• 8 módszer arra, hogy tuti ingatlanbefektetésed legyen!

  8 módszer arra, hogy tuti ingatlanbefektetésed legyen!

  Nem egyszerű megtalálni a legjobb ingatlanbefektetést, legyen szó kiadási célú ingatlanvásárlásról, felújítandó házak megvételéről majd eladásáról, vagy akár egy kedvező hozamú ingatlanalap kiválasztásáról, ahova befektetjük a pénzünket. Vannak azonban intő jelek, illetve olyan módszerek, amelyekkel körültekintőbbé válhatunk és csökkenthetjük annak a kockázatát, hogy olyan helyre fektessünk be, ami a vártnál alacsonyabb profitot eredményez, vagy akár veszteséget termel. A Sharestates társalapítói tippeket adnak arra, hogyan kerülhetőek el a rossz befektetések - derül ki a Global Real Estate Experts cikkéből.

  Tovább olvasok

 • Lakást adnál bérbe? Ekkora hozamokra számíthatsz!

  Lakást adnál bérbe? Ekkora hozamokra számíthatsz!

  A lakásbérleti hozam a fővárosban és több egyetemi városunkban is meghaladta a bruttó 7 százalékot 2016-ban, ami nemcsak a többi régiós fővároshoz viszonyítva magas érték, hanem európai összehasonlításban is kiemelkedő. Ezzel szemben nálunk az egyik legalacsonyabb a bérelt ingatlanban élők aránya. Egy 70 négyzetméteres saját lakáshoz, a magyaroknak 8 évnyi teljes átlagfizetésüket kell félretenniük - derül ki a Deloitte Európai Ingatlan Index tanulmányából. 

  Tovább olvasok

 • Érik a botrány az építőiparban - A 25%-os drágulást már nem nyelik le

  Érik a botrány az építőiparban - A 25%-os drágulást már nem nyelik le

  Perek, jogviták sokaságára lehet számítani az építőiparban amiatt, hogy idén váratlanul nagy mértékben drágultak az építési anyagok, illetve egyre több pénzbe kerül a munkaerő és a háttérszolgáltatások megfizetése - írja szombati számában a Magyar Nemzet. A legtöbb vállalkozó ugyanis 5-7 százalékos árnövekedéssel számolva alakította ki fix vállalási árait, ám eközben átlagosan 25 százalékos költségnövekedés következett be. 

  Tovább olvasok

 • Lakást adnál el? Milliókat bukhatsz, ha te is ezt rontod el!

  Lakást adnál el? Milliókat bukhatsz, ha te is ezt rontod el!

  Átlagosan 15 lakást tekint meg egy érdeklődő, mire kiválasztja az alkalmas ingatlant. Bár a tapasztalt szem tíz perc után megállapítja, lesz-e üzlet a dologból, alkalmanként érdemes fél-másfél órával kalkulálni. Egy ingatlanközvetítő elárul néhány szakmai titkot: például hogy az ingatlanválasztás kulcsmozzanata, amikor a bemutatást követően a lakásvásárló egy-két perc alatt egyedül körbejárja a lakást. Érdemes ilyenkor hagyni elmélyülni, mert ekkor hozza meg a döntését.

  Tovább olvasok

 • Érik a rezsibotrány a Havannán: lakókat tiltottak ki a liftből

  Érik a rezsibotrány a Havannán: lakókat tiltottak ki a liftből

  A Havanna-lakótelep több lépcsőházában új szerkezet került a liftekre, amely megakadályozza, hogy olyanok is használják a felvonót, akik nem fizették be a közös költséget. Társasházi joggal foglalkozó ügyvéd mondja el, hogy szerinte törvényes-e ez a gyakorlat.

  Tovább olvasok

 • Meghökkentő adatok a magyar lakásokról - erről érdemes tudnia

  Meghökkentő adatok a magyar lakásokról - erről érdemes tudnia

  A hazai lakáspiacon van még tere a további drágulásnak, mert a környező országokhoz képest még mindig Magyarországon lehet legolcsóbban ingatlanhoz jutni - írja a Magyar Nemzet az Ingatlan.com elemzésére hivatkozva, amely a régiós országok, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Románia fővárosainak lakáspiacait vizsgálta.

  Tovább olvasok

 • Teljes a zűrzavar az albérleteknél! - Tényleg lehetetlen normális otthont találni?

  Teljes a zűrzavar az albérleteknél! - Tényleg lehetetlen normális otthont találni?

  Egyre nehezebb helyzetben vannak azok, akik most keresnek bérelhető lakást Budapesten vagy a nagyobb vidéki városokban. A keresést nemcsak a szűk kínálat és a magas árak nehezítik, hanem az is, hogy egyre nehezebben alakulnak ki olyan bérbeadó-bérlői egyezségek, amely mindkét fél számára megfelelőek. Azt próbáltuk meg összegyűjteni, hogy a különböző platformokon, milyen lehetőségeik vannak a lakást, vagy lakótársat keresőknek, illetve a lakástulajdonosoknak. 

  Tovább olvasok

 • Milyen ember a lakásvásárló?

  Milyen ember a lakásvásárló?

  Frekventált helyen, de csendes környezetben lévő két-három szobás társasházi lakást keres a lehető legolcsóbban a tipikus budapesti vevő, aki most ismét szívesen vásárol az agglomeráció egyes településein is.

  Tovább olvasok

 • Mit utálnak a magyarok a lakásukban? - Az IKEA elárulta

  Mit utálnak a magyarok a lakásukban? - Az IKEA elárulta

  Az IKEA reprezentatív kutatást készített arról, hogy mi zavarja a leginkább otthonukban a magyarokat. Morzsák és tányér nélküli evés, széthagyott ruhák a lakásban, házi kedvencek az ágyban - a bútorlánc mindenre rákérdezett.

  Tovább olvasok

 • Megjelentek a piacon az akciós lakások - Véget érhet az áremelkedés Magyarországon?

  Megjelentek a piacon az akciós lakások - Véget érhet az áremelkedés Magyarországon?

  Az utóbbi években az új lakásokkal kapcsolatban szinte minden elemzésben az árak töretlen emelkedéséről hallhattunk, így sokszor úgy tűnik, mintha a végtelenségig emelkednének az árak. Elég azonban csak néhány évet visszatekinteni az időben, amikor új lakást ingyenes autóbeálló és konyhabútor nélkül esélytelen volt eladni. A kérdés tehát az, hogy eljön-e a mostani piacon is egy ahhoz hasonló időszak és ha igen, mikor kerülhet rá sor. 

  Tovább olvasok

 • Elengedhetetlen az ingatlan-nyilvántartás reformja

  Elengedhetetlen az ingatlan-nyilvántartás reformja

  Ötven éve nem látott méretű megújuláson eshet át néhány éven belül a magyar ingatlan-nyilvántartási rendszer. A föld alatti és földfelszín feletti létesítmények – parkolóházak, közlekedési csomópontok, telekommunikációs infrastruktúra – azonosítása iránti igény növekedése ugyanis szükségszerűvé teszi a kétdimenziós rendszer háromdimenziósra cserélését.

  Tovább olvasok

 • Jó hír a panelben lakóknak

  Jó hír a panelben lakóknak

  Tovább erősödik a forgalom az ingatlanpiacon a következő hónapokban, és várhatóan ez az év összességében is erősebb lesz, mint a tavalyi volt - írja hétfői számában a Magyar Nemzet Rutai Gáborra, a Duna House elemzési vezetőjére hivatkozva. A panellakás továbbra is könnyen eladható kategóriába tartozik.  

  Tovább olvasok