• Lakást ad ki vagy bérel? Ezt jó, ha tudja! 2015.08.19.

    Érdemes legalizálni és szerződésben rögzíteni az albérlet kiadását, javasolja az ingatlanszakértő.

    Tovább olvasok

  • Albérletet keres? Nagyon rossz hírünk van! 2015.08.19.

    Amíg a fővárosban és az egyetemi városokban jelentősen, 4-33 százalékkal nőttek egy év alatt a lakások bérleti díjai, addig például Győrben csökkenést mért az ingatlan.com.

    Tovább olvasok

  • Családi háza van? Kiszámoltuk, mennyi támogatást kaphat! 2015.08.19.

    Hárommillió családi ház megújítását vizionálta 2020-ig Szabó Zsolt államtitkár, amikor a minap bejelentette a családi házak korszerűsítését megcélzó, 150 milliárdos keretösszegű, készülő pályázatot. Kiszámoltuk, mekkora segítség lesz ez a felújítóknak és az építőiparnak. (Fotó: Székely-Czifra Anett)

    Tovább olvasok

  • Családi házat venne? Fontos változás jött! 2015.07.15.

    Amennyiben "C" energetikai besorolásnál rosszabb minősítésű családi ház vásárlásához kér valaki családok otthonteremtési kedvezményét (CSOK), igazolnia kell, hogy a hatóság 2013. január elsejét követően nem írt elő a házra javítási kötelezettséget, annak életveszélyes állapota miatt - egyebek közt ezt tartalmazza a lakástámogatási kormányrendelet szerdától hatályos módosítása, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

    Tovább olvasok

  • Albérletbe költözne? Ez a hír biztosan érdekelni fogja! 2015.07.15.

    Húsz százalékkal emelkedtek az albérleti díjak Budapesten, a belső pesti és a budai kerületekben, illetve az egyetemek környékén 2014 első félévéhez képest - közölte szerdai számában a Világgazdaság.

    Tovább olvasok

  • FHB: 40 ezren érdeklődtek a családok otthonteremtési kedvezménye, a csok iránt. 2015.07.15.

    Már több mint 40 ezren érdeklődtek a korábbi szocpolt felváltó, családok otthonteremtési kedvezménye (csok) névre keresztelt konstrukció iránt és 1500 ügyfél már időpontot is egyeztetett az FHB valamelyik bankfiókjánál - közölte szerdán az FHB Bank

    Tovább olvasok

  • Lakást adna el? Itt a jó hír. 2015.07.15.

    Júniusban a tavalyinál negyven százalékkal több, mintegy 12 ezer ingatlan cserélt gazdát az országban a Duna House (DH) havi tranzakciószám becslése szerint.

    Tovább olvasok

  • Belvárosi lakást keres? - Mutatjuk, mire számíthat. 2015.06.27.

    Négyből hárman befektetési céllal vásárolnak lakást a belvárosban. A legjobb ingatlanok pillanatok alatt elkelnek, de az átlagos értékesítési idő is 100 napra csökkent a válság utáni időszak 200 napjáról - derül ki a budapesti belváros lakáspiacát vizsgáló Duna House (DH) elemzésből.

    Tovább olvasok

  • Lakást venne? Így kaphat állami támogatást! 2015.06.25.

    Július elsejétől elérhető a Családok Otthonteremtési Kedvezménye, a CSOK, amely többek között az ingatlan hasznos alapterületéhez méri a támogatás mértékét. Mivel a hétköznapokban a többféle alapterület gyakran keveredik, az FHB Lakásárindex tematikus kiadványában ezúttal a lakóingatlanok alapterületéről mutat be hasznos információkat.

    Tovább olvasok

  • Telket venne, építkezne? Mutatjuk, hol várható árrobbanás! 2015.03.16.

    A válság éveinek totális pangása után az építési telkek piaca is életjeleket mutat, Budapesten és a fővároshoz közeli településeken évek óta sikertelenül kínált ingatlanokra tehetik ki az elkelt táblát, azokon a kurrens területeken pedig, ahol eddig is volt mozgás, megduplázódott a tranzakciók száma. Általános áremelkedésre még nincs példa, néhány helyszínen azonban jelentős értéknövekedést jósol a szakértő.

    Tovább olvasok

  • Panelben lakik? - Ennek a hírnek örülni fog. 2015.03.17.

    Élénkül a panelpiac, országszerte minden hatodik eladott lakás panelházban található, és az átlagárak is nőttek. Március elején a 40-59 négyzetméteres panellakások hirdetési átlagára 174 ezer, a nagyobbaké pedig 167 ezer forint volt. Győr drágább mint Budapest, a legolcsóbban pedig Salgótarjánban hirdetik a paneleket - derül ki az ingatlan.com összeállításából.

    Tovább olvasok

  • Árrobbanás a budapesti lakáspiacon? Mutatjuk, mi az igazság! 2015.03.08.

    Lassan nem múlik el nap anélkül, hogy ne olvasnánk szárnyaló lakáspiacról, ingatlanboomról, válság előtti lendületről és nem hallanánk sztorikat kudarcba fulladt lakásvásárlásról, bérlakáskeresésről, néhány hónap alatt rakétaként kilövő, pár hónap alatt ötven százalékot emelkedő lakásárakról. A konkrét számokat nézve ehelyett nagyon korlátozott szárnyalást látunk, s lehet, hogy annak is hamarosan vége szakad.

    Tovább olvasok