• Hiába szálltak el az árak, egyre több lakást veszünk!

  Hiába szálltak el az árak, egyre több lakást veszünk!

  Erősen indult az idei év a lakáseladások tekintetében. 2018 januárjában a tavalyi azonos időszaknál 4,5 százalékkal több adásvételt mért a Duna House, ami azt jelenti, hogy országosan 10 918 lakóingatlan cserélt gazdát. 

  Tovább olvasok

 • Hőszigetelés, tetőjavítás, ablakcsere - Megnéztük a legnépszerűbb felújításokat

  Hőszigetelés, tetőjavítás, ablakcsere - Megnéztük a legnépszerűbb felújításokat

  A hazai lakásépítések erősen ciklikusak. A rendszerváltás előtt, a nagy lakótelep építések idején évente 80-100 ezer új lakásba költözhettek lakók, utána azonban jelentősen visszaesett az építések száma. Az ezredforduló utáni hullámot a kedvezményes kamattámogatásos hitelek és a devizahitelezés időszaka generálta, a válság viszont erősen megtépázta a szektort, és alig épültek lakások 2010-2015 között. Éppen ezért a felújítások jelentősége az utóbbi években különösen felértékelődött - derül ki az FHB Jelzálogbank elemzéséből. 

  Tovább olvasok

 • Albérlet árak a világ nagyvárosaiban grafikonon!

  Albérlet árak a világ nagyvárosaiban grafikonon!

  Budapest a külső, világos zöld mezőbe tartozik!

  Tovább olvasok

 • Változás az albérletek piacán - van, ahol lementek az árak

  Változás az albérletek piacán - van, ahol lementek az árak

  Vegyes képet mutat az albérletpiac az országon belül, van ahol csökkentek a bérleti díjak. Idén az eho eltörlése és a kínálat átrendeződése lehet a legnagyobb hatással a kiadó lakások piacára - véli az ingatlan.com szakértője.

  Tovább olvasok

 • Ez vár a magyar lakáspiacra - friss elemzés érkezett

  Ez vár a magyar lakáspiacra - friss elemzés érkezett

  Budapesten változatlan, vidéken tovább javuló lakáspiaci kilátásokról tanúskodik a GKI januári felmérése. A fővárosi ingatlanpiaci kilátások tetőzése 5 negyedévvel ezelőtt következett be, azóta nagyon lassú ereszkedésnek vagyunk tanúi - állapítja meg az elemzés.

  Tovább olvasok

 • Lassult a lakásárak emelkedése

  Lassult a lakásárak emelkedése

  Átlagosan 11,5 százalékkal, reálértéken 8,7 százalékkal emelkedtek a magyarországi lakásárak 2017 harmadik negyedévében éves összevetésben, ami lassulás az előző negyedévben mért 15,4 százalékhoz, illetve a 13,0 százalékhoz képest - szemlézi az MTI a Magyar Nemzeti Bank jelentését.

  Tovább olvasok

 • "Devizahiteles" katasztrófa fenyegeti már megint a magyarokat?

  "Devizahiteles" katasztrófa fenyegeti már megint a magyarokat?

  A lakáshitelezés felfutását látva egyre többen szögezik nekünk a címben szereplő kérdést, hiszen túl frissek a 10 éve kezdődött pénzügyi válság emlékei. A kérdés mögötti félelem kettős: hitelfelvevőként a rekordalacsony kamatszint megszűnésétől, felelős állampolgárként pedig a bankok túlzott kockázatvállalásának negatív gazdasági hatásaitól is tartanak az emberek. Válaszunk ugyanígy kettős: a törlesztőrészlet megugrásától valóban lehet és kell is tartani, a tőketartozás viszont most teljesen másképp "viselkedik", mint a devizahitelek időszakában, és ez menekülőutat jelenthet az esetleges baj elől a hitelfelvevők számára. Jó hír az is, hogy nemzetgazdasági szinten egyelőre nincsenek jelei a túlhajtott lakossági hitelezésnek. 

  Tovább olvasok

 • Hol adják el a legtöbb lakást évente? Budapesten. És a lakásállományhoz képest?

  Hol adják el a legtöbb lakást évente? Budapesten. És a lakásállományhoz képest?

  A tavalyi évben az adásvételek száma országosan meghaladta a 150 ezret, míg az idén akár a 160 ezret is elérheti - derül ki az Otthon Centrum közleményéből. A legtöbb lakás Budapesten cserélt gazdát, ami nem meglepő annak fényében, hogy a legnagyobb lakásállománya is a fővárosnak van. Vajon a lakásállományhoz viszonyítva is a fővárosban adják el a legtöbb lakást? 

  Tovább olvasok

 • Mielőtt beleugranál egy lakásvásárlásba, nézd meg, hol csinálhatod a legjobb üzletet!

  Mielőtt beleugranál egy lakásvásárlásba, nézd meg, hol csinálhatod a legjobb üzletet!

  Sokan teszik fel a kérdést, hogy belevágjanak-e egy lakásvásárlásba most, hogy ilyen magasak az árak és ha igen, hol és milyen típusú lakások lesznek azok, amelyek több évtizeden át megőrzik értéküket. A jó hír az, hogy több a lehetőségünk, mint elsőre gondolnánk és sem a típus, sem az elhelyezkedés tekintetében nem kell jelentős kompromisszumokat kötnünk.

  Tovább olvasok

 • Egyre többen élnek albérletben

  Egyre többen élnek albérletben

  Bár a magyarok döntő többsége még mindig törekszik a saját tulajdonú ingatlan megszerzésére, a statisztikai adatok alapján az utóbbi években némileg többen választják a munkaerőpiaci mobilitást is megkönnyítő albérletet - írja keddi számában a Népszava.

  Tovább olvasok

 • Most jó eladósodni, ha lakást venne

  Most jó eladósodni, ha lakást venne

  Nagyon alacsonyak a kamatszintek a lakáshitelekre, valamint a különböző kormányzati támogatási programok is azt eredményezik, hogy 2017-ben jelentősen nőtt a hitelkihelyezések mértéke.

  Tovább olvasok

 • Így változik idén a lakásbérleti piac

  Így változik idén a lakásbérleti piac

  A lakásbérleti piac fehéredését hozhatja a 2018-tól hatályos új szabályozás, mely szerint a bérbeadásból származó jövedelem után nem kell ehót fizetni, valamint több szobára fizethetnek átalányadót - hívja fel a figyelmet a változásokat összegyűjtő összeállításában az ingatlan.com

  Tovább olvasok