• Bebukott lakásépítések után kutatnak a befektetők. 2013.03.01.

  Egyre kapósabbak a válság miatt leállított fejlesztések, különösen a jó helyen, jól megépített lakásberuházások számíthatnak a befektetők érdeklődésére, s ma már a bankok is szabadulnának a bebukott projetektől - állítja a CBRE legújabb tanulmányában.

  Tovább olvasok

 • Eladná a lakását? Megmondjuk milyenek az esélyei. 2013.02.11.

  A szezonalitásnak megfelelően alacsony forgalommal, 5405 darab lakáspiaci tranzakcióval indult az év - olvasható a Duna House (DH)legfrissebb elemzésében.

  Tovább olvasok

 • Teljes a pangás a magyar ingatlanpiacon. 2013.02.11.

  Most éli legkritikusabb napjait az ingatlanszakma, hiszen a szektor minden szegmense pang - mondta a Napi Gazdaságnak interjúban Mehrli Péter, a Magyar Ingatlanszövetség elnöke.

  Tovább olvasok

 • Budapest legdrágább lakásai - Több százmilliós álomhajlékok. 2013.012.03.

  Az ország lakosságának jelentős része még mindig a jelzáloghitelek terheit nyögi, sokan pedig csak álmodnak arról, hogy egyszer saját lakásba költözzenek. Eközben minden hónapban azzal szembesülnek a magyar lakástulajdonosok milliói, hogy a legnagyobb értéket képviselő vagyontárgyuk egyre kevesebbet ér a piacon. Az ország legdrágább lakásai azonban továbbra is több százmillió forintos álomösszegekért cserélnek tulajdonost a szupergazdagok között. Összegyűjtöttük a jelenlegi budapesti kínálat legdrágább lakásait. 

  Tovább olvasok

 • Van lakása? Nem fog örülni... 2013.02.01.

  A lakásvásárlás előtt állók számára jó hírrel, az eladásra készülőknek pedig rosszal szolgál a KSH legfrissebb adatsora. Az árak kitartóan apadnak, a drágulást mutató adatot pedig érdemes erős fenntartással kezelni.

  Tovább olvasok

 • Fordulat a panelpiacon - itt érdemes lakást venni. 2013.01.23.

  A tavalyi év első felében sok befektető vásárolt lakást és ezzel szinte egy időben sokan váltak ingatlantulajdonosból albérlővé. A Duna House legújabb elemzésében azt vizsgálja, egyformán megéri-e mindenhol befektetni, s vajon a panel-, vagy a téglaépítésű lakástól lehet jobb hozamot remélni.

  Tovább olvasok

 • Ingyen milliókból vettek lakásokat. 2013.01.23.

  Nemcsak a végtörlesztés pörgette tavaly az ingatlanpiacot, a kombinált mikrohitelprogram akár nyolcezer ingatlanvásárlást eredményezhetett, a február végéig kitolt konstrukció vidéken még erős hónapokat hozhat.

  Tovább olvasok

 • Építőipar: van még lejjebb.! 2013.01.17.

  Novemberben 11,7 százalékkal csökkent az építőipari termelés volumene. Ezen belül az épületek építése 16,8 százalékkal, az egyéb építményeké (utak, vasutak, vezetékek) 7,2 százalékkal csökkent - közölte a KSH.

  Tovább olvasok

 • Feltámadás jöhet a lakáspiacon! 2013.01.17.

  Tavaly a harmadik negyedévben csökkentek a lakásárak Magyarországon mind az előző negyedévhez, mind 2011 hasonló időszakához képest - derül ki a legújabb FHB Lakásárindexből. Nominálisan a csökkenés az előző negyedévhez képest 1,5 százalék, 2011 hasonló időszakához képest 1 százalékos. Legkorábban az év végén jöhet élénkülés.

  Tovább olvasok

 • Energetikai tanúsítvány: ma még csak marketingeszköz. 2013.01.18.

  Az épületek zöld minősítése ma még részben marketing jellegű eszköz, de hamarosan már maga az ingatlanpiac követeli majd meg a fenntarthatóságot - mondta Gyöngyösi Zsolt, a projekt menedzsmenttel foglalkozó DVM Group környezetvédelmi osztályvezetője, a cég és az iroda.hu lapcsoport által rendezett konferencián szerdán Budapesten.

  Tovább olvasok

 • Januártól változnak a lakáseladási és -bérlési szabályok. 2013.01.15.

  Ez év januárjától szigorodnak az épületenergetikai tanúsítványok szabályai, immár az 50 négyzetméter alatti épületek eladásánál, illetve bérbe adásánál is kell tanúsítványt (lakcímkét) készíteni.

  Tovább olvasok

 • Hol vannak a lakáspiac igazi vesztesei? 2013.01.15.

  Az elmúlt év utolsó negyedéve a lakásárak és a forgalom visszaeséséről szólt, a Duna House (DH) országos lakásár indexe történelmi mélypontra zuhant - derül ki a tanácsadó legújabb elemzéséből.

  Tovább olvasok