• Ki nem találná, melyik a legbiztonságosabb kerület. 2014.08.31.

    Elérhető az Otthontérkép legújabb fejlesztése, a "Bűnözési térkép", melyen a legfontosabb hazai településeken keresgélhetünk a lakáspiac szempontjából leginkább releváns bűnözési kategóriákban. A legveszélyesebb és a legkevésbé rizikós környékek bűnözési rátájában százszoros a különbség.

    Tovább olvasok

  • Albérletet keres vagy kiad? Fontos változások léptek életbe. 2014.08.31.

    Milyen kötelezettségeink vannak egy albérletnél, mikor és hogyan lehet a bérlőt a lakásból eltávolítani, mikor keletkeztethetünk zálogjogot a bérlő tulajdontárgyaira – számos fontos kérdéssel nem vagyunk tisztában, amikor albérletbe költözünk, vagy éppen kiadjuk a lakásunkat egy ismeretlennek. A márciusban hatályba lépett Polgári Törvénykönyv a lakásbérlésnél is számos újítást hozott.

    Tovább olvasok

  • Mutatjuk hol nőnek, illetve csökkennek a lakásárak. 2014.08.15.

    Idén a lakáspiaci forgalom 14 százalékot erősödött év/év alapon. Az élénkülésnek általában áremelkedés a következménye, de nyilván ez nem egyformán következik be az egyes régiókban - állapítja meg a Duna House (DH) új elemzése.

    Tovább olvasok

  • Ezeket a lakásokat viszik - Itt vannak a friss adatok. 2014.08.15.

    Az idén július a válságot követő időszak egyik legtöbb ingatlaneladását hozta, közel 9200 lakás kelt el, ez 22 százalékkal több, mint egy éve. Január óta 55 ezer adásvételt ütöttek nyélbe, ami 14 százalékos javulás a tavalyi év ugyanezen időszakához képest - adta hírül a Duna House (DH).

    Tovább olvasok

  • Lakása van? Erre számíthat az adósmentés után. 2014.08.06.

    Megosztottak a lakáspiaci szakértők a devizaadós-mentés lakáspiaci hatását illetően: a mobilitás növekedése és a kínálatszűkülés egyaránt felmerül a lehetséges forgatókönyvek között. Egy elemzés szerint a lakásvásárlást, -építést biztosan tervező családok száma drámaian lecsökkent.

    Tovább olvasok

  • Végre megmozdult az ingatlanpiac. 2014.08.06.

    Az idei első negyedévben tovább csökkentek a lakásárak, de már lassult ennek az üteme - derült ki az FHB lakásárindexéből. Tokodi Gábor, a pénzintézet vezérigazgató-helyettese az InfoRádiónak azt mondta: már vannak olyan részpiacok, ahol áremelkedés is tapasztalható.

    Tovább olvasok

  • Most értük el a gödör alját Magyarországon - elmaradt a trendforduló. 2014.08.06.

    Növekedés helyett stagnálásról, a gödör aljának eléréséről tanúskodnak a legfrissebb lakásépítési adatok. Trendfordulóról szó sincs, ami mégis épül, az nem az otthonteremtők igényeit szolgálja - állítják a Napi.hu által megkérdezett szakértők.

    Tovább olvasok

  • Lakása van? - Ennek a hírnek nem fog örülni! 2014.08.04.


    Vajon számíthatunk-e most már emelkedő ingatlanárakra, a vevőknek érdemes-e megkockáztatni egy lakásvásárlást, illetve az eladók jól teszik-e, ha kivárnak a jobb árak reményében - vizsgálja elemzésében Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák tulajdonos-ügyvezetője. 

    Tovább olvasok

  • Felfelé araszol a lakásépítés. 2014.08.04.

    Az első félévében összesen 3265 új lakás épült, 22 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az építési engedélyek száma 4009 volt, ez 18 százalékos növekedés év per év alapon. Az épített lakások száma a növekedés ellenére alacsony, a válságot megelőző 2008. év első félévében használatba vett lakások 29 százalékának felel meg - közölte a KSH.

    Tovább olvasok

  • Lakást bérelne? Mutatjuk a díjakat. 2014.08.04.

    Július 24-én nyilvánosságra hozzák a felvételi ponthatárokat, és ezzel nemsokára elkezdődik a diákok albérletkeresésének időszaka. A Duna House (DH)alábbi összeállításából kiderül, hol mennyiért kínálják a lakásokat, és mire kell figyelni a bérlésnél.

    Tovább olvasok

  • Van lakása? Mutatjuk, mennyit bukott. 2014.08.04.


    A tavalyi teljes lakáspiaci forgalom 3,2 százalékkal haladta meg az előző évit, elkelt csaknem 89 ezer lakás, amelynek kevesebb mint 3 százaléka volt új építésű. Bár lassabban, de tovább estek az árak, éves szinten 2,9 százalékos, 2008 óta nominálisan 16,6 százalékos, míg reálértéken 31,7 százalékos az áresés - közölte a KSH.

    Tovább olvasok

  • Így szűkül az élettér - Egyre kisebb lakásokban élünk. 2014.08.04.

    A közép-magyarországi régióban az év első hat hónapjában, a tavalyi alacsony bázishoz viszonyítva 25 százalékkal több új lakás épült, mint az előző év azonos időszakában. A Budapesten épült lakások majd kétharmadának alapterülete kisebb, mint 60 négyzetméter - derül ki a KSH régiós lakásépítési összesítéséből.

    Tovább olvasok