• Erre vágynak a huszonévesek - Itt a friss elemzés. 2014.06.17.

  A huszonéves magyar fiatalok fele - főleg az egyetemisták - sem tervezi, hogy mihamarabb továbbáll a szülői házból, de ha mégis, akkor a saját kertes ház legtöbbjük vágya, bár rövidtávon inkább bérlésben gondolkodnak - derül ki a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület (TLE) legújabb kutatásából.

  Tovább olvasok

 • Lakást venne? Mutatjuk, mire számíthat! 2014.06.05

  Tavaly folytatódott az ötödik éve tartó lakáspiaci árcsökkenés, az FHB Lakásárindex 2013-as adatai szerint a lakásárak 6,4 százalékkal (reál értelemben 8 százalékkal) estek az előző évhez képest.

  Tovább olvasok

 • Itt a lakáspiaci fordulat? - megszólaltak az elemzők. 2014.04.28.

  Sok a pozitív jel, s noha ez még egy törékeny állapot és még nagyon sok a kérdőjel, de ez az év már fordulópont lehet a lakáspiacon - állítja Nagy Gyula, az FHB Index projektvezetője, az április 29-i ingatlankonferencia lakáspiaci paneljének egyik résztvevője. Az optimizmust a lakossági szándékokat feltérképező GKI felmérés eredményei árnyalják a panelbeszélgetés másik résztvevője, a GKI ügyvezetője, Petz Raymund szerint. Hogy az összes tényező hatásának mi lehet az eredője, azt a Napi.hu április 29-i, VIII. ingatlankonferenciáján tudhatják meg az érdeklődők. Alább egy kis ízelítő a vélemények várható csatájából.

  Tovább olvasok

 • Albérletbe menne? Itt a fontos törvényi változás. 2014.04.28.

  Az új Polgári Törvénykönyv a költségviselés, a használat, a használat ellenőrzése, a bérleti díj és a törvényes zálog kapcsán nagyrészt fenntartja a korábbi szabályokat, de komoly változásokat is végrehajt, amelyekre érdemes odafigyelni - hangsúlyozza Ódor Dániel, a Taylor Wessing e|n|w|c nemzetközi ügyvédi iroda ügyvédje.

  Tovább olvasok

 • Van lakása? Erre számíthat a következő egy évben! 2014.04.29.

  Látványosan javultak a lakáspiaci kilátások - első pillantásra ez olvasható ki a GKI felméréséből, de második pillantásra már az látszik, hogy egyelőre csak a jelentős túlkínálat mérséklődéséről, illetve az árcsökkenés folytatódása helyett az árak stagnálásáról szólnak a várakozások.

  Tovább olvasok

 • Kinél lehet alkudni a lakáspiacon? 2014.04.29.

  Vannak-e életjelek a lakáspiacon? - ezt a kérdést járta körbe a Napi.hu Innovációk: lépés- és szemléletváltás az ingatlanpiacon elnevezésű konferenciájának első panelbeszélhetése.

  Tovább olvasok

 • Így csináltak üzletet a válságból! 2014.04.30.

  Vannak, akik az ingatlanpiacon is nyereségesek tudlak lenni a válság alatt – róluk is szólt a Napi.hu Innovációk: lépés- és szemléletváltás az ingatlanpiacon elnevezésű konferenciájának második panelbeszélgetése.

  Tovább olvasok

 • Érdemes áremelkedésre spekulálni? - Néhány mítosz megdőlni látszik. 2014.04.14.

  Élénkülő lakáspiacról, befektetői rohamról, mindjárt emelkedésnek induló lakásárakról szóló ingatlanközvetítői elemzések buzdítanak vásárlásra most már szinte hetente. Az indokok között az alacsony kamatok, a mélyponton stagnáló lakásárak, az elhalasztott vásárlások sorakoznak, mint a lakáspiac fellendülését, a várt trendfordulót megalapozó tényezők. A Napi.hu által megkérdezett szakértők az alábbiakban jelentősen árnyalják az áhított trendfordulóról festett képet.

  Tovább olvasok

 • Ezek ma a legnépszerűbb lakások. 2014.04.15.

  A hazai lakáspiac már hosszú évek óta szinte folyamatos esést mutat, mind az adásvételek számát, mind az árakat tekintve. Az okokat már unalomig ismételte mindenki, így mostanában inkább az a fontos kérdés, hogy milyen új környezetre kell berendezkednünk - olvasható az Otthontérkép legújabb elemezésében.

  Tovább olvasok

 • Vajon tényleg kell-e sietni a lakásvásárlással? 2014.04.15.

  Erős márciusról és ellentmondásosan mozgó lakásárakról ír a Duna House (DH)a legújabb elemzésében. A panelek ára 2 százalékpontot felfelé-, a téglalakások ára épp ugyanennyit lefelé mozdult az elmúlt hónapban. A vidéki árindexek tovább árnyalják a képet.

  Tovább olvasok

 • Vegyél lakást, amíg lehet! -állítja a sztárelemző.2014.04.09.

  Ezt állítja az egyik legismertebb megmondóember a befektetési piacon. Zsiday Viktor egy blogbejegyzésben írja le, hogy szerinte miért kell most lakást venni. A posztot módosítás nélkül közöljük. A tanulság leszűrését pedig mindenkinek az egyéni belátására bízzuk.

  Tovább olvasok

 • Lakást venne? - Áremelkedés jöhet. 2014.04.03.

  Márciusban országosan 8124 ingatlant adtak el - közölte a Duna House (DH) ingatlan-tanácsadó, havi tranzakciószám becslésére hivatkozva. A DH év per év alapon 21 százalékos emelkedést mért.

  Tovább olvasok