• Lakása van? Erre számíthat az adósmentés után. 2014.08.06.

  Megosztottak a lakáspiaci szakértők a devizaadós-mentés lakáspiaci hatását illetően: a mobilitás növekedése és a kínálatszűkülés egyaránt felmerül a lehetséges forgatókönyvek között. Egy elemzés szerint a lakásvásárlást, -építést biztosan tervező családok száma drámaian lecsökkent.

  Tovább olvasok

 • Végre megmozdult az ingatlanpiac. 2014.08.06.

  Az idei első negyedévben tovább csökkentek a lakásárak, de már lassult ennek az üteme - derült ki az FHB lakásárindexéből. Tokodi Gábor, a pénzintézet vezérigazgató-helyettese az InfoRádiónak azt mondta: már vannak olyan részpiacok, ahol áremelkedés is tapasztalható.

  Tovább olvasok

 • Most értük el a gödör alját Magyarországon - elmaradt a trendforduló. 2014.08.06.

  Növekedés helyett stagnálásról, a gödör aljának eléréséről tanúskodnak a legfrissebb lakásépítési adatok. Trendfordulóról szó sincs, ami mégis épül, az nem az otthonteremtők igényeit szolgálja - állítják a Napi.hu által megkérdezett szakértők.

  Tovább olvasok

 • Lakása van? - Ennek a hírnek nem fog örülni! 2014.08.04.


  Vajon számíthatunk-e most már emelkedő ingatlanárakra, a vevőknek érdemes-e megkockáztatni egy lakásvásárlást, illetve az eladók jól teszik-e, ha kivárnak a jobb árak reményében - vizsgálja elemzésében Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák tulajdonos-ügyvezetője. 

  Tovább olvasok

 • Felfelé araszol a lakásépítés. 2014.08.04.

  Az első félévében összesen 3265 új lakás épült, 22 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az építési engedélyek száma 4009 volt, ez 18 százalékos növekedés év per év alapon. Az épített lakások száma a növekedés ellenére alacsony, a válságot megelőző 2008. év első félévében használatba vett lakások 29 százalékának felel meg - közölte a KSH.

  Tovább olvasok

 • Lakást bérelne? Mutatjuk a díjakat. 2014.08.04.

  Július 24-én nyilvánosságra hozzák a felvételi ponthatárokat, és ezzel nemsokára elkezdődik a diákok albérletkeresésének időszaka. A Duna House (DH)alábbi összeállításából kiderül, hol mennyiért kínálják a lakásokat, és mire kell figyelni a bérlésnél.

  Tovább olvasok

 • Van lakása? Mutatjuk, mennyit bukott. 2014.08.04.


  A tavalyi teljes lakáspiaci forgalom 3,2 százalékkal haladta meg az előző évit, elkelt csaknem 89 ezer lakás, amelynek kevesebb mint 3 százaléka volt új építésű. Bár lassabban, de tovább estek az árak, éves szinten 2,9 százalékos, 2008 óta nominálisan 16,6 százalékos, míg reálértéken 31,7 százalékos az áresés - közölte a KSH.

  Tovább olvasok

 • Így szűkül az élettér - Egyre kisebb lakásokban élünk. 2014.08.04.

  A közép-magyarországi régióban az év első hat hónapjában, a tavalyi alacsony bázishoz viszonyítva 25 százalékkal több új lakás épült, mint az előző év azonos időszakában. A Budapesten épült lakások majd kétharmadának alapterülete kisebb, mint 60 négyzetméter - derül ki a KSH régiós lakásépítési összesítéséből.

  Tovább olvasok

 • Egy négyzetméter áráért egy egész házat is vehet - legek a magyar ingatlanpiacon . 2014.07.18.

  Milliós és tízezer forintos négyzetméterárak egyaránt megtalálhatók a mai ingatlanpiacon, egymillió forintért házat is, vagy egy négyzetméter lakást is vehetünk elméletben. A piac legjeit az Otthon Centrum (OC) felmérése vette górcső alá.

  Tovább olvasok

 • Beindul a lakáspiac? 2014.07.10.

  Júniusban csaknem 8700 ingatlan cserélt gazdát országosan a Duna House (DH) tranzakciószám becslése szerint. A növekedés mintegy 20 százalékos a tavalyi júniushoz képest.

  Tovább olvasok

 • Lakást venne? Mutatjuk az árakat. 2014.07.10.

  Ellentmondásosan mozogtak a lakásárak az első félévben, a Duna House (DH) legújabb lakáspiaci barométere szerint a budapesti és nyugat-magyarországi téglaépítésű lakások ára növekedni kezdtek, a kelet-magyarországi panelpiac emelkedő trendje azonban csökkenésbe fordult. A DH országos lakásárindexe 81-ről 82-re emelkedett.

  Tovább olvasok

 • Aranyárban a legmenőbb balatoni nyaralók. 2014.06.19.


  Ha két dolog van, amit szinte minden magyar szeret, az a saját lakás birtoklása és a Balatonnál való nyaralás. Ezeknek a kombinációjaként egy balatoni nyaraló tulajdonjogának megszerzése sokak bakancslistáján előkelő helyen áll. Többeknek szempont azonban, hogy nyaralójuk új építésű legyen. A válság óta rendkívül kevés új lakás épül hazánkban, Budapesten, a jelentős munkaerőt vonzó autógyártó-központokon (Győr, Kecskemét) és a népszerű nyaralóhelyeken azonban nem halt el teljesen az építőipar. Nyárelejei körképünkben az új építésű balatoni nyaralók kínálatából szemezgettünk.

  Tovább olvasok