• Ennyiért keltek el idén az ország legdrágább lakásai

    Ennyiért keltek el idén az ország legdrágább lakásai

    A fővárosban átlagosan 3 százalékot, azaz 1 millió forintot lehet alkudni a használt lakások árából, de a legdrágább kerületekben - mint például az V. - akár 5 százalék is lehet az árengedmény - olvasható az Ingatlan.com felmérésében. Az alku ellenére is voltak azonban kiugróan drága tranzakciók, amelyek pontos listáját az Otthon Centrum gyűjtötte össze a saját adatbázisa alapján.

    Tovább olvasok

  • Tíz dolog, ami felforgatja a lakáspiacot

    Tíz dolog, ami felforgatja a lakáspiacot

    Vajon mitől függ, hogy egy lakás ára felfelé vagy lefelé tart? Miért értékelődik fel az egyik környék, és válik egyre olcsóbbá egy másik? Ezek a kérdések sokkal összetettebbek annál, hogy egy-egy szóval válaszoljunk rájuk, de közelebb kerülünk a megoldáshoz ha elkezdjük összegyűjteni azokat a tényezőket, amelyek biztosan hatással vannak a lakáspiac alakulására.

    Tovább olvasok

  • Kiderült, hol a legdrágább a lakásbérlés Budapesten!

    Kiderült, hol a legdrágább a lakásbérlés Budapesten!

    Budapesten, hosszú távú lakáskiadásnál az új vagy újszerű garzonok havi bérleti díja átlagosan 125 ezer forint, a kétszobásoké 168 ezer forint, a háromszobásoké a 200 000 forintot is meghaladhatja, a díjak kerületenként és városrészenként jelentős eltéréseket mutatnak - közölte a Cordia Zrt. az MTI-vel.

    Tovább olvasok

  • Csak a legnagyobbak élhetik túl a lakásáfa körüli bizonytalanságot!

    Csak a legnagyobbak élhetik túl a lakásáfa körüli bizonytalanságot!

    Korai lenne már most a lakásáfa kulcsáról dönteni - válaszolta egy kérdésre múlt héten Varga Mihály a 2019. évi költségvetésről szóló törvényjavaslat beterjesztését követően. A kedvezményes áfakulcs 2019. december végéig van érvényben, a szakma nagy része szerint azonban a döntés halasztása tovább növeli a bizonytalanságot. Nem véletlen, hogy a fejlesztők emellett állnak ki, a kormány szempontjából pedig azt kellene átgondolni, hogy a kedvezményes áfával továbbra is a piac összes szereplőjét tervezi támogatni, vagy célirányosan egyes csoportok - például a családok - lakáshoz jutását segítené. A kérdésről a piac négy szakértőjét kérdeztük meg, valamint bemutatjuk az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület álláspontját is.

    Tovább olvasok

  • Bejelentették: Ilyen lesz Pest 90 méter magas új ékköve (képek)

    Bejelentették: Ilyen lesz Pest 90 méter magas új ékköve (képek)

    Tóth József a XIII. kerület polgármestere jelentette be, a Váci úti White House irodaház ünnepélyes megnyitóján, hogy a napokban megkaphatja az építési engedélyt a GTC legújabb projektje, így nemsokára elkezdődhet Pest első mini "felhőkarcolójának", a Twist irodaháznak a fejlesztése. Az Árpád híd pesti oldalára megálmodott 90 méter magas épület ugyan eltörpül majd a 120 méteresre megálmodott MOL székház mellett, de Pesten a 89 méter magas SOTE épületétől elvéve a címet, ez lehet a legmagasabb ingatlan a Bazilika és a Parlament (mindkettő 96 méter) egekbe nyúló tornyai után. A szomszédban még a HB Reavis tervez hasonlóan magas épületeket az Agora projekt keretében, de információink szerint ott még nincsen folyamatban a hivatalos engedélyeztetés. 

    Tovább olvasok

  • Visszaesés a belvárosi lakáspiacon - Ilyen árak mellett eltűnnek a vevők?

    Visszaesés a belvárosi lakáspiacon - Ilyen árak mellett eltűnnek a vevők?

    Budapest egészében 7 százalékkal csökkent tavaly a lakástranzakciók száma, ami azt jelenti, hogy nagyjából 35 ezer lakás cserélhetett gazdát. Mindössze öt kerületben (XX., XXIII., XIX., XVI., XVIII.) bővült a forgalom 2 és 8 százalék közötti mértékben és ezek mindegyike a főváros olcsóbb, Pest déli, illetve keleti peremi városrészei. A legnagyobb csökkenést az V. kerület szenvedte el - derül ki a NAV forgalmi adatait feldolgozó OTP Lakóingatlan Értéktérképből.

    Tovább olvasok

  • Hány évet kell dolgozni, hogy megvehessünk egy 50 négyzetméteres lakást?

    Hány évet kell dolgozni, hogy megvehessünk egy 50 négyzetméteres lakást?

    Hiába a fővárosban a legmagasabb a nettó átlagfizetés, mégis itt kell a legtöbbet dolgozni egy 50 négyzetméteres lakásért, közel 10 évi átlagbérre van szükség, míg például Győr-Moson-Sopron megyében egy városi lakásra elég 84 havi nettó megyei átlagkereset - szerepel az ingatlan.com elemzésében.

    Tovább olvasok

  • Szakadék az ingatlanhirdetések és a valós árak között

    Szakadék az ingatlanhirdetések és a valós árak között

    Az ingatlan-eladók a hirdetési oldalak által kommunikált irreális hirdetési árakból indulnak ki, melyek ezáltal egyre magasabbá és magasabbá válnak.

    Tovább olvasok

  • Lakást venne? Plusz több százezres kiadással számolhat

    Lakást venne? Plusz több százezres kiadással számolhat

    A legszükségesebb háztartási gépek beszerzése lakásmérettől függően 265-750 ezer forintos tétel lehet a lakás vételárán felül. Bemutatjuk, hogy melyik árkategóriájú gépek a legnépszerűbbek a piacon. Összeállítás a Bukszától.

    Tovább olvasok

  • A kedvezményes lakásáfáról sürgetnek kormányzati döntést az ingatlanosok

    A kedvezményes lakásáfáról sürgetnek kormányzati döntést az ingatlanosok

    A hamarosan felálló új kormány is a lakosság otthonteremtésének segítésére és az ország demográfiai mutatóinak javítására törekszik, hiszen ez a két elem szorosan összefügg - mondta az MTI szerint Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.

    Tovább olvasok

  • A világ legmagasabb felhőkarcolói - Milyen lesz az élet 1 kilométer magasan?

    A világ legmagasabb felhőkarcolói - Milyen lesz az élet 1 kilométer magasan?

    A gazdasági hatalom talán egyik mércéjeként is szolgálhatnak azok az őrült magas épületek, amelyeket a világ egyes pontjain az elmúlt években építettek. A legmagasabb felhőkarcolók listáján egyértelműen szerepel Kína, az Egyesült Arab Emírségek, Oroszország, az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia. Bár már eddig is szép számban épültek az őrületesen magas épületek, a következő egy-két év még érdekesebb lehet, ugyanis egy új ingatlan kerülhet a legmagasabb felhőkarcolók listájának élére.

    Tovább olvasok

  • Meddig szárnyalhat a hazai lakáspiac? - Részletes elemzést közölt az MNB

    Meddig szárnyalhat a hazai lakáspiac? - Részletes elemzést közölt az MNB

    Az elmúlt évek lakáspiaci keresletének legjelentősebb hajtóereje a válság alatt elhalasztott vásárlások megjelenése, majd idővel a befektetési célú kereslet volt - olvasható az MNB Lakáspiaci Jelentésben. Az elhalasztott kereslet nagyságrendje a százezres tranzakciószámot is elérhette, amelyen belül 40-45 ezer újlakás-tranzakcióról lehet beszélni.

    Tovább olvasok