• Bejelentették: Ilyen lesz Pest 90 méter magas új ékköve (képek)

  Bejelentették: Ilyen lesz Pest 90 méter magas új ékköve (képek)

  Tóth József a XIII. kerület polgármestere jelentette be, a Váci úti White House irodaház ünnepélyes megnyitóján, hogy a napokban megkaphatja az építési engedélyt a GTC legújabb projektje, így nemsokára elkezdődhet Pest első mini "felhőkarcolójának", a Twist irodaháznak a fejlesztése. Az Árpád híd pesti oldalára megálmodott 90 méter magas épület ugyan eltörpül majd a 120 méteresre megálmodott MOL székház mellett, de Pesten a 89 méter magas SOTE épületétől elvéve a címet, ez lehet a legmagasabb ingatlan a Bazilika és a Parlament (mindkettő 96 méter) egekbe nyúló tornyai után. A szomszédban még a HB Reavis tervez hasonlóan magas épületeket az Agora projekt keretében, de információink szerint ott még nincsen folyamatban a hivatalos engedélyeztetés. 

  Tovább olvasok

 • Visszaesés a belvárosi lakáspiacon - Ilyen árak mellett eltűnnek a vevők?

  Visszaesés a belvárosi lakáspiacon - Ilyen árak mellett eltűnnek a vevők?

  Budapest egészében 7 százalékkal csökkent tavaly a lakástranzakciók száma, ami azt jelenti, hogy nagyjából 35 ezer lakás cserélhetett gazdát. Mindössze öt kerületben (XX., XXIII., XIX., XVI., XVIII.) bővült a forgalom 2 és 8 százalék közötti mértékben és ezek mindegyike a főváros olcsóbb, Pest déli, illetve keleti peremi városrészei. A legnagyobb csökkenést az V. kerület szenvedte el - derül ki a NAV forgalmi adatait feldolgozó OTP Lakóingatlan Értéktérképből.

  Tovább olvasok

 • Hány évet kell dolgozni, hogy megvehessünk egy 50 négyzetméteres lakást?

  Hány évet kell dolgozni, hogy megvehessünk egy 50 négyzetméteres lakást?

  Hiába a fővárosban a legmagasabb a nettó átlagfizetés, mégis itt kell a legtöbbet dolgozni egy 50 négyzetméteres lakásért, közel 10 évi átlagbérre van szükség, míg például Győr-Moson-Sopron megyében egy városi lakásra elég 84 havi nettó megyei átlagkereset - szerepel az ingatlan.com elemzésében.

  Tovább olvasok

 • Szakadék az ingatlanhirdetések és a valós árak között

  Szakadék az ingatlanhirdetések és a valós árak között

  Az ingatlan-eladók a hirdetési oldalak által kommunikált irreális hirdetési árakból indulnak ki, melyek ezáltal egyre magasabbá és magasabbá válnak.

  Tovább olvasok

 • Lakást venne? Plusz több százezres kiadással számolhat

  Lakást venne? Plusz több százezres kiadással számolhat

  A legszükségesebb háztartási gépek beszerzése lakásmérettől függően 265-750 ezer forintos tétel lehet a lakás vételárán felül. Bemutatjuk, hogy melyik árkategóriájú gépek a legnépszerűbbek a piacon. Összeállítás a Bukszától.

  Tovább olvasok

 • A kedvezményes lakásáfáról sürgetnek kormányzati döntést az ingatlanosok

  A kedvezményes lakásáfáról sürgetnek kormányzati döntést az ingatlanosok

  A hamarosan felálló új kormány is a lakosság otthonteremtésének segítésére és az ország demográfiai mutatóinak javítására törekszik, hiszen ez a két elem szorosan összefügg - mondta az MTI szerint Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.

  Tovább olvasok

 • A világ legmagasabb felhőkarcolói - Milyen lesz az élet 1 kilométer magasan?

  A világ legmagasabb felhőkarcolói - Milyen lesz az élet 1 kilométer magasan?

  A gazdasági hatalom talán egyik mércéjeként is szolgálhatnak azok az őrült magas épületek, amelyeket a világ egyes pontjain az elmúlt években építettek. A legmagasabb felhőkarcolók listáján egyértelműen szerepel Kína, az Egyesült Arab Emírségek, Oroszország, az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia. Bár már eddig is szép számban épültek az őrületesen magas épületek, a következő egy-két év még érdekesebb lehet, ugyanis egy új ingatlan kerülhet a legmagasabb felhőkarcolók listájának élére.

  Tovább olvasok

 • Meddig szárnyalhat a hazai lakáspiac? - Részletes elemzést közölt az MNB

  Meddig szárnyalhat a hazai lakáspiac? - Részletes elemzést közölt az MNB

  Az elmúlt évek lakáspiaci keresletének legjelentősebb hajtóereje a válság alatt elhalasztott vásárlások megjelenése, majd idővel a befektetési célú kereslet volt - olvasható az MNB Lakáspiaci Jelentésben. Az elhalasztott kereslet nagyságrendje a százezres tranzakciószámot is elérhette, amelyen belül 40-45 ezer újlakás-tranzakcióról lehet beszélni.

  Tovább olvasok

 • Most akarsz lakást venni? - Akár ez lehet a legjobb döntésed!

  Most akarsz lakást venni? - Akár ez lehet a legjobb döntésed!

  Az elmúlt években jelentősen növekedtek a lakásárak hazánkban. Sokan érezhetik ezért úgy, hogy igazán rosszul jártak, amiért nem 2013-ban vásároltak lakást. Korábbi cikkünkben már részletesen foglalkoztunk azzal, hogy valóban elkésett-e az, aki eddig nem lépett a tettek mezejére. Most egy más aspestukból vizsgáljuk a jelenlegi lakásvásárlók helyzetét. Vajon a jelentős növekedés miatt valóban olyan nehézzé vált a lakásvásárlás hazánkban, mint sokan gondolják? A válasz sokakat meglephet. 

  Tovább olvasok

 • Városok, ahol a CSOK valóban nagy segítséget jelent!

  Városok, ahol a CSOK valóban nagy segítséget jelent!

  Tizenegyszeres különbség van egy átlagos budapesti, V. kerületi és egy salgótarjáni használt lakóingatlan ára között: előbbi 49,6 - utóbbi 4,5 millió forintért kelt el az elmúlt másfél év átlagát tekintve. Hasonlóan nagy a szórás, ha azt vizsgáljuk, hogy mekkora részét fedezi a kiválasztott lakás- vagy lakóház árának a CSOK - derül ki az OTP Ingatlanpont legfrissebb felméréséből. 

  Tovább olvasok

 • Egyre több az eladatlan lakás Budapesten!

  Egyre több az eladatlan lakás Budapesten!

  Vidéken tovább élénkült a lakáspiac, idén éves összevetésben 5 százalékkal több ingatlant hirdettek meg eladásra a megyei jogú városokban. Budapesten ugyanakkor 8 százalékkal kevesebb ingatlanhirdetést adtak fel a tulajdonosok, ám a kínálat mégsem szűkült. Ennek oka, hogy a vevők leginkább a friss kínálatból szemezgetnek, ezért egyre több a beragadt lakás a piacon. Továbbra is a panelek kelnek el a leggyorsabban: egy fővárosi panellakás 48 nap alatt adható el, egy megyeszékhelyen lévő pedig 51 nap alatt találhat gazdára.

  Tovább olvasok

 • Kilakoltatás: magyarázkodnak a végrehajtók!

  Kilakoltatás: magyarázkodnak a végrehajtók!

  Április utolsó napján lejárt a téli kilakoltatási moratórium, a hazai végrehajtók így már intézkedhetnek a lakások kiürítéséről.

  Tovább olvasok