• Megdőlt a tévhit? Ennyit dobott az Airbnb az árakon

    Megdőlt a tévhit? Ennyit dobott az Airbnb az árakon

    Nem csak az Airbnb tehető felelőssé a belvárosi albérletárak növekedésért, aki pedig rövidtávú kiadás céljából vásárol ingatlan, egy valamire ne számítson: árcsökkenésre - többek között erről is szó volt a Magyar ApartmanKiadók Egyesülete és az Ingatlankiadás Okosan által szervezett konferrncián.

    Tovább olvasok

  • Ekkora drágulás várható a pesti ingatlanpiacon - itt a jóslat

    Ekkora drágulás várható a pesti ingatlanpiacon - itt a jóslat

    2017 nyarára közel 9000 lakáshotel vált elérhetővé a piacon, ennek túlnyomó része a fővárosban található.

    Tovább olvasok

  • Hol lehet a legolcsóbban kihozni egy lakás építését? - itt vannak a friss adatok

    Hol lehet a legolcsóbban kihozni egy lakás építését? - itt vannak a friss adatok

    A családi házak Budapesten, a társasházak Somogyban és Borsodban épülnek a legdrágábban. Legkevesebb pénzből Nógrád megyében hozzák ki az építtetők a lakások négyzetméterét - derül ki többek között a KSH legfrissebb, 2016-os Lakásstatisztikai évkönyvéből.

    Tovább olvasok

  • Egyre több külföldi vesz lakást a népszerű pesti kerületben

    Egyre több külföldi vesz lakást a népszerű pesti kerületben

    Budapesten a XIII. kerületben találkozhatunk a legtöbb új építésű lakással és ezek nemcsak egymással versenyeznek, hanem a használt lakásokkal is. Utóbbiak négyzetméterárai alacsonyabbak és alkudni is lehet, de számolni kell a vevőknek a felújítási költségekkel, míg az új építésű lakásoknál az illeték- és egyéb kedvezmények mérsékelhetik a vételárat. Jellemző a kerületre a külföldi befektetők jelenléte is, ők általában több új építésű lakást vásárolnak, majd kiadják azokat - szerepel a Balla Ingatlan közleményében. 

    Tovább olvasok

  • 8 módszer arra, hogy tuti ingatlanbefektetésed legyen!

    8 módszer arra, hogy tuti ingatlanbefektetésed legyen!

    Nem egyszerű megtalálni a legjobb ingatlanbefektetést, legyen szó kiadási célú ingatlanvásárlásról, felújítandó házak megvételéről majd eladásáról, vagy akár egy kedvező hozamú ingatlanalap kiválasztásáról, ahova befektetjük a pénzünket. Vannak azonban intő jelek, illetve olyan módszerek, amelyekkel körültekintőbbé válhatunk és csökkenthetjük annak a kockázatát, hogy olyan helyre fektessünk be, ami a vártnál alacsonyabb profitot eredményez, vagy akár veszteséget termel. A Sharestates társalapítói tippeket adnak arra, hogyan kerülhetőek el a rossz befektetések - derül ki a Global Real Estate Experts cikkéből.

    Tovább olvasok

  • Lakást adnál bérbe? Ekkora hozamokra számíthatsz!

    Lakást adnál bérbe? Ekkora hozamokra számíthatsz!

    A lakásbérleti hozam a fővárosban és több egyetemi városunkban is meghaladta a bruttó 7 százalékot 2016-ban, ami nemcsak a többi régiós fővároshoz viszonyítva magas érték, hanem európai összehasonlításban is kiemelkedő. Ezzel szemben nálunk az egyik legalacsonyabb a bérelt ingatlanban élők aránya. Egy 70 négyzetméteres saját lakáshoz, a magyaroknak 8 évnyi teljes átlagfizetésüket kell félretenniük - derül ki a Deloitte Európai Ingatlan Index tanulmányából. 

    Tovább olvasok

  • Érik a botrány az építőiparban - A 25%-os drágulást már nem nyelik le

    Érik a botrány az építőiparban - A 25%-os drágulást már nem nyelik le

    Perek, jogviták sokaságára lehet számítani az építőiparban amiatt, hogy idén váratlanul nagy mértékben drágultak az építési anyagok, illetve egyre több pénzbe kerül a munkaerő és a háttérszolgáltatások megfizetése - írja szombati számában a Magyar Nemzet. A legtöbb vállalkozó ugyanis 5-7 százalékos árnövekedéssel számolva alakította ki fix vállalási árait, ám eközben átlagosan 25 százalékos költségnövekedés következett be. 

    Tovább olvasok

  • Lakást adnál el? Milliókat bukhatsz, ha te is ezt rontod el!

    Lakást adnál el? Milliókat bukhatsz, ha te is ezt rontod el!

    Átlagosan 15 lakást tekint meg egy érdeklődő, mire kiválasztja az alkalmas ingatlant. Bár a tapasztalt szem tíz perc után megállapítja, lesz-e üzlet a dologból, alkalmanként érdemes fél-másfél órával kalkulálni. Egy ingatlanközvetítő elárul néhány szakmai titkot: például hogy az ingatlanválasztás kulcsmozzanata, amikor a bemutatást követően a lakásvásárló egy-két perc alatt egyedül körbejárja a lakást. Érdemes ilyenkor hagyni elmélyülni, mert ekkor hozza meg a döntését.

    Tovább olvasok

  • Érik a rezsibotrány a Havannán: lakókat tiltottak ki a liftből

    Érik a rezsibotrány a Havannán: lakókat tiltottak ki a liftből

    A Havanna-lakótelep több lépcsőházában új szerkezet került a liftekre, amely megakadályozza, hogy olyanok is használják a felvonót, akik nem fizették be a közös költséget. Társasházi joggal foglalkozó ügyvéd mondja el, hogy szerinte törvényes-e ez a gyakorlat.

    Tovább olvasok

  • Meghökkentő adatok a magyar lakásokról - erről érdemes tudnia

    Meghökkentő adatok a magyar lakásokról - erről érdemes tudnia

    A hazai lakáspiacon van még tere a további drágulásnak, mert a környező országokhoz képest még mindig Magyarországon lehet legolcsóbban ingatlanhoz jutni - írja a Magyar Nemzet az Ingatlan.com elemzésére hivatkozva, amely a régiós országok, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Románia fővárosainak lakáspiacait vizsgálta.

    Tovább olvasok

  • Teljes a zűrzavar az albérleteknél! - Tényleg lehetetlen normális otthont találni?

    Teljes a zűrzavar az albérleteknél! - Tényleg lehetetlen normális otthont találni?

    Egyre nehezebb helyzetben vannak azok, akik most keresnek bérelhető lakást Budapesten vagy a nagyobb vidéki városokban. A keresést nemcsak a szűk kínálat és a magas árak nehezítik, hanem az is, hogy egyre nehezebben alakulnak ki olyan bérbeadó-bérlői egyezségek, amely mindkét fél számára megfelelőek. Azt próbáltuk meg összegyűjteni, hogy a különböző platformokon, milyen lehetőségeik vannak a lakást, vagy lakótársat keresőknek, illetve a lakástulajdonosoknak. 

    Tovább olvasok

  • Milyen ember a lakásvásárló?

    Milyen ember a lakásvásárló?

    Frekventált helyen, de csendes környezetben lévő két-három szobás társasházi lakást keres a lehető legolcsóbban a tipikus budapesti vevő, aki most ismét szívesen vásárol az agglomeráció egyes településein is.

    Tovább olvasok