• Pörög a lakáspiac, ideje beszállni

  Pörög a lakáspiac, ideje beszállni

  A lakásboom azokat is az ingatlanbefektetési piacra csalja, akik egy teljes lakás áránál kevesebbet szánnának a vásárlásra, vagy nem szívesen bajlódnának saját maguk a megfelelő ingatlan kiválasztásával és hasznosításával. Számukra a Duna House Impact Lakásalapja lehet kényelmes megoldás. A részletekről Máté Ferencet, a cégcsoport vezérigazgató helyettesét kérdeztük.

  Tovább olvasok

 • Családi háza van? Figyelmeztetés érkezett.

  Családi háza van? Figyelmeztetés érkezett.

  Életveszélyes a rendszeres, kötelező kéményellenőrzés felszámolása - közölte szerdán Bándi Gyula zöldombudsman annak kapcsán, hogy a Belügyminisztérium törvénytervezete a családi házak tulajdonosaira bízza a kéményellenőrzést - írja az MTI.

  Tovább olvasok

 • Nagyobb lakásokat keresünk, de meg is tudjuk venni?

  Nagyobb lakásokat keresünk, de meg is tudjuk venni?

  Egy év leforgása alatt trendszerűen növekedett a nagyobb alapterületű, új és újszerű otthonok iránti kereslet. Ez egyre nyilvánvalóbban a CSOK, a kedvezőbb hitelek és még inkább a lakásfejlesztők intenzív kampányának köszönhető - derül ki az Otthontérkép által közzé tett friss keresési adatokból.

  Tovább olvasok

 • I., II., III. ... - Szerinted mi a következő?

  I., II., III. ... - Szerinted mi a következő?

  Folyamatosan növekszik a budapesti lakásállomány, a legtöbb jelenleg is zajló fejlesztés a következő két évben elkészül, a vásárlóknak azonban csak ritkán van lehetősége a kulcsrakész lakások közül választani, hiszen ezeknek a nagy része már az építés alatt vevőre talál. Elsőként a főváros észak-budai és a bel-budai részén néztük meg (I., II., III. és XII. kerület), milyen lakóparkprojektek közül válogathatnak azok, akik lakásvásárláson gondolkoznak. 

  Tovább olvasok

 • Lakástulajdonosokat vertek át tíz éven keresztül - lebukott a sikkasztó

  Lakástulajdonosokat vertek át tíz éven keresztül - lebukott a sikkasztó

  Tíz év alatt 26,5 millió forintot sikkasztott el egy szombathelyi társasház képviselője - tájékoztatta a Vas Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

  Tovább olvasok

 • Egyre nagyobb veszélybe kerülnek a lakáshotelek

  Egyre nagyobb veszélybe kerülnek a lakáshotelek

  A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) már tavaly részletes tanulmányban fejtette ki, hogy az Airbnb-piacon milyen szabályozást vár el az államtól annak érdekében, hogy a rövidtávú lakáskiadás ne élvezzen aránytalan versenyelőnyt a kereskedelmi szálláshelyekkel szemben. A hotelszakma képviselőinek javaslata most eljutott a kormányig, de kérdés, hogy megfelelő-e az irány. A problémát a KPMG legújabb tanulmánya összegzi. 

  Tovább olvasok

 • Nem gondoltad volna, hogy mik a legnagyobb kockázatok az ingatlanpiacon

  Nem gondoltad volna, hogy mik a legnagyobb kockázatok az ingatlanpiacon

  A dinamikusan változó világban nehéz követni a trendeket, amelyek meghatározzák és átalakítják a világot. Új üzleti modellek, új technológiák, növekvő határokon átnyúló befektetések, ami többek között olyan globális kockázatok mellett megy végbe, mint az észak-koreai nukleáris fenyegetettség. Az ingatlanpiac különböző területein dolgozó vezető szakértők az iparág változásait vitatták meg a Bécsben megrendezett CEE Property Forum 2017-en. 

  Tovább olvasok

 • Zártkertje van? Jelentős támogatáshoz juthat!

  Zártkertje van? Jelentős támogatáshoz juthat!

  Idén már harmadik alkalommal hirdette meg a Földművelésügyi Minisztérium (FM) a zártkerti revitalizációs programot, 34 település mintaprogramja valósulhat meg 300 millió forintos támogatással - mondta a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár az MTI-nek. A támogatások keretösszege 2 milliárd forintra nő hamarosan.

  Tovább olvasok

 • Nincs munkás, lefújtak egy egész építkezést!

  Nincs munkás, lefújtak egy egész építkezést!

  Le kellett fújni egy 160 lakásos társasház építését Budapesten a munkaerőhiány miatt – írja a hvg.hu az RTL Klub Híradója nyomán.

  Tovább olvasok

 • Tömegesen megállhatnak a lakásépítések!

  Tömegesen megállhatnak a lakásépítések!

  Hónapokon belül véget érhet az egy évvel ezelőtt elindult lakásépítési hullám. Több nagy beruházó cég ugyanis egyszerűen kiszáll a lakásépítési üzletágból, ha a kormányzat továbbra is lebegteti a döntést az újlakásáfa 2019 utáni szinten tartásáról – írta a Magyar Nemzet.

  Tovább olvasok

 • Ezért nincs saját lakása sok magyarnak!

  Ezért nincs saját lakása sok magyarnak!

  Budapesten 12, országosan csaknem 8 évnyi átlagjövedelem kell ahhoz, hogy valaki egy közepes méretű lakáshoz jusson; ez az arány rosszabb, mint három éve, mert a lakásárak kétszer olyan gyorsan nőttek ezalatt, mint a jövedelmek - derül ki az Otthontérkép friss felméréséből.

  Tovább olvasok

 • Veszély fenyegeti a csökkentett áfát a lakásépítéseknél!

  Veszély fenyegeti a csökkentett áfát a lakásépítéseknél!

  A jelenleg ismert tervek szerint 2020-ban visszaemelkedik majd az új lakások áfája a most érvényes 5 százalékról 27 százalékra. Ez számos kockázatot rejt magában, a jelentős áremelő hatás már jövőre elbizonytalaníthatja a vevői oldalt, a felpörgetett beruházások pedig tovább fokozhatják az építőipart jelenleg is sújtó kapacitáshiányt. A piaci szereplők éppen ezért a kedvezményes áfakulcs meghosszabbítását sürgetik. 

  Tovább olvasok