• Példátlan ütemben tűnnek el az építőipari cégek 2012.07.24.

    Rendkívüli ütemben nő a kényszereljárások száma az építőiparban, a második negyedévben több mint 1200 céggel szemben indult felszámolás, amire korábban sosem volt példa. A helyzet minden bizonnyal tovább romlik az év hátralevő részében - hívja fel a figyelmet az Opten céginformációs szolgáltató.

    Tovább olvasok

  • Elköltözne Budapestről? Íme, az agglomeráció árai 2012.07.24.

    Az agglomeráció továbbra sem veszít vonzerejéből, kivéve a fejlesztésekben lemaradt településeket. A kitelepülő családok ma már tudatosan mérlegelik az elővárosi lét előnyeit és hátrányait, s választáskor kérik a zöldkártyát is.

    Tovább olvasok

  • Zöldkártya nélkül is eladható az ingatlan. 2012.06.23.

    Energetikai tanúsítvány nélkül is bejegyzik az ingatlan-adásvételt.

    Tovább olvasok

  • Tovább agonizál az építőipar. 2012.06.23.

    Az építőipari termelés áprilisban 4,8 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Mindkét építményfőcsoport termelése csökkent. Az új szerződések növekedése ellenére az április végi szerződésállomány továbbra is kisebb az előző évinél.

    Tovább olvasok

  • Tisztul a kép a lakáspiacon - Ezek pörgethetnék fel a szektort. 2012.06.23.

    Az elmúlt három év ingatlanpiaci mélyrepülését követően 2012 intenzívebb forgalmat ígér. Vajon mi lehet a háttérben? - teszi fel a kérdést a Duna House legújabb elemzése. A közvetítő hálózat 2009-2011 közti, évi kb. 90 ezres ingatlan adás-vételi tranzakciós darabszámot követően 2012-ben 100-110 ezer körüli forgalom várható, amely ugyan messze elmarad a válság előtti 200 ezres nagyságrendtől, mégis 10-20% közötti emelkedést mutat. Érdemes sorra venni az ingatlanpiacot alapvetően befolyásoló tényezőket és ezek szerepét kutatni a most tapasztalható változásban. 

    Tovább olvasok

  • Már a luxus sem a régi az új építésű lakásoknál. 2012.06.23.

    Élénkült az érdeklődés a felső, illetve luxuskategóriába tartozó új építésű ingatlanok iránt az elmúlt hónapokban - derül ki az OTP Ingatlan Zrt. és az OTP Ingatlanpont Kft. luxuslakás-piaci helyzetértékeléséből. A felső kategóriásnak számító új lakások átlagos négyzetméterára 600-700 ezer forint körül mozog, ezért az árszintért már kuriózumszámba menő otthont várnak el az elmúlt évek trendjének megfelelően túlnyomórészt készpénzes vásárlók.  

    Tovább olvasok

  • Új lakás vagy használt? - Tanultunk az elmúlt évtized hibáiból?. 2012.06.23.

    Az elmúlt évtized hatalmas befolyással volt a hazai lakásállományra és a lakást vásárlókra egyaránt. Tízezrével épültek az új házak és lakások országszerte, és újultak meg műszakilag és esztétikailag elavult lakótereink. Mindeközben kialakult egy jól szervezett üzletág, az ingatlanközvetítőké. A közvetítők megjelenéséről, a jelen és a jövő kihívásairól, a vevők igényeinek és elvárásainak fejlődéséről, az új építésű projektekben lévő lakások értékállóságáról, és a lakáspiacon várható trendekről Kühne Katával, az Otthon Centrum ügyvezető igazgatójával, és Déry Attilával, az Otthon Centrum vezető elemzőjével beszélgettünk

    Tovább olvasok

  • Ki, kinek épít ma lakást Budapesten? 2012.06.23.

    Továbbra sem hemzsegnek az új projektek a fővárosi lakáspiacon. Az idei, esetleg jövő év eleji átadással tervezett lakások száma alig éri el a félezret. A jelenleg futó fejlesztések létjogosultságát többnyire a jó lokációval magyarázzák a beruházók, de vannak, akik az újra bevezetett szocpolban, illetve kamattámogatásban bíznak. Persze akadnak, akik szerint a kormány intézkedései fabatkát sem érnek, mivel sokkal komolyabb változtatásokra lenne szükség az állóvíz felkavarásához. 

    Tovább olvasok

  • Büntetés vár a lakástulajdonosokra. 2012.06.07.

    Pesszimista hangulatban ünnepeltek az építési piaci szereplők az Építők Napján, pénteken a Vasas Szakszervezetek Székházában. Az ágazat kilátásaiban még jövőre sem látszik fellendülés, viszont az energiatanúsítvány elmaradását már szankcionálni fogják.

    Tovább olvasok

  • Pozitív hírek a hazai lakáspiacról. 2012.06.07.

    A végtörlesztési időszak felfokozott időszaka utáni folyamatos visszaeséseket követően, most újabb pozitív, vagyis növekvő irányú mozgást tapasztalt a Duna House a lakástranzakciók számában. A cég saját mérése szerint májusban mintegy 8184 lakás cserélt gazdát. 

    Tovább olvasok

  • Egymilliós luxuslakások Pesten - menekülnének a külföldiek. 2012.05.21.

    Bérlők híján a külföldi tulajdonosok szabadulnának pesti luxuslakásaiktól, így Pesten a kínálat dominál, a jellemzően hazai kereslet által működtetett budai luxuspiacon azonban még mindig van érdeklődés a vevői oldalon is.

    Tovább olvasok

  • Felhőkarcolók, állami bérlakások Budapesten? - erre készül az új főépítész. 2012.05.21.

    Folytatni szeretné a már készülő új Budapest városfejlesztési koncepció kidolgozását a főváros frissen kinevezett főépítése. Finta Sándor 25-30 éves tervet látna szívesen. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy egy állami bérlakás-építési program indításával tartja lecserélhetőnek hosszútávon a panelházakat.

    Tovább olvasok