• Ingatlanhitelek: remek hír érkezett!

  Ingatlanhitelek: remek hír érkezett!

  Hét év alatt 60 százalékról 81 százalékra, a régiós átlag fölé emelkedett a jól teljesítő ingatlanhitelek aránya Magyarországon, így folyamatosan nő a hazai bankok ingatlanfinanszírozási hajlandósága - derül ki a KPMG 17 európai országra kiterjedő, ingatlanfinanszírozási trendeket kutató felméréséből.

  Tovább olvasok

 • Egyre könnyebben adnak hitelt a bankok: alig kell saját pénz egy új ingatlanhoz

  Egyre könnyebben adnak hitelt a bankok: alig kell saját pénz egy új ingatlanhoz

  A magyar bankoknál a jól teljesítő ingatlanhitelek aránya a régiós átlag fölé emelkedett. Ezzel párhuzamosan nő a hajlandóság a zöldmezős beruházások finanszírozására, csökken a kamatprémium, és emelkedik a projektek finanszírozási hányada. Ugyanakkor a magyar bankok még mindig az irodahitelezést kedvelik a legjobban, miközben Európa egészében és a régióban is jellemzően a lakásépítés a favorit - derül ki a KPMG nemzetközi Ingatlanhitelezési Barométer kutatásából. 

  Tovább olvasok

 • Meddig emelkedhetnek még a lakásárak?

  Meddig emelkedhetnek még a lakásárak?

  Lakáspiaci szakértők arra számítanak, hogy a kedvezményes lakásáfát a 2019 utáni időszakra is meghosszabbítják, a tervezett lakásprojekteknél azonban több esetben is csúszásokra kell felkészülni, aminek hátterében a munkaerő és a kivitelezési költségek folyamatos drágulása áll. 

  Tovább olvasok

 • Panel vagy családi ház? - Miben laknak a magyarok?

  Panel vagy családi ház? - Miben laknak a magyarok?

  A 30-59 éves magyar lakosság többsége saját vagy részben saját tulajdonú ingatlanban lakik, amelynek fele családi ház. Különbségek persze vannak, míg a községekben 94 százalék az önálló családi házak aránya, addig Budapesten a megkérdezettek mindössze 12 százaléka lakik családi házban. A saját tulajdonú lakással rendelkezők átlagosan 87 négyzetméteres ingatlanban élnek - derül ki a K&H felméréséből.     

  Tovább olvasok

 • Lakásvásárlás hitelből? Nem fogsz hinni a szemednek, mennyire megéri.

  Lakásvásárlás hitelből? Nem fogsz hinni a szemednek, mennyire megéri.

  Soha nem látott kamatcsökkenés ment végbe az elmúlt években Magyarországon. Megnéztük, mit jelent ez a lakáshitelek kamatában, a lakáshitelesek törlesztőrészletében és a teljes visszafizetendő összegben. Egészen meggyőző a hitelből történő lakásvásárlás szempontjából, amit találtunk. Saját hitelfelvétel során a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk a legjobb ajánlatok megismeréséhez.

  Tovább olvasok

 • A tuti lehetőség, ha lakásba fektetnél, de nincsenek millióid!

  A tuti lehetőség, ha lakásba fektetnél, de nincsenek millióid!

  A lakásárak jelentős növekedését látva sokak fejében fogalmazódhat meg a gondolat, hogy szívesen kihasználná a kínálkozó lehetőségeket, és lovagolná meg az ingatlanpiaci hullámot. Ahhoz azonban, hogy egy jó befektetést sikerüljön megvalósítani megfelelő piacismeretre van szükség, illetve bizony komoly tőkét, 10-20 millió forintot kell beletenni az üzletbe, amivel azonban sokan nem rendelkeznek. Nekik jelenthetnek megoldást az ingatlanalapok, amelyek elmúlt egy éves hozamai felveszik a versenyt akár a befektetési célú lakásvásárlással nyerhetővel is. 

  Tovább olvasok

 • Lakást venne? Van egy rossz hírünk!

  Lakást venne? Van egy rossz hírünk!

  Soha nem voltak még ilyen magasan a magyar lakásárak, a drágulás mögött leginkább a budapesti áremelkedés áll, a kisebb városokban és községekben - főként a hátrányos helyzetű települések esetében – ugyanis nem volt jelentős áremelkedés - állítja a Lakás2017 rendezvény szakmai vezetője, Ditróy Gergely.

  Tovább olvasok

 • Felújítja lakását? - Bírságot is kaphat, ha ezekre nem figyel!

  Felújítja lakását? - Bírságot is kaphat, ha ezekre nem figyel!

  Súlyos bírságokkal és helyreállítási költségekkel is számolniuk kell azoknak a lakástulajdonosoknak, akik a szükséges engedélyek beszerzése nélkül végeztetik el a különféle felújítási munkálatokat lakásukban - írja a profit7.hu.

  Tovább olvasok

 • Pörög a lakáspiac, ideje beszállni

  Pörög a lakáspiac, ideje beszállni

  A lakásboom azokat is az ingatlanbefektetési piacra csalja, akik egy teljes lakás áránál kevesebbet szánnának a vásárlásra, vagy nem szívesen bajlódnának saját maguk a megfelelő ingatlan kiválasztásával és hasznosításával. Számukra a Duna House Impact Lakásalapja lehet kényelmes megoldás. A részletekről Máté Ferencet, a cégcsoport vezérigazgató helyettesét kérdeztük.

  Tovább olvasok

 • Családi háza van? Figyelmeztetés érkezett.

  Családi háza van? Figyelmeztetés érkezett.

  Életveszélyes a rendszeres, kötelező kéményellenőrzés felszámolása - közölte szerdán Bándi Gyula zöldombudsman annak kapcsán, hogy a Belügyminisztérium törvénytervezete a családi házak tulajdonosaira bízza a kéményellenőrzést - írja az MTI.

  Tovább olvasok

 • Nagyobb lakásokat keresünk, de meg is tudjuk venni?

  Nagyobb lakásokat keresünk, de meg is tudjuk venni?

  Egy év leforgása alatt trendszerűen növekedett a nagyobb alapterületű, új és újszerű otthonok iránti kereslet. Ez egyre nyilvánvalóbban a CSOK, a kedvezőbb hitelek és még inkább a lakásfejlesztők intenzív kampányának köszönhető - derül ki az Otthontérkép által közzé tett friss keresési adatokból.

  Tovább olvasok

 • I., II., III. ... - Szerinted mi a következő?

  I., II., III. ... - Szerinted mi a következő?

  Folyamatosan növekszik a budapesti lakásállomány, a legtöbb jelenleg is zajló fejlesztés a következő két évben elkészül, a vásárlóknak azonban csak ritkán van lehetősége a kulcsrakész lakások közül választani, hiszen ezeknek a nagy része már az építés alatt vevőre talál. Elsőként a főváros észak-budai és a bel-budai részén néztük meg (I., II., III. és XII. kerület), milyen lakóparkprojektek közül válogathatnak azok, akik lakásvásárláson gondolkoznak. 

  Tovább olvasok