• Végre nőhetnek a lakásárak - itt az elemzés. 2014.04.04.

  Több jel is ingatlanpiaci trendforduló utal - állítja a Duna House (DH). Nem várnak kirobbanó fellendülést, de a lassú emelkedésnek eljöhet az ideje.

  Tovább olvasok

 • Mi vár ránk a következő 4 évben? Ezt kellene tenni lakásfronton. 2014.04.07.

  Az uniós források lehívásának hajrája és egyéb kormányzati beruházások segítettek megállítani az építőipar hét éve tartó zuhanását, de magánberuházások és lakásépítés nélkül az ágazat növekedése alól kifogy a lendület. Az általunk megkérdezett szakértők az alábbiakban azokról a beavatkozási pontokról beszélnek, amelyek mentén fenntartható növekedési pályára kerülhet a szektor.

  Tovább olvasok

 • Meglódult a lakáspiac - jön a drágulás? 2014.03.05.

  Február a válság utáni ingatlanpiac legerősebb forgalmát hozta (a végtörlesztési időszakot leszámítva), legalábbis a Duna House (DH) tranzakcióbecslése szerint.

  Tovább olvasok

 • Az örökösökkel a legkönnyebb alkudni az ingatlanpiacon. 2014.03.05.

  Minden harmadik tavalyi ingatlaneladást az örökség pénzre váltása motiválta - derül ki a Duna House (DH) elemzéséből.

  Tovább olvasok

 • Lakást venne? Most ennyit alkudhat. 2014.02.19.

  Stagnáló vagy gyengén még csökkenő lakásárakra, visszafogott forgalomra és tovább lassuló értékesítésre számít a lakáspiacon az Otthon Centrum 2014-ben is - derül ki a tanácsadó legújabb elemzéséből.

  Tovább olvasok

 • Ezért éri meg nagyon a lakásvétel! 2014.02.12.

  BJASZ20130421013
  A hitelkamatok rekordalacsonyak, a lakásárak pedig a padlón vannak. Itt az ideje ingatlanba fektetni a pénzünk? – vetődik fel a kérdés a Bankráció szerint.

  Tovább olvasok

 • Ennyit bukhat a családi ház eladásánál - Duna House elemzés 2014.02.12.

  Az ingatlanpiac év eleji erős kezdését hónap végére visszafogta a forintgyengülés - derül ki a Duna House (DH) legfrissebb elemzéséből.

  Tovább olvasok

 • Mit érdemes venni 2014-ben? Az OTP szerint garázst és panellakást! 2014.02.06.

  Persze nem mindegy , hogy milyet és hol!Screenshot 2014-02-06 10.39.34.pngKiadó lakások és az átlagos bérleti árak Budapesten. Részletekért és országos adatokért kattintson!"Erősen indult a 2014-es év a hazai ingatlanpiacon, ami többek között köszönhető a vonzó áraknak, a kedvező finanszírozási lehetőségeknek és az állami támogatásoknak. Mivel a bérleti piac nagyon pörög, befektetési céllal is érdemes most ingatlant venni, a panellakás és a garázs lehet az elkövetkező időszak slágere. A piaci kamatszintnél akár háromszor magasabb hozam is elérhető az ingatlannal kapcsolatos befektetésekkel, amelyek így kitűnő kiegészítő elemei lehetnek egy kiegyensúlyozott befektetési portfóliónak." - áll az OTP Jelzálogbank és az OTP Ingatlanpont  legfrissebb elemzésében.

  Tovább olvasok

 • Most kell lakást venni és kiadni? Mutatjuk a tuti tippeket. 2014.02.06.

  A padló alatti lakásárakról, alacsony betéti kamatokról, valamint a kiadó lakások lassan szembetűnővé váló hiányáról szóló információk mind inkább vásárlásra sarkallhatják a befektetni vágyókat, akik e piacra tévedve siralmas megtérüléssel, elbizonytalanító szabályozással és átláthatatlan adózási környezettel szembesülhetnek. Ha ön mégis úgy dönt, hogy a lakáspiacon csinál pénzt, az alábbiakat mindképpen érdemes megfontolnia.

  Tovább olvasok

 • Lakása van? - Milliókat veszíthet. 2014.02.05.

  Tavaly az első félévben 38, a harmadik negyedévben további 16 ezer használt lakás eladását regisztrálta a KSH. Új lakásokból ugyanezen időszak alatt 1341-et értékesítettek. A használt lakások ára 2,8 százalékkal csökkent az előző évhez képest, ez 2008 óta reálértékben 31,5 százalékos értékvesztés - derül ki a KSH frissen közzétett elemzéséből. Országosan 9, Budapesten 14 ezer forinttal kevesebbet ért a piacon egy átlagos négyzetméter, mint 2012-ben.

  Tovább olvasok

 • Ez az év is a vevőké a lakáspiacon. 2014.01.15.

  Miután a válságot követő évek legalacsonyabb ingatlanpiaci forgalmát zárjuk 2013-ban és az ingatlanárak sem moccannak már jó ideje, joggal merül fel a kérdés: van-e még lejjebb, vagy épp ellenkezőleg, itt az ideje a fordulópontnak - veti fel legújabb elemzésében a Duna House (DH).

  Tovább olvasok

 • Panelben lakik? - Erre számíthat a választások után! 2014.01.15.

  A Társaság a Lakásépítésért Egyesület (TLE) a pártok honlapjáról gyűjtötte össze, milyen lakáspolitikát terveznek a következő parlamenti ciklus potenciális szereplői.

  Tovább olvasok