• Még előttünk a mélypont a lakáspiacon. 2012.05.09.

  Idén tízezer alá esik az új lakások száma a Társaság a Lakásépítésért Egyesület szerint.

  Tovább olvasok

 • Meglepő lakásár-fordulat - szertefoszlik a mítosz? 2012.05.10.

  Miközben több elemzés is arról szól, hogy árcsökkenést eredményezett a végtörlesztés a lakáspiacon, a KSH szakértői szerint főként az magyarázza a látszólagos olcsóbbodást, hogy az eladások magasabb hányada zajlott az alacsonyabb árszínvonalú településeken. Az ország több területén viszont - köztük a fővárosban - tavaly már nőni kezdtek a lakásárak.

  Tovább olvasok

 • Brutálisan nagyot zuhant a budapesti lakásépítés. 2012.05.10.

  Folytatódott a lakásépítés csökkenése, az első negyedévben 2444 új lakás épült, 22 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, a kiadott lakásépítési engedélyek száma 2146 volt, ami 10 százalékos csökkenést jelent - közölte a KSH.

  Tovább olvasok

 • Itt a legdrágábbak a lakások (frissített). 2012.05.02.

  A végtörlesztés ellenére, tavalyhoz hasonlóan még idén is stagnál a lakáspiac, a fényt az alagút végén csak jövőre várják a szakértők - derül ki az OTP Jelzálogbank gyorselemzéséből.

  Tovább olvasok

 • Trófeákra vadásznak az ingatlanbefektetők. 2012.05.02.

  Mintegy 31 százalékot esett vissza az első negyedévben az előző negyedévhez képest az európai kereskedelmi ingatlanpiac befektetési forgalma - olvasható a CBRE globális ingatlan-tanácsadó legfrissebb kutatásában. Év per év alapon 18 százalékos a csökkenés. 

  Tovább olvasok

 • Átalakul a lakáshirdetési piac - Fel kell tüntetni az energetikai besorolást. 2012.05.02.

  Aki árulja vagy bérbeadásra kínálja a lakását, annak a kereskedelmi médiában történő hirdetéskor jövő év január 9-től meg kell jelölnie a lakás energetikai minősítését - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet tervezet, amely a kormány honlapján jelent meg, írja az MTI.

  Tovább olvasok

 • Túlárazzák a lakásokat - itt vannak a legkeresettebbek. 2012.04.25.

  Tavalyhoz képest ötödével több használt ingatlan kelt el az első negyedévben, átlagosan 18 százalékkal túlárazzák a családi házakat, míg a teljes használt lakáspiacot nézve ez csak 13 százalék, s Budapesten a 10 milliós téglalakások a legkelendőbbek - olvasható az Otthon Centrum legújabb kiadványában, a Lakáspiaci Tanácsadóban.

  Tovább olvasok

 • Minden EU-polgárnak jár a lakásvásárlási támogatás. 2012.04.25.

  A Kúria egy román állampolgárságú magyar férfi ügyében megállapította, hogy az új lakás vásárlásához adható közvetlen magyarországi támogatás olyan szociális kedvezménynek minősül, amelyet ugyanolyan feltételekkel kell nyújtani a magyar és a más uniós állampolgároknak.

  Tovább olvasok

 • Eltűnnek a bérlők a raktárpiacról 2012.04.25.

  Tavalyhoz képest felére zuhant az ipari ingatlanok iránti kereslet az első negyedévben, a teljes bérbeadási volumen nem érte el az 50 ezer négyzetmétert - közölte a Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyeztető Fóruma.

  Tovább olvasok

 • Túl drágán áruljuk a lakásainkat 2012.04.25.

  Átlagban 18 százalékos túlárazottság jellemzi a családi házak szegmensét az első negyedévben, míg az országos átlag a teljes használt lakóingatlanok piacán tizenhárom százalék. A fővárosban a használt téglalakások közül a 10 milliós ingatlanok voltak a legkeresettebbek az első negyedévben, a téglaépítésű házak közül Pest megyében a 16 milliós, a nyugati országrészben pedig a 14 milliós ingatlanok iránt érdeklődtek leginkább. A budapesti albérleteknél a 70-80 ezer forintos téglaépítésű lakások a legfelkapottabbak. - többek között ez derül ki az Otthon Centrum új; Lakáspiaci Tanácsadó című kiadványából.

  Tovább olvasok

 • Ezt kell adni a pályázati támogatásért. 2012.04.18.

  Kkv-k tekintetében sarkalatos kérdés lehet, hogy a vissza nem térítendő támogatást, vagy annak előlegét, első részletét csak akkor utalja át a pályázónak a támogató hatóság, amennyiben megfelelő biztosítékot tud nyújtani. Ha erre nem készül a pályázó cég, nem tudja igénybe venni támogatási összegét, projektje ezen akár meg is bukhat. A továbbiakban e kötelezettség részleteivel ismerkedhetünk meg.

  Tovább olvasok

 • Új finanszírozókra vár az ingatlanbefektetési piac. 2012.04.17.

  Az egyre kevésbé elérhető finanszírozás és a romló befektetési feltételek miatt 2012 első negyedévében a közép-kelet-európai kereskedelmi ingatlanbefektetések a 2009 harmadik negyede óta mért harmadik legalacsonyabb szintre süllyedtek - derül ki a CBRE legfrissebb elemzéséből.

  Tovább olvasok