• Mielőtt beleugranál egy lakásvásárlásba, nézd meg, hol csinálhatod a legjobb üzletet!

    Mielőtt beleugranál egy lakásvásárlásba, nézd meg, hol csinálhatod a legjobb üzletet!

    Sokan teszik fel a kérdést, hogy belevágjanak-e egy lakásvásárlásba most, hogy ilyen magasak az árak és ha igen, hol és milyen típusú lakások lesznek azok, amelyek több évtizeden át megőrzik értéküket. A jó hír az, hogy több a lehetőségünk, mint elsőre gondolnánk és sem a típus, sem az elhelyezkedés tekintetében nem kell jelentős kompromisszumokat kötnünk.

    Tovább olvasok

  • Egyre többen élnek albérletben

    Egyre többen élnek albérletben

    Bár a magyarok döntő többsége még mindig törekszik a saját tulajdonú ingatlan megszerzésére, a statisztikai adatok alapján az utóbbi években némileg többen választják a munkaerőpiaci mobilitást is megkönnyítő albérletet - írja keddi számában a Népszava.

    Tovább olvasok

  • Most jó eladósodni, ha lakást venne

    Most jó eladósodni, ha lakást venne

    Nagyon alacsonyak a kamatszintek a lakáshitelekre, valamint a különböző kormányzati támogatási programok is azt eredményezik, hogy 2017-ben jelentősen nőtt a hitelkihelyezések mértéke.

    Tovább olvasok

  • Így változik idén a lakásbérleti piac

    Így változik idén a lakásbérleti piac

    A lakásbérleti piac fehéredését hozhatja a 2018-tól hatályos új szabályozás, mely szerint a bérbeadásból származó jövedelem után nem kell ehót fizetni, valamint több szobára fizethetnek átalányadót - hívja fel a figyelmet a változásokat összegyűjtő összeállításában az ingatlan.com

    Tovább olvasok

  • Még két nyugodt évünk lesz - itt a jóslat

    Még két nyugodt évünk lesz - itt a jóslat

    Nagyot ugrott 2017-ben az építőipar teljesítménye, ám ezzel még csak a 2016-os visszaesést hozta be az ágazat. 2018 viszont már a tényleges növekedésé lehet, az optimizmust a rendelésállomány és a kilátásokat jelező bizalmi index alakulása mellett a még le nem hívott uniós pénzek várható megjelenése táplálja. A következő két év nyugalmasan telhet, ha a sorakozó kockázatokat sikerült kezelni - állítják a szektor jövőjéről a szakértők.

    Tovább olvasok

  • Változik a csok februártól!

    Változik a csok februártól!

    A kormány határozott arról, hogy 2018. február 15-től a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) való hozzájutás feltételei egyszerűsödjenek, az  igénybe vevők adminisztratív terhei pedig csökkenjenek.

    Tovább olvasok

  • Bemutatták a hat óra alatt felépíthető lakóházat - Átverés vagy megoldás a lakáshiányra?

    Bemutatták a hat óra alatt felépíthető lakóházat - Átverés vagy megoldás a lakáshiányra?

    Az előregyártott elemekből történő építkezésben semmi újdonság nincs, már a panellakások felépítésekor is használták a technológiát. A legújabb megoldások viszont ennél is hatékonyabb építkezést tesznek lehetővé olyan családi házak formájában, melyek elkészítése legfeljebb hat órát vesz igénybe. 

    Tovább olvasok

  • Azt hitted, lassan kifullad a lakáspiac? - Tévedtél!

    Azt hitted, lassan kifullad a lakáspiac? - Tévedtél!

    Bár a tavalyi év decembere alacsonyabb tranzakciószámokat hozott a lakáspiacon, 2016 azonos időszakához képest 6 százalékkal több ingatlan cserélt gazdát a Duna House Barométerének mérése szerint. A Keresleti Index szintén csökkent az év utolsó hónapjára, de a visszaesés ellenére 2017 decembere a legerősebb december volt az elmúlt 5 évben, ez pedig azt mutatja, hogy a lakáspiacon továbbra is jelentős a vevői érdeklődés, miközben az árak tovább emelkednek - derül ki a Duna House legfrissebb elemzéséből. 

    Tovább olvasok

  • Felrobban az agglomeráció - Ezeket a településeket árasztják el a betelepülők

    Felrobban az agglomeráció - Ezeket a településeket árasztják el a betelepülők

    A 2016 elején a korábbi 27-ről 5 százalékosra csökkenő lakásáfa valamint a jelentősen megugró családi otthonteremtési támogatás összege jelentősen felpörgette a lakásépítéseket hazánkban. A csok-ot kihasználni igyekvők, pedig hajlandóak voltak kompromisszumot kötni, és a nagyobb városok helyett a környék kisebb, és elérhetőbb telekárú településeit választani otthonteremtési céljaik megvalósítására. Ez figyelhető meg például Budapest esetében is, ahol a válság éveiben kevésbé népszerűnek számító agglomeráció ismét új erőre kapott. Legalábbis ezt mutatja, hogy a kiadott építési engedélyek számának növekedése sok esetben magasan meghaladta még a fővárosban tapasztaltat is, akadnak olyan helyszínek, ahol 4-5-10-szer annyi lakás épül, mint korábban. Ez egyben új kihívást is jelenthet az adott településeknek, az újonnan érkezők a települések infrastruktúráját is jobban igénybe veszik majd. 

    Tovább olvasok

  • Milliós árak egy éjszakáért: mutatjuk a 10+1 legdrágább magyar lakáshotelt!

    Milliós árak egy éjszakáért: mutatjuk a 10+1 legdrágább magyar lakáshotelt!

    Az Airbnb oldalán hirdetett lakásokat általában azért keresik a turisták, mert kedvezőbb áron tölthetnek el egy-egy éjszakát az adott városban, mintha szállodába mennének, vagy esetleg az egyediséget keresik és többre értékelnek egy apartmant, egy megszokott szállodai szobánál. Találni azonban olyan szálláshelyeket is a meghirdetett magánlakások között, amelyeknek nem céljuk, hogy olcsóbbak legyenek, mint egy luxusszálloda szobája. Összegyűjtöttük a 10 legdrágább airbnb-s ingatlant, amelyek között több vidéki villa, balatoni nyaraló, illetve belvárosi modern apartman is szerepelt.

    Figyelem: Több esetben is lehet, hogy technikai hiba van a rendszerben ezért tévesek lehetnek a feltűntetett összegek! Leginkább a milliós, vagy több milliós éjszakánkénti áraknál érdemes gyanakodni az adatok hitelességében. 

    Tovább olvasok

  • Megszavazták: nagy változás jön a lakásvásárlásnál!

    Megszavazták: nagy változás jön a lakásvásárlásnál!

    Változnak a lakások adásvételére vonatkozó illetékszabályok január 1-jétől.

    Tovább olvasok

  • Hol drágultak legjobban a lakások? Friss elemzés érkezett!

    Hol drágultak legjobban a lakások? Friss elemzés érkezett!

    Az áremelkedés és a forgalombővülés mellett a lakásépítések is beindultak, a magyar lakáspiac "érett szakaszba" léphet. Az elmúlt évekkel ellentétben az árak kiegyenlítődése is elkezdődött, azt viszont még nem tudni, hogy ez egy hosszabb távú trend előjele, vagy az árolló csak ideiglenesen záródik - áll az OTP legfrissebb, a NAV idei első három negyedéves ingatlanforgalmi adatait feldolgozó Lakóingatlan Értéktérkép elemzésében.

    Tovább olvasok