• Felújítaná a lakását? Erre mindenképpen figyeljen oda!

    Felújítaná a lakását? Erre mindenképpen figyeljen oda!

    Ugyanolyan körültekintéssel kell ingatlant felújítani, mint vásárolni - figyelmeztetnek szakemberek, nem szabad bedőlni annak, hogy számla nélkül olcsóbb egy munka, mert utána már nem tudja a megrendelő a hathavi garanciát érvényesíteni - idézi a Magyar Nemzet cikkét az MTI.

    Tovább olvasok

  • Kemény fejtörő előtt a lakásvásárlók

    Kemény fejtörő előtt a lakásvásárlók

    Új, újszerű vagy használt - teszik fel a kérdés a lakásvásárlók nevében a Duna House (DH) szakemberei, akik a döntéshez segítenek összegyűjteni a legfontosabb szempontokat.

    Tovább olvasok

  • Búcsúzzon el a lakáshitelétől! - Mutatunk egy trükköt

    Búcsúzzon el a lakáshitelétől! - Mutatunk egy trükköt

    Alig több mint havi nyolcvanezer forintos kiadással hat évvel lerövidíthető a húszéves lakáshitel futamideje. Mutatjuk, hogyan.

    Tovább olvasok

  • Érdemes-e lakást venni? - Most megmondjuk a tutit!

    Érdemes-e lakást venni? - Most megmondjuk a tutit!

    Egyre többször kérdezik, hogy érdemes-e lakást venni. Egyre több helyen jelenik meg cikk/vélemény, hogy miért érdemes, vagy éppen miért katasztrofális döntés. Könnyű megtalálni azt a nézőpontot, ami szerint még van kakaó a piacban, és azt is, amely szerint buborék van. A nagyon szofisztikált módszertanok és kutatások meg klasszikusan nem mondanak előretekintően semmi megdöbbentőt. Egyrészt, másrészt .... 

    Tovább olvasok

  • Hiába szálltak el az árak, egyre több lakást veszünk!

    Hiába szálltak el az árak, egyre több lakást veszünk!

    Erősen indult az idei év a lakáseladások tekintetében. 2018 januárjában a tavalyi azonos időszaknál 4,5 százalékkal több adásvételt mért a Duna House, ami azt jelenti, hogy országosan 10 918 lakóingatlan cserélt gazdát. 

    Tovább olvasok

  • Hőszigetelés, tetőjavítás, ablakcsere - Megnéztük a legnépszerűbb felújításokat

    Hőszigetelés, tetőjavítás, ablakcsere - Megnéztük a legnépszerűbb felújításokat

    A hazai lakásépítések erősen ciklikusak. A rendszerváltás előtt, a nagy lakótelep építések idején évente 80-100 ezer új lakásba költözhettek lakók, utána azonban jelentősen visszaesett az építések száma. Az ezredforduló utáni hullámot a kedvezményes kamattámogatásos hitelek és a devizahitelezés időszaka generálta, a válság viszont erősen megtépázta a szektort, és alig épültek lakások 2010-2015 között. Éppen ezért a felújítások jelentősége az utóbbi években különösen felértékelődött - derül ki az FHB Jelzálogbank elemzéséből. 

    Tovább olvasok

  • Albérlet árak a világ nagyvárosaiban grafikonon!

    Albérlet árak a világ nagyvárosaiban grafikonon!

    Budapest a külső, világos zöld mezőbe tartozik!

    Tovább olvasok

  • Változás az albérletek piacán - van, ahol lementek az árak

    Változás az albérletek piacán - van, ahol lementek az árak

    Vegyes képet mutat az albérletpiac az országon belül, van ahol csökkentek a bérleti díjak. Idén az eho eltörlése és a kínálat átrendeződése lehet a legnagyobb hatással a kiadó lakások piacára - véli az ingatlan.com szakértője.

    Tovább olvasok

  • Ez vár a magyar lakáspiacra - friss elemzés érkezett

    Ez vár a magyar lakáspiacra - friss elemzés érkezett

    Budapesten változatlan, vidéken tovább javuló lakáspiaci kilátásokról tanúskodik a GKI januári felmérése. A fővárosi ingatlanpiaci kilátások tetőzése 5 negyedévvel ezelőtt következett be, azóta nagyon lassú ereszkedésnek vagyunk tanúi - állapítja meg az elemzés.

    Tovább olvasok

  • Lassult a lakásárak emelkedése

    Lassult a lakásárak emelkedése

    Átlagosan 11,5 százalékkal, reálértéken 8,7 százalékkal emelkedtek a magyarországi lakásárak 2017 harmadik negyedévében éves összevetésben, ami lassulás az előző negyedévben mért 15,4 százalékhoz, illetve a 13,0 százalékhoz képest - szemlézi az MTI a Magyar Nemzeti Bank jelentését.

    Tovább olvasok

  • "Devizahiteles" katasztrófa fenyegeti már megint a magyarokat?

    "Devizahiteles" katasztrófa fenyegeti már megint a magyarokat?

    A lakáshitelezés felfutását látva egyre többen szögezik nekünk a címben szereplő kérdést, hiszen túl frissek a 10 éve kezdődött pénzügyi válság emlékei. A kérdés mögötti félelem kettős: hitelfelvevőként a rekordalacsony kamatszint megszűnésétől, felelős állampolgárként pedig a bankok túlzott kockázatvállalásának negatív gazdasági hatásaitól is tartanak az emberek. Válaszunk ugyanígy kettős: a törlesztőrészlet megugrásától valóban lehet és kell is tartani, a tőketartozás viszont most teljesen másképp "viselkedik", mint a devizahitelek időszakában, és ez menekülőutat jelenthet az esetleges baj elől a hitelfelvevők számára. Jó hír az is, hogy nemzetgazdasági szinten egyelőre nincsenek jelei a túlhajtott lakossági hitelezésnek. 

    Tovább olvasok

  • Hol adják el a legtöbb lakást évente? Budapesten. És a lakásállományhoz képest?

    Hol adják el a legtöbb lakást évente? Budapesten. És a lakásállományhoz képest?

    A tavalyi évben az adásvételek száma országosan meghaladta a 150 ezret, míg az idén akár a 160 ezret is elérheti - derül ki az Otthon Centrum közleményéből. A legtöbb lakás Budapesten cserélt gazdát, ami nem meglepő annak fényében, hogy a legnagyobb lakásállománya is a fővárosnak van. Vajon a lakásállományhoz viszonyítva is a fővárosban adják el a legtöbb lakást? 

    Tovább olvasok