• Budai luxusra vágysz? - Olcsóbbak itt a lakások, mint a belvárosban

  Budai luxusra vágysz? - Olcsóbbak itt a lakások, mint a belvárosban

  Sokan vannak, akik álmaik otthonát nem a jól megközelíthető, ám nyüzsgő belvárosban képzelik el, hanem egy nyugodtabb zöldövezeti részen, ahol a családjukkal akár egy többszobás lakásban is élhetnek, miközben ugyanannyit költöttek a lakásvásárlásra, mint amennyit a főváros közepén kellett volna kifizetni egy másfél- vagy kétszobás új ingatlanért. Akik ehhez hasonlóan gondolkoznak a fővárosi lakhatásról, azok számára nyújtanak kedvező lehetőségeket az Észak-Budán zajló lakásfejlesztések. A belvárosi áraknál jóval kevesebbért, átlagosan 750 ezer forintos négyzetméteráron lehet új lakáshoz jutni például a III. kerületben. Fejlesztések pedig szép számban vannak, így mindenki megtalálhatja a vágyaihoz és a lehetőségeihez leginkább illő észak-budai új lakását. 

  Tovább olvasok

 • Mennyit keres egy közös képviselő? Meglepő dolgokon múlhat a végösszeg!

  Mennyit keres egy közös képviselő? Meglepő dolgokon múlhat a végösszeg!

  Téged is érdekelhet, mi történik a befizetett közös költséggel. Ha társasházba költözöl, vagy már régóta egy lakóközösség tagja vagy, bizonyára téged is foglalkoztat, hogy pontosan mi mindent tartalmaz a közös költség, és miket kell megtennie fizetéséért egy közös képviselőnek.

  Tovább olvasok

 • Sokkoló látni újra és újra, ahogy elszálltak a lakásárak!

  Sokkoló látni újra és újra, ahogy elszálltak a lakásárak!

  Hihetetlen rali zajlik a fővárosi lakáspiacon, átlagosan közel 80 százalékkal kell már többet fizetni a lakóingatlanokért, mint a válság alatti mélyponton. De Budapesten belül azért jelentős különbségek is látszanak az árak emelkedését illetően, míg a pesti belvárosban több, mint duplájukra emelkedtek az árak, a peremkerületekben 50 százalékot valamivel meghaladó mértékű volt "csupán" a drágulás. A 2008-as szinthez képest azonban már mindenhol többet kell fizetni, nem is akármennyivel. Minimum 10 százalékkal magasabbak az árak, de a népszerűbb helyszíneken 50-80 százalékos a különbség - derül ki az FHB Index legfrissebb elemzéséből. 

  Tovább olvasok

 • Szinte hihetetlen, tényleg elkezdtek zuhanni a lakásárak?

  Szinte hihetetlen, tényleg elkezdtek zuhanni a lakásárak?

  A KSH jelenleg elérhető adatai szerint, 2017. II. negyedévében csökkentek a lakásárak Magyarországon az év első három hónapjához képest, ami 2013 óta nem fordult elő. Az árak mérséklődése 1,5 százalékos mértéket mutat, miközben az év első három hónapjában még közel 5 százalékos emelkedés volt tapasztalható. Ez felveti a kérdést, hogy lassan aggódhatunk a hazai lakáspiacért? Nem ilyen egyértelmű azonban a helyzet, ezek ugyanis még egyelőre csak előzetes számok, hivatalos közlemény még nem érkezett, így elképzelhető, hogy az adatok még felülvizsgálatra kerülnek. A tavalyi év utolsó három hónapjában ráadásul már előállt egy hasonló helyzet, a végleges adatok azonban ott végül növekedést mutattak. Vagyis a cikk címében feltett kérdésre a válaszunk, hogy egyelőre NEM. 

  Tovább olvasok

 • Ennél többet most nem tudhatsz meg a magyar lakáspiacról

  Ennél többet most nem tudhatsz meg a magyar lakáspiacról

  Az idei második negyedévben a használt lakások ára az országos átlagok alapján 7,8 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest, az új lakások átlagára pedig 4,5 százalékkal nőtt - derül ki az ingatlan.com hivatalos, KSH-adatokon alapuló elemzéséből. A Duna House legfrissebb számai pedig már azt mutatják, hogy a lakásárak reálértéken is elérték a válság előtti csúcsértékeket. Ezzel párhozamosan az Otthontérkép megvizsgálta a legnagyobb budapesti projekteket, az Otthon Centrum pedig a megyei jogú városok új lakásairól közölt részletes elemzést. 

  Tovább olvasok

 • Szerinted hány lakást adnak el naponta Magyarországon?

  Szerinted hány lakást adnak el naponta Magyarországon?

  Ismét erős forgalmat zárt szeptemberben az ingatlanpiac, még ha az augusztusi értéktől egyetlen százalékkal el is maradt a tranzakciók száma. Az ősz első hónapjában 13 639 lakóingatlan cserélt gazdát, ami azt jelenti, hogy naponta 440 lakást értékesítettek az országban - derül ki a Duna House legfrissebb tranzakciószám-becsléséből. 

  Tovább olvasok

 • Már jövőre elkezdhet ereszteni a magyar ingatlanlufi!

  Már jövőre elkezdhet ereszteni a magyar ingatlanlufi!

  Az egyre nagyobbra fújódó ingatlanlufi már jövőre megereszkedhet, de igazán nagy baj 2020-tól lehet. A lakásépítések fele csúszásban van, több ezer tervezett otthon építése pedig már el sem kezdődik.

  Tovább olvasok

 • Nem fárad az ingatlanpiac: tovább dübörög a beruházási láz!

  Nem fárad az ingatlanpiac: tovább dübörög a beruházási láz!

  Az idei első félévben kiadott közel húszezer építési engedély közül minden másodikat többlakásos társasházi beruházáshoz állították ki. Az ütemesen bővülő újlakás piacon a tervezőasztalról akár ötödével olcsóbban juthatnak ingatlanhoz a vásárlók. A beruházók hol kedvezménnyel, hol áremeléssel ösztönzik vásárlásra az érdeklődőket, azonos lakások között akár milliós eltérés is lehet - olvasható az OTP Ingatlanpont közleményében.

  Tovább olvasok

 • Új lakást a tervezőasztalról érdemes venni!

  Új lakást a tervezőasztalról érdemes venni!

  Az idei első félévben kiadott közel húszezer építési engedély közül minden másodikat többlakásos társasházi beruházáshoz állították ki. Az ütemesen bővülő újlakás piacon a tervezőasztalról akár ötödével olcsóbban juthatnak ingatlanhoz a vásárlók. A beruházók hol kedvezménnyel, hol áremeléssel ösztönzik vásárlásra az érdeklődőket, azonos lakások között akár milliós eltérés is lehet.

  Tovább olvasok

 • SOKAT EMEL A LAKÁSOK ÁRÁN A KÖZELI VASÚT VAGY HÉV!

  SOKAT EMEL A LAKÁSOK ÁRÁN A KÖZELI VASÚT VAGY HÉV!

  Az agglomerációs települések életében sokat számít, hogy milyenek egy adott hely közlekedési kapcsolatai. Egy friss elemzés szerint a vonattal vagy HÉV-vel elérhető helységek ingatlanainak jelentős árelőnye van más településekkel szemben.

  Tovább olvasok

 • Monacói a legdrágább luxuslakás!

  Monacói a legdrágább luxuslakás!

  A világ legdrágább luxuslakása a világ második legkisebb országában található, de Monaco mellett London, New York és Hongkong is kínál csillagászati árú ingatlanokat. Bár a világ milliárdosainak képzeletét nyilvánvalóan megmozgatják az álomlakások, van, ahol szinte üresen állnak az ezeknek otthont adó épületek.

  Tovább olvasok

 • Szívesen költöznél? - Mondd el, milyen álmaid otthona!

  Szívesen költöznél? - Mondd el, milyen álmaid otthona!

  Sokan vannak, akik számára időszerűvé vált a költözés, esetleg a régi helyett egy új lakásra vágynak vagy akár befektetési céljaik miatt döntenének a lakásvásárlás mellett. 2008 előtt dúskált a piac az új lakásokban, a válság alatt azonban a használt lakások határozták meg a legfőbb kínálatot. Az utóbbi években újra életre kelt az új lakások piaca, sok projekt már el is készült, de sok ezer otthon még jelenleg is építési fázisban van. A kínálat rendkívül sokszínű, éppen ezért szeretnénk kideríteni, hogy a vásárlók vagy az új bérlők vágyaik és lehetőségeik szerint milyen elhelyezkedésű, típusú, árú és felszereltségű lakásba költöznének a legszívesebben.

  Tovább olvasok