• Eltűnnek a bérlők a raktárpiacról 2012.04.25.

    Tavalyhoz képest felére zuhant az ipari ingatlanok iránti kereslet az első negyedévben, a teljes bérbeadási volumen nem érte el az 50 ezer négyzetmétert - közölte a Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyeztető Fóruma.

    Tovább olvasok

  • Túl drágán áruljuk a lakásainkat 2012.04.25.

    Átlagban 18 százalékos túlárazottság jellemzi a családi házak szegmensét az első negyedévben, míg az országos átlag a teljes használt lakóingatlanok piacán tizenhárom százalék. A fővárosban a használt téglalakások közül a 10 milliós ingatlanok voltak a legkeresettebbek az első negyedévben, a téglaépítésű házak közül Pest megyében a 16 milliós, a nyugati országrészben pedig a 14 milliós ingatlanok iránt érdeklődtek leginkább. A budapesti albérleteknél a 70-80 ezer forintos téglaépítésű lakások a legfelkapottabbak. - többek között ez derül ki az Otthon Centrum új; Lakáspiaci Tanácsadó című kiadványából.

    Tovább olvasok

  • Ezt kell adni a pályázati támogatásért. 2012.04.18.

    Kkv-k tekintetében sarkalatos kérdés lehet, hogy a vissza nem térítendő támogatást, vagy annak előlegét, első részletét csak akkor utalja át a pályázónak a támogató hatóság, amennyiben megfelelő biztosítékot tud nyújtani. Ha erre nem készül a pályázó cég, nem tudja igénybe venni támogatási összegét, projektje ezen akár meg is bukhat. A továbbiakban e kötelezettség részleteivel ismerkedhetünk meg.

    Tovább olvasok

  • Új finanszírozókra vár az ingatlanbefektetési piac. 2012.04.17.

    Az egyre kevésbé elérhető finanszírozás és a romló befektetési feltételek miatt 2012 első negyedévében a közép-kelet-európai kereskedelmi ingatlanbefektetések a 2009 harmadik negyede óta mért harmadik legalacsonyabb szintre süllyedtek - derül ki a CBRE legfrissebb elemzéséből.

    Tovább olvasok

  • Építkezést tervez? Fontos változások jönnek. 2012.04.17.

    Jövő év elejétől módosul az építésügyi törvény és az OTÉK.

    Tovább olvasok

  • Egy helyben topog az irodapiac 2012.04.17.

    Nem egy dinamikus, hanem egy helyben toporgó, feltételeiben átstrukturálódó irodapiacot mutatnak a legfrissebb adatok - kommentálta a Budapesti Ingatlan-tanácsadók első negyedévi elemzését Gulyás Ede, a CA Immo ingatlanbefektetési társaság ügyvezetője.

    Tovább olvasok

  • Válassz magadnak új lakást a bűnözési mutatók alapján. 2012.04.17.

    A nemzetközi trendeknek megfelelően alkotta meg az FHB legújabb ingatlanpiaci termékét, az Otthontérképet, melyet Hürkecz Attila, az FHB Bank Zrt. főmunkatársa mutatott be a sajtó képviselői előtt. Az új termék, az Otthontérkép nem csak arra ad választ, hogy hol található egy ingatlan és mennyi az ára, hanem tiszta képet kaphatunk a városrész nyújtotta szolgáltatásokról, az aktuális mikroszintű lakáspiaci helyzetről, avagy a környék bűnözési adatairól. 

    Tovább olvasok

  • Így hazudnak a lakáshirdetések - Minek ne dőljünk be? 2012.04.13.

    Az évek óta stabilan fennálló lakáspiaci túlkínálatban mind az ingatlanosok, mind a tulajdonosok a létező legelképesztőbb - sőt, legelkeseredettebb - trükkökkel próbálják a vevőket az eladó lakásba csábítani, melyek egyik fontos eleme a lakáshirdetések kiszínezése. Íme a leggyakrabban használt hirdetési szövegek, amiket nem feltétlenül szükséges elhinni.

    Tovább olvasok

  • Csak egy része épül meg az Óbudai Promenádnak. 2012.04.13.

    Két héten belül kiderülhet, hogy melyik cég építheti meg a III. kerület által megálmodott 720 millió forintos Óbudai Promenádot, írja értesüléseire hivatkozva a hvg.hu.

    Tovább olvasok

  • Megszólalt az Eszközkezelő - Heteken belül jön az első adásvétel. 2012.04.13.

    Heteken belül megkötheti az első adásvételi és bérleti szerződéseit a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. A törvényi feltételeknek megfelelő ingatlanok a hitelt nyújtó pénzügyi intézmény közvetítésével kerülhetnek be a programba, adta hírül Nemzeti Eszközkezelő Zrt.

    Tovább olvasok

  • Olvad a lakáspiac, indul a drágulás - döbbenetes alkulehetőség-különbségek. 2012.04.10.

    Az ország régiói között óriási az eltérés nem csak az árak, hanem a kialkudható árengedmények tekintetében is.

    Tovább olvasok

  • Érdemes kiköltözni panelba? Lakótelepek és árak a budapesti agglomerációban. 2012.04.05.

    Nem csak Budapesten, hanem a fővárosi agglomerációban is találkozhatunk kisebb-nagyobb lakótelepekkel. Mi most a teljesség igénye nélkül jártuk körbe Budapest vonzáskörzetét. Budaörs, Érd, Szentendre és Gödöllő. A végtörlesztés és a hitelszűke mindenesetre fellendítette a panelpiacot.

    Tovább olvasok