• Egy négyzetméter áráért egy egész házat is vehet - legek a magyar ingatlanpiacon . 2014.07.18.

    Milliós és tízezer forintos négyzetméterárak egyaránt megtalálhatók a mai ingatlanpiacon, egymillió forintért házat is, vagy egy négyzetméter lakást is vehetünk elméletben. A piac legjeit az Otthon Centrum (OC) felmérése vette górcső alá.

    Tovább olvasok

  • Beindul a lakáspiac? 2014.07.10.

    Júniusban csaknem 8700 ingatlan cserélt gazdát országosan a Duna House (DH) tranzakciószám becslése szerint. A növekedés mintegy 20 százalékos a tavalyi júniushoz képest.

    Tovább olvasok

  • Lakást venne? Mutatjuk az árakat. 2014.07.10.

    Ellentmondásosan mozogtak a lakásárak az első félévben, a Duna House (DH) legújabb lakáspiaci barométere szerint a budapesti és nyugat-magyarországi téglaépítésű lakások ára növekedni kezdtek, a kelet-magyarországi panelpiac emelkedő trendje azonban csökkenésbe fordult. A DH országos lakásárindexe 81-ről 82-re emelkedett.

    Tovább olvasok

  • Aranyárban a legmenőbb balatoni nyaralók. 2014.06.19.


    Ha két dolog van, amit szinte minden magyar szeret, az a saját lakás birtoklása és a Balatonnál való nyaralás. Ezeknek a kombinációjaként egy balatoni nyaraló tulajdonjogának megszerzése sokak bakancslistáján előkelő helyen áll. Többeknek szempont azonban, hogy nyaralójuk új építésű legyen. A válság óta rendkívül kevés új lakás épül hazánkban, Budapesten, a jelentős munkaerőt vonzó autógyártó-központokon (Győr, Kecskemét) és a népszerű nyaralóhelyeken azonban nem halt el teljesen az építőipar. Nyárelejei körképünkben az új építésű balatoni nyaralók kínálatából szemezgettünk.

    Tovább olvasok

  • Erre vágynak a huszonévesek - Itt a friss elemzés. 2014.06.17.

    A huszonéves magyar fiatalok fele - főleg az egyetemisták - sem tervezi, hogy mihamarabb továbbáll a szülői házból, de ha mégis, akkor a saját kertes ház legtöbbjük vágya, bár rövidtávon inkább bérlésben gondolkodnak - derül ki a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület (TLE) legújabb kutatásából.

    Tovább olvasok

  • Lakást venne? Mutatjuk, mire számíthat! 2014.06.05

    Tavaly folytatódott az ötödik éve tartó lakáspiaci árcsökkenés, az FHB Lakásárindex 2013-as adatai szerint a lakásárak 6,4 százalékkal (reál értelemben 8 százalékkal) estek az előző évhez képest.

    Tovább olvasok

  • Itt a lakáspiaci fordulat? - megszólaltak az elemzők. 2014.04.28.

    Sok a pozitív jel, s noha ez még egy törékeny állapot és még nagyon sok a kérdőjel, de ez az év már fordulópont lehet a lakáspiacon - állítja Nagy Gyula, az FHB Index projektvezetője, az április 29-i ingatlankonferencia lakáspiaci paneljének egyik résztvevője. Az optimizmust a lakossági szándékokat feltérképező GKI felmérés eredményei árnyalják a panelbeszélgetés másik résztvevője, a GKI ügyvezetője, Petz Raymund szerint. Hogy az összes tényező hatásának mi lehet az eredője, azt a Napi.hu április 29-i, VIII. ingatlankonferenciáján tudhatják meg az érdeklődők. Alább egy kis ízelítő a vélemények várható csatájából.

    Tovább olvasok

  • Albérletbe menne? Itt a fontos törvényi változás. 2014.04.28.

    Az új Polgári Törvénykönyv a költségviselés, a használat, a használat ellenőrzése, a bérleti díj és a törvényes zálog kapcsán nagyrészt fenntartja a korábbi szabályokat, de komoly változásokat is végrehajt, amelyekre érdemes odafigyelni - hangsúlyozza Ódor Dániel, a Taylor Wessing e|n|w|c nemzetközi ügyvédi iroda ügyvédje.

    Tovább olvasok

  • Van lakása? Erre számíthat a következő egy évben! 2014.04.29.

    Látványosan javultak a lakáspiaci kilátások - első pillantásra ez olvasható ki a GKI felméréséből, de második pillantásra már az látszik, hogy egyelőre csak a jelentős túlkínálat mérséklődéséről, illetve az árcsökkenés folytatódása helyett az árak stagnálásáról szólnak a várakozások.

    Tovább olvasok

  • Kinél lehet alkudni a lakáspiacon? 2014.04.29.

    Vannak-e életjelek a lakáspiacon? - ezt a kérdést járta körbe a Napi.hu Innovációk: lépés- és szemléletváltás az ingatlanpiacon elnevezésű konferenciájának első panelbeszélhetése.

    Tovább olvasok

  • Így csináltak üzletet a válságból! 2014.04.30.

    Vannak, akik az ingatlanpiacon is nyereségesek tudlak lenni a válság alatt – róluk is szólt a Napi.hu Innovációk: lépés- és szemléletváltás az ingatlanpiacon elnevezésű konferenciájának második panelbeszélgetése.

    Tovább olvasok

  • Érdemes áremelkedésre spekulálni? - Néhány mítosz megdőlni látszik. 2014.04.14.

    Élénkülő lakáspiacról, befektetői rohamról, mindjárt emelkedésnek induló lakásárakról szóló ingatlanközvetítői elemzések buzdítanak vásárlásra most már szinte hetente. Az indokok között az alacsony kamatok, a mélyponton stagnáló lakásárak, az elhalasztott vásárlások sorakoznak, mint a lakáspiac fellendülését, a várt trendfordulót megalapozó tényezők. A Napi.hu által megkérdezett szakértők az alábbiakban jelentősen árnyalják az áhított trendfordulóról festett képet.

    Tovább olvasok