• Augusztusban is döbörgött a lakáspiac!

  Augusztusban is döbörgött a lakáspiac!

  Augusztusban összesen csaknem 14 ezer ingatlan cserélt gazdát az országban, idén ez volt a második legnagyobb havi forgalom - közölte a Duna House (DH).

  Tovább olvasok

 • Lakást vennél vagy eladnál? Ezeket a számokat mindenképp látnod kell

  Lakást vennél vagy eladnál? Ezeket a számokat mindenképp látnod kell

  A nyár végéhez érve érdemes egy pillanatra megállni és megnézni, hogy mi történt az elmúlt hónapokban a hazai lakáspiacon. Még mindig folytatódik a szárnyalás? Hol, mennyi idő alatt lehet eladni a lakásokat? Mennyi új lakásra számíthatunk a következő félévben? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ a vezető ingatlanszakértő cégek segítségével. 

  Tovább olvasok

 • Nagy változások várnak a lakásvásárlókra - Érdemes figyelni! 2016.10.14.


  Képtalálat a következőre: „lakáspiac képek hd”Mind a fejlesztők, mind a lakásvásárlók régóta várták az újlakás-piac újbóli felpörgését, a nagy számban beindult és beinduló fejlesztések azonban új kihívások elé állíthatják a piac szereplőit. A fejlesztőknek a kivitelezési költségek drasztikus növekedésével kell szembesülniük, a vásárlók alkalmatlan fejlesztők és soha meg nem valósuló gigaprojektek megjelenésétől tarthatnak, míg az ingatlanközvetítők a technológia fejlődésével kell, hogy megküzdjenek. Szimler Szabolcs, az OTP Ingatlan Zrt. ingatlanhasznosítási vezetője beszélt a Portfolio-nak lakáspiaci várakozásairól.

  Tovább olvasok

 • A használt lakás jobb, mint az új? 2016.10.14.


  Képtalálat a következőre: „lakáspiac képek hd”
  15 millió forint az az összeg, ami alatt szinte egyáltalán nem lehet ma Budapesten új lakást venni. A tavalyi év óta hirtelen megugró keresletre a fejlesztők hiába reagáltak azonnal, egy beruházás átfutási ideje a tervezéstől a kulcsrakész átadásig általában több mint egy év. Éppen ezért jelenleg az a furcsa helyzet állt elő, hogy aki új lakást akar venni annak sokszor legalább egy, de néha másfél-két évet is várnia kell a beköltözésig. Ennek ellenére a fejlesztők a lakások többségét már a tervasztalról eladják, így akinek sürgős a költözés annak érdemes a használt lakások között is nézelődnie.

  Tovább olvasok

 • Milliókat dob ki az ablakon, aki nem figyel lakásvásárláskor! 2016.10.14.

  Képtalálat a következőre: „lakáspiac képek hd”
  Magyarországon hagyományosan magas a saját tulajdonú lakások aránya, ami egyben azt jelenti, hogy a lakosság vagyonának jelentős részét ingatlanba fekteti. Egy háztartás egyszerűsített számítással élve átlagosan 13 millió forintos ingatlanvagyonnal rendelkezett 2014-ben. A lakásvásárlásnak tehát egy befektetési döntésnek is kellene lennie, ennek ellenére a vásárláskor a legkevésbé vesszük figyelembe a lakás későbbi értékesíthetőségét. A lakásárak az elmúlt évtizedekben sokat változtak, a növekedést csökkenési hullámok követték, összességében azonban nem bizonyult rossz üzletnek az ingatlanvétel. 1998 és 2006 között az évesített árváltozás 9 százalékos volt, bár a jó eredményben nagy szerepet játszott 1999-2000 között az árak elszabadulása, az elmúlt 15 évben az évesített lakásár-változás 4,3 százalékos volt.

  Tovább olvasok

 • Brexit: maflást kaphat a magyar ingatlanpiac is! 2016.06.28.


  Az ingatlanpiacon csökkenésre és bizonytalanságra vár Horváth Áron, az Eltinga Kft. ügyvezetője, aki a Figyelő online-nak nyilatkozott.

  Tovább olvasok

 • Ebben is lemaradt Magyarország - itt a felmérés. 2015.08.19.

  Amíg Csehországban átlagosan 7,1 évnyi bruttó átlagjövedelem kell egy új, 70 négyzetméteres lakás megvásárlásához, addig Lengyelországban 7,2, Magyarországon pedig 7,8 év – derül ki a Deloitte friss, mely 17 európai országra kiterjedő lakáspiaci tanulmányából.

  Tovább olvasok

 • Ki nem találná, kik vásároltak lakást 2015.08.19.

  Idén az első hét hónapban csaknem 81 ezer ingatlan cserélt gazdát, szemben a tavalyi 55 ezerrel. A Duna House (DH) Keresleti Index idei mélypontjára, 93 pontra esett, ami megfelel a nyári szezonalitásnak, de még így is magasabb, mint tavaly bármikor, hiszen a 2014-es csúcs 91 pont volt októberben - közölte a tanácsadó. A budapesti vevők 30 százaléka befektető volt.

  Tovább olvasok

 • Lakást ad ki vagy bérel? Ezt jó, ha tudja! 2015.08.19.

  Érdemes legalizálni és szerződésben rögzíteni az albérlet kiadását, javasolja az ingatlanszakértő.

  Tovább olvasok

 • Albérletet keres? Nagyon rossz hírünk van! 2015.08.19.

  Amíg a fővárosban és az egyetemi városokban jelentősen, 4-33 százalékkal nőttek egy év alatt a lakások bérleti díjai, addig például Győrben csökkenést mért az ingatlan.com.

  Tovább olvasok

 • Családi háza van? Kiszámoltuk, mennyi támogatást kaphat! 2015.08.19.

  Hárommillió családi ház megújítását vizionálta 2020-ig Szabó Zsolt államtitkár, amikor a minap bejelentette a családi házak korszerűsítését megcélzó, 150 milliárdos keretösszegű, készülő pályázatot. Kiszámoltuk, mekkora segítség lesz ez a felújítóknak és az építőiparnak. (Fotó: Székely-Czifra Anett)

  Tovább olvasok

 • Családi házat venne? Fontos változás jött! 2015.07.15.

  Amennyiben "C" energetikai besorolásnál rosszabb minősítésű családi ház vásárlásához kér valaki családok otthonteremtési kedvezményét (CSOK), igazolnia kell, hogy a hatóság 2013. január elsejét követően nem írt elő a házra javítási kötelezettséget, annak életveszélyes állapota miatt - egyebek közt ezt tartalmazza a lakástámogatási kormányrendelet szerdától hatályos módosítása, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

  Tovább olvasok