• Ingatlanközvetítői babérokra tör az OTP!

    Idén stagnálásra, jövőre már a kilábalás elindulására számít a lakáspiacon az OTP. A forgalom fellendítése érdekében márciustól az ingatlanközvetítésbe is beszáll, s egy év alatt a top három közvetítő közé kerülést célozza meg a lakáshitelezésben vezető szerepét továbbra is megtartani kívánó csoport - hangzott el ma a bank sajtótájékoztatóján.

    Tovább olvasok

  • Kinek éri meg Budapesten irodát bérelni? - itt a válasz

    A budapesti irodaállomány közel tíz százalékát bérlik az ide települő szolgáltató központok (Shared Service Center - SSC), amelyeket még mindig jobban megéri Budapestre hozni,mint egy nálunk olcsóbb, fejlődő országba telepíteni - derül ki a CA Immo és a DTZ felméréséből.

    Tovább olvasok

  • Budapesti lakótelepek összehasonlítása: melyek a menők? Milyenek az árak?

    Budapesten 33 jelentősebb lakótelep található, amelyek között megtalálhatók az '50-es évek emberléptékű háztömbjei és a '70-es évek panelrengetege is. A rendszerváltáskor kezdődött ingatlanpiaci leértékelődés a mai napig tart. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a főváros egyes pontjain – Budán és Pesten – ma mennyiért kínálják a lakótelepi (főként panel) lakásokat.

    Tovább olvasok

  • Odacsapnak az ingatlanpiacnak az önkormányzatok

    Milliárdos nagyságrendben kerülnek idén eladósorba önkormányzati ingatlanok, a helyhatóságok így próbálják egyensúlyban tartani költségvetéseiket. Olyan önkormányzat is nagy tételben borít a piacra ingatlanokat, amelyik nincs rossz anyagi helyzetben. Bérlakások, üzletek, ipari területek mellett üdülők, bezárt iskolák, gyógyfürdők és reptéri ingatlanok is kalapács alá kerülhetnek.

    Tovább olvasok