• Bejelentették: ingyenhitelt vezet be a kormány a családoknak!

  Bejelentették: ingyenhitelt vezet be a kormány a családoknak!

  Több kisebb változást is bejelentett a családügyi miniszter mai sajtótájékoztatóján a CSOK-kal, a babaváró hitellel és az otthonfelújítási támogatással kapcsolatban, de lesz egy nagyobb horderejű változás is: a 0%-os CSOK-hitel őszi bevezetése, amelyet azok tudnak igénybe venni, akik a CSOK mellett felveszik az MNB által októberben indítandó, legfeljebb 2,5%-os kamatozású zöld lakáshitelt is. Számításunk szerint havi 10-20 ezer forintot spórolhatnak az energiahatékony új lakásba költöző családok a már létező 3%-os CSOK-hitelhez képest.

  Tovább olvasok

 • Érdekes eredmények a használt lakóingatlanok piacán!

  Érdekes eredmények a használt lakóingatlanok piacán!

  Érdekes eredményt produkáltak a használt lakóingatlanok júniusban. Az ingatlan.com becslése szerint 12 046 használt lakás és ház cserélt gazdát a múlt hónapban. Ez egyfelől minimális, 2 százalékos javulást jelent az idén májusi szinthez képest. Ugyanakkor 3,5 százalékkal elmarad a tavaly júniusi szinttől.

  Tovább olvasok

 • Lakáseladás után adót kell fizetnem?

  Lakáseladás után adót kell fizetnem?

  Lakásértékesítés során nemcsak a vevőt terhelheti illetékfizetési kötelezettség, hanem az eladó is kerülhet adófizetési és -bevallási helyzetbe.

  Tovább olvasok

 • Stagnálásba váltottak a bérleti díjak.

  Stagnálásba váltottak a bérleti díjak.

  Idén áprilisban az országos albérletkínálat 10 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, az árak viszont stagnálnak.

  Tovább olvasok

 • Durva visszaesés a budapesti forgalomban, dupláztak a megyék a lakáspiacon!

  Durva visszaesés a budapesti forgalomban, dupláztak a megyék a lakáspiacon!

  A Közép-Magyarországon kívül található 18 megyében a használt ingatlanokra érkező érdeklődések száma az idei év első négy hónapjában megduplázódott az öt évvel ezelőtti szinthez képest.

  Tovább olvasok

 • Durva visszaesés a budapesti forgalomban, dupláztak a megyék a lakáspiacon!

  Durva visszaesés a budapesti forgalomban, dupláztak a megyék a lakáspiacon!

  A Közép-Magyarországon kívül található 18 megyében a használt ingatlanokra érkező érdeklődések száma az idei év első négy hónapjában megduplázódott az öt évvel ezelőtti szinthez képest.

  Tovább olvasok

 • Lakásbérlés előtt állsz? Ezek a bérlő jogai.

  Lakásbérlés előtt állsz? Ezek a bérlő jogai.

  Lakásbérlés előtt állsz? Ezek a bérlő jogai!

  Tovább olvasok

 • Hatvan éve épült föl az első budapesti panelház - Egy korszak nyitánya az Üllői út mellett.

  Hatvan éve épült föl az első budapesti panelház - Egy korszak nyitánya az Üllői út mellett.

  Magyarországon az 1950-es években nagyon nagy volt a lakáshiány. Az erőltetett iparosítás miatt sokan költöztek be a városokba, jellemzően Budapestre és az újonnan létrejött kirakatvárosokba, ahol azonban nem volt elég szabad lakás. A megoldást az iparosított lakásépítésben látták, amelynek eredményeképpen a József Attila-lakótelepen 60 éve elkészült az első budapesti panelház.

  Tovább olvasok

 • Soha nem látott fordulat a budapesti ingatlanpiacon

  Soha nem látott fordulat a budapesti ingatlanpiacon

  A családi házak iránti évek óta növekvő keresletet felerősítette a járvány. Ma már az eladó lakóingatlanok iránt érdeklődők csaknem fele lakóházat keres. 2016-ban csak a vevőjelöltek harmada szeretett volna házat vásárolni. A fővárosban hamarabb lehet eladni egy kertes házat, mint egy lakást. Ilyen még soha nem volt.

  Tovább olvasok

 • Megjelentek a lakásfelújítási támogatás pontos részletei, amelyekre nagyon sokan kíváncsiak.

  Megjelentek a lakásfelújítási támogatás pontos részletei, amelyekre nagyon sokan kíváncsiak.

  Még beépített háztartási gépekre is igényelhető lesz január 1-jétől az otthonfelújítási támogatás, és azok a családok is jogosultak, amelyekben az egyik szülő külföldön dolgozik – jelentette be Novák Katalin családügyi miniszter, miután megjelent a felújítási támogatásról szóló rendelet a mai Magyar Közlönyben. Az érintett lakásban legalább egy éve lakóhellyel kell rendelkezni, kivéve az újonnan vásárolt vagy épített lakásokat és az egy év alatti gyermekre igénybe vett támogatást. Gyűjteni kell a számlákat: a támogatás a legutolsó számla kifizetését követő 60 napon belül, de legkésőbb 2022. december 31-ig, egy összegben lesz igényelhető.

  Tovább olvasok

 • Évek óta nem volt ennyi eladatlan lakás, mint most!

  Évek óta nem volt ennyi eladatlan lakás, mint most!

  Nagyot nőtt az eladatlan lakások száma a fővárosban és a tranzakciók is a töredékére estek az első félévben. A 2014-es évet idézi az ingatlanpiac, amikor már vége volt a válságos időknek, ám még messze voltak a 2016-ban bevezetett, a kínálatot és a keresletet is azonnal felpörgető intézkedések.

  Tovább olvasok

 • Hivatalos! Ezt a törvényt fogadták el az Airbnb szigorításához!

  Hivatalos! Ezt a törvényt fogadták el az Airbnb szigorításához!

  A Parlament oldalán tették közzé a nemrég elfogadott törvényt, amely az önkormányzatok kezébe adja a rövid távú lakáskiadás szigorításának lehetőségét. A befektetők szeme az önkormányzatokra szegeződik!

  Tovább olvasok