• Albérletbe költözne? Ez a hír biztosan érdekelni fogja! 2015.07.15.

  Húsz százalékkal emelkedtek az albérleti díjak Budapesten, a belső pesti és a budai kerületekben, illetve az egyetemek környékén 2014 első félévéhez képest - közölte szerdai számában a Világgazdaság.

  Tovább olvasok

 • FHB: 40 ezren érdeklődtek a családok otthonteremtési kedvezménye, a csok iránt. 2015.07.15.

  Már több mint 40 ezren érdeklődtek a korábbi szocpolt felváltó, családok otthonteremtési kedvezménye (csok) névre keresztelt konstrukció iránt és 1500 ügyfél már időpontot is egyeztetett az FHB valamelyik bankfiókjánál - közölte szerdán az FHB Bank

  Tovább olvasok

 • Lakást adna el? Itt a jó hír. 2015.07.15.

  Júniusban a tavalyinál negyven százalékkal több, mintegy 12 ezer ingatlan cserélt gazdát az országban a Duna House (DH) havi tranzakciószám becslése szerint.

  Tovább olvasok

 • Belvárosi lakást keres? - Mutatjuk, mire számíthat. 2015.06.27.

  Négyből hárman befektetési céllal vásárolnak lakást a belvárosban. A legjobb ingatlanok pillanatok alatt elkelnek, de az átlagos értékesítési idő is 100 napra csökkent a válság utáni időszak 200 napjáról - derül ki a budapesti belváros lakáspiacát vizsgáló Duna House (DH) elemzésből.

  Tovább olvasok

 • Lakást venne? Így kaphat állami támogatást! 2015.06.25.

  Július elsejétől elérhető a Családok Otthonteremtési Kedvezménye, a CSOK, amely többek között az ingatlan hasznos alapterületéhez méri a támogatás mértékét. Mivel a hétköznapokban a többféle alapterület gyakran keveredik, az FHB Lakásárindex tematikus kiadványában ezúttal a lakóingatlanok alapterületéről mutat be hasznos információkat.

  Tovább olvasok

 • Telket venne, építkezne? Mutatjuk, hol várható árrobbanás! 2015.03.16.

  A válság éveinek totális pangása után az építési telkek piaca is életjeleket mutat, Budapesten és a fővároshoz közeli településeken évek óta sikertelenül kínált ingatlanokra tehetik ki az elkelt táblát, azokon a kurrens területeken pedig, ahol eddig is volt mozgás, megduplázódott a tranzakciók száma. Általános áremelkedésre még nincs példa, néhány helyszínen azonban jelentős értéknövekedést jósol a szakértő.

  Tovább olvasok

 • Panelben lakik? - Ennek a hírnek örülni fog. 2015.03.17.

  Élénkül a panelpiac, országszerte minden hatodik eladott lakás panelházban található, és az átlagárak is nőttek. Március elején a 40-59 négyzetméteres panellakások hirdetési átlagára 174 ezer, a nagyobbaké pedig 167 ezer forint volt. Győr drágább mint Budapest, a legolcsóbban pedig Salgótarjánban hirdetik a paneleket - derül ki az ingatlan.com összeállításából.

  Tovább olvasok

 • Árrobbanás a budapesti lakáspiacon? Mutatjuk, mi az igazság! 2015.03.08.

  Lassan nem múlik el nap anélkül, hogy ne olvasnánk szárnyaló lakáspiacról, ingatlanboomról, válság előtti lendületről és nem hallanánk sztorikat kudarcba fulladt lakásvásárlásról, bérlakáskeresésről, néhány hónap alatt rakétaként kilövő, pár hónap alatt ötven százalékot emelkedő lakásárakról. A konkrét számokat nézve ehelyett nagyon korlátozott szárnyalást látunk, s lehet, hogy annak is hamarosan vége szakad.

  Tovább olvasok

 • Új lakást venne? Mutatjuk, mire számíthat. 2015.03.08.

  Tavaly mintegy 50 százalékkal több új társasházi lakást adtak el Budapesten, mint 2013-ban. Az élénkülő keresletre a beruházók még csak most kezdenek reagálni új projektek indításával. A kis csúszás ellenére az elemzők arra számítanak, hogy idén akár negyedével nőhet az új társasházi lakások száma.

  Tovább olvasok

 • Ennyibe kerül egy átlagos budapesti lakás - íme, a friss számok. 2015.02.18.


  Nem állt meg a gyorsuló növekedés az ingatlanpiacon. Az egyébként általában gyenge első hónapokhoz képest 9 ezernél is több adás-vétellel indult - ez a tavaly januári másfélszerese - a 2015-ös év, ami a válság utáni legerősebb adat. Az intenzív januári kereslet biztató előjel a következő hónapok forgalmára vonatkozóan - írja legújabb összefoglalójában a Duna House (DH).

  Tovább olvasok

 • Új korszak jött a lakáspiacon. 2015.02.19.

  A lakásárak növekedése 2013 vége óta valóban beindult, megfordult az évek óta tartó lejtmenet: 2014 első kilenc hónapjában a lakóingatlanok értéke 3,7 százalékkal (reálértelemben 4 százalékkal) emelkedett - derül ki az FHB legújabb Lakásárindexéből.

  Tovább olvasok

 • Budapesten válság előtti árakon vitték a lakásokat. 2015.01.16.

  A vártnál nagyobb forgalommal, közel 10 ezer ingatlan adás-vétellel zárta az évet az ingatlanpiac decemberben. Az Országos Lakásár Index az előző két negyedév 1-1 százalékpontos emelkedését felülmúlva 2 ponttal nőtt - közölte a Duna House (DH).

  Tovább olvasok