• Felújítaná a lakását? Erre mindenképpen figyeljen oda!

  Felújítaná a lakását? Erre mindenképpen figyeljen oda!

  Ugyanolyan körültekintéssel kell ingatlant felújítani, mint vásárolni - figyelmeztetnek szakemberek, nem szabad bedőlni annak, hogy számla nélkül olcsóbb egy munka, mert utána már nem tudja a megrendelő a hathavi garanciát érvényesíteni - idézi a Magyar Nemzet cikkét az MTI.

  Tovább olvasok

 • Kemény fejtörő előtt a lakásvásárlók

  Kemény fejtörő előtt a lakásvásárlók

  Új, újszerű vagy használt - teszik fel a kérdés a lakásvásárlók nevében a Duna House (DH) szakemberei, akik a döntéshez segítenek összegyűjteni a legfontosabb szempontokat.

  Tovább olvasok

 • Búcsúzzon el a lakáshitelétől! - Mutatunk egy trükköt

  Búcsúzzon el a lakáshitelétől! - Mutatunk egy trükköt

  Alig több mint havi nyolcvanezer forintos kiadással hat évvel lerövidíthető a húszéves lakáshitel futamideje. Mutatjuk, hogyan.

  Tovább olvasok

 • Érdemes-e lakást venni? - Most megmondjuk a tutit!

  Érdemes-e lakást venni? - Most megmondjuk a tutit!

  Egyre többször kérdezik, hogy érdemes-e lakást venni. Egyre több helyen jelenik meg cikk/vélemény, hogy miért érdemes, vagy éppen miért katasztrofális döntés. Könnyű megtalálni azt a nézőpontot, ami szerint még van kakaó a piacban, és azt is, amely szerint buborék van. A nagyon szofisztikált módszertanok és kutatások meg klasszikusan nem mondanak előretekintően semmi megdöbbentőt. Egyrészt, másrészt .... 

  Tovább olvasok

 • Hiába szálltak el az árak, egyre több lakást veszünk!

  Hiába szálltak el az árak, egyre több lakást veszünk!

  Erősen indult az idei év a lakáseladások tekintetében. 2018 januárjában a tavalyi azonos időszaknál 4,5 százalékkal több adásvételt mért a Duna House, ami azt jelenti, hogy országosan 10 918 lakóingatlan cserélt gazdát. 

  Tovább olvasok

 • Hőszigetelés, tetőjavítás, ablakcsere - Megnéztük a legnépszerűbb felújításokat

  Hőszigetelés, tetőjavítás, ablakcsere - Megnéztük a legnépszerűbb felújításokat

  A hazai lakásépítések erősen ciklikusak. A rendszerváltás előtt, a nagy lakótelep építések idején évente 80-100 ezer új lakásba költözhettek lakók, utána azonban jelentősen visszaesett az építések száma. Az ezredforduló utáni hullámot a kedvezményes kamattámogatásos hitelek és a devizahitelezés időszaka generálta, a válság viszont erősen megtépázta a szektort, és alig épültek lakások 2010-2015 között. Éppen ezért a felújítások jelentősége az utóbbi években különösen felértékelődött - derül ki az FHB Jelzálogbank elemzéséből. 

  Tovább olvasok

 • Albérlet árak a világ nagyvárosaiban grafikonon!

  Albérlet árak a világ nagyvárosaiban grafikonon!

  Budapest a külső, világos zöld mezőbe tartozik!

  Tovább olvasok

 • Változás az albérletek piacán - van, ahol lementek az árak

  Változás az albérletek piacán - van, ahol lementek az árak

  Vegyes képet mutat az albérletpiac az országon belül, van ahol csökkentek a bérleti díjak. Idén az eho eltörlése és a kínálat átrendeződése lehet a legnagyobb hatással a kiadó lakások piacára - véli az ingatlan.com szakértője.

  Tovább olvasok

 • Ez vár a magyar lakáspiacra - friss elemzés érkezett

  Ez vár a magyar lakáspiacra - friss elemzés érkezett

  Budapesten változatlan, vidéken tovább javuló lakáspiaci kilátásokról tanúskodik a GKI januári felmérése. A fővárosi ingatlanpiaci kilátások tetőzése 5 negyedévvel ezelőtt következett be, azóta nagyon lassú ereszkedésnek vagyunk tanúi - állapítja meg az elemzés.

  Tovább olvasok

 • Lassult a lakásárak emelkedése

  Lassult a lakásárak emelkedése

  Átlagosan 11,5 százalékkal, reálértéken 8,7 százalékkal emelkedtek a magyarországi lakásárak 2017 harmadik negyedévében éves összevetésben, ami lassulás az előző negyedévben mért 15,4 százalékhoz, illetve a 13,0 százalékhoz képest - szemlézi az MTI a Magyar Nemzeti Bank jelentését.

  Tovább olvasok

 • "Devizahiteles" katasztrófa fenyegeti már megint a magyarokat?

  "Devizahiteles" katasztrófa fenyegeti már megint a magyarokat?

  A lakáshitelezés felfutását látva egyre többen szögezik nekünk a címben szereplő kérdést, hiszen túl frissek a 10 éve kezdődött pénzügyi válság emlékei. A kérdés mögötti félelem kettős: hitelfelvevőként a rekordalacsony kamatszint megszűnésétől, felelős állampolgárként pedig a bankok túlzott kockázatvállalásának negatív gazdasági hatásaitól is tartanak az emberek. Válaszunk ugyanígy kettős: a törlesztőrészlet megugrásától valóban lehet és kell is tartani, a tőketartozás viszont most teljesen másképp "viselkedik", mint a devizahitelek időszakában, és ez menekülőutat jelenthet az esetleges baj elől a hitelfelvevők számára. Jó hír az is, hogy nemzetgazdasági szinten egyelőre nincsenek jelei a túlhajtott lakossági hitelezésnek. 

  Tovább olvasok

 • Hol adják el a legtöbb lakást évente? Budapesten. És a lakásállományhoz képest?

  Hol adják el a legtöbb lakást évente? Budapesten. És a lakásállományhoz képest?

  A tavalyi évben az adásvételek száma országosan meghaladta a 150 ezret, míg az idén akár a 160 ezret is elérheti - derül ki az Otthon Centrum közleményéből. A legtöbb lakás Budapesten cserélt gazdát, ami nem meglepő annak fényében, hogy a legnagyobb lakásállománya is a fővárosnak van. Vajon a lakásállományhoz viszonyítva is a fővárosban adják el a legtöbb lakást? 

  Tovább olvasok