• Új lakást a tervezőasztalról érdemes venni!

  Új lakást a tervezőasztalról érdemes venni!

  Az idei első félévben kiadott közel húszezer építési engedély közül minden másodikat többlakásos társasházi beruházáshoz állították ki. Az ütemesen bővülő újlakás piacon a tervezőasztalról akár ötödével olcsóbban juthatnak ingatlanhoz a vásárlók. A beruházók hol kedvezménnyel, hol áremeléssel ösztönzik vásárlásra az érdeklődőket, azonos lakások között akár milliós eltérés is lehet.

  Tovább olvasok

 • SOKAT EMEL A LAKÁSOK ÁRÁN A KÖZELI VASÚT VAGY HÉV!

  SOKAT EMEL A LAKÁSOK ÁRÁN A KÖZELI VASÚT VAGY HÉV!

  Az agglomerációs települések életében sokat számít, hogy milyenek egy adott hely közlekedési kapcsolatai. Egy friss elemzés szerint a vonattal vagy HÉV-vel elérhető helységek ingatlanainak jelentős árelőnye van más településekkel szemben.

  Tovább olvasok

 • Monacói a legdrágább luxuslakás!

  Monacói a legdrágább luxuslakás!

  A világ legdrágább luxuslakása a világ második legkisebb országában található, de Monaco mellett London, New York és Hongkong is kínál csillagászati árú ingatlanokat. Bár a világ milliárdosainak képzeletét nyilvánvalóan megmozgatják az álomlakások, van, ahol szinte üresen állnak az ezeknek otthont adó épületek.

  Tovább olvasok

 • Szívesen költöznél? - Mondd el, milyen álmaid otthona!

  Szívesen költöznél? - Mondd el, milyen álmaid otthona!

  Sokan vannak, akik számára időszerűvé vált a költözés, esetleg a régi helyett egy új lakásra vágynak vagy akár befektetési céljaik miatt döntenének a lakásvásárlás mellett. 2008 előtt dúskált a piac az új lakásokban, a válság alatt azonban a használt lakások határozták meg a legfőbb kínálatot. Az utóbbi években újra életre kelt az új lakások piaca, sok projekt már el is készült, de sok ezer otthon még jelenleg is építési fázisban van. A kínálat rendkívül sokszínű, éppen ezért szeretnénk kideríteni, hogy a vásárlók vagy az új bérlők vágyaik és lehetőségeik szerint milyen elhelyezkedésű, típusú, árú és felszereltségű lakásba költöznének a legszívesebben.

  Tovább olvasok

 • Ingatlanhitelek: remek hír érkezett!

  Ingatlanhitelek: remek hír érkezett!

  Hét év alatt 60 százalékról 81 százalékra, a régiós átlag fölé emelkedett a jól teljesítő ingatlanhitelek aránya Magyarországon, így folyamatosan nő a hazai bankok ingatlanfinanszírozási hajlandósága - derül ki a KPMG 17 európai országra kiterjedő, ingatlanfinanszírozási trendeket kutató felméréséből.

  Tovább olvasok

 • Egyre könnyebben adnak hitelt a bankok: alig kell saját pénz egy új ingatlanhoz

  Egyre könnyebben adnak hitelt a bankok: alig kell saját pénz egy új ingatlanhoz

  A magyar bankoknál a jól teljesítő ingatlanhitelek aránya a régiós átlag fölé emelkedett. Ezzel párhuzamosan nő a hajlandóság a zöldmezős beruházások finanszírozására, csökken a kamatprémium, és emelkedik a projektek finanszírozási hányada. Ugyanakkor a magyar bankok még mindig az irodahitelezést kedvelik a legjobban, miközben Európa egészében és a régióban is jellemzően a lakásépítés a favorit - derül ki a KPMG nemzetközi Ingatlanhitelezési Barométer kutatásából. 

  Tovább olvasok

 • Meddig emelkedhetnek még a lakásárak?

  Meddig emelkedhetnek még a lakásárak?

  Lakáspiaci szakértők arra számítanak, hogy a kedvezményes lakásáfát a 2019 utáni időszakra is meghosszabbítják, a tervezett lakásprojekteknél azonban több esetben is csúszásokra kell felkészülni, aminek hátterében a munkaerő és a kivitelezési költségek folyamatos drágulása áll. 

  Tovább olvasok

 • Panel vagy családi ház? - Miben laknak a magyarok?

  Panel vagy családi ház? - Miben laknak a magyarok?

  A 30-59 éves magyar lakosság többsége saját vagy részben saját tulajdonú ingatlanban lakik, amelynek fele családi ház. Különbségek persze vannak, míg a községekben 94 százalék az önálló családi házak aránya, addig Budapesten a megkérdezettek mindössze 12 százaléka lakik családi házban. A saját tulajdonú lakással rendelkezők átlagosan 87 négyzetméteres ingatlanban élnek - derül ki a K&H felméréséből.     

  Tovább olvasok

 • Lakásvásárlás hitelből? Nem fogsz hinni a szemednek, mennyire megéri.

  Lakásvásárlás hitelből? Nem fogsz hinni a szemednek, mennyire megéri.

  Soha nem látott kamatcsökkenés ment végbe az elmúlt években Magyarországon. Megnéztük, mit jelent ez a lakáshitelek kamatában, a lakáshitelesek törlesztőrészletében és a teljes visszafizetendő összegben. Egészen meggyőző a hitelből történő lakásvásárlás szempontjából, amit találtunk. Saját hitelfelvétel során a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk a legjobb ajánlatok megismeréséhez.

  Tovább olvasok

 • A tuti lehetőség, ha lakásba fektetnél, de nincsenek millióid!

  A tuti lehetőség, ha lakásba fektetnél, de nincsenek millióid!

  A lakásárak jelentős növekedését látva sokak fejében fogalmazódhat meg a gondolat, hogy szívesen kihasználná a kínálkozó lehetőségeket, és lovagolná meg az ingatlanpiaci hullámot. Ahhoz azonban, hogy egy jó befektetést sikerüljön megvalósítani megfelelő piacismeretre van szükség, illetve bizony komoly tőkét, 10-20 millió forintot kell beletenni az üzletbe, amivel azonban sokan nem rendelkeznek. Nekik jelenthetnek megoldást az ingatlanalapok, amelyek elmúlt egy éves hozamai felveszik a versenyt akár a befektetési célú lakásvásárlással nyerhetővel is. 

  Tovább olvasok

 • Lakást venne? Van egy rossz hírünk!

  Lakást venne? Van egy rossz hírünk!

  Soha nem voltak még ilyen magasan a magyar lakásárak, a drágulás mögött leginkább a budapesti áremelkedés áll, a kisebb városokban és községekben - főként a hátrányos helyzetű települések esetében – ugyanis nem volt jelentős áremelkedés - állítja a Lakás2017 rendezvény szakmai vezetője, Ditróy Gergely.

  Tovább olvasok

 • Felújítja lakását? - Bírságot is kaphat, ha ezekre nem figyel!

  Felújítja lakását? - Bírságot is kaphat, ha ezekre nem figyel!

  Súlyos bírságokkal és helyreállítási költségekkel is számolniuk kell azoknak a lakástulajdonosoknak, akik a szükséges engedélyek beszerzése nélkül végeztetik el a különféle felújítási munkálatokat lakásukban - írja a profit7.hu.

  Tovább olvasok