• Fenyeget az ingatlanadó, avagy ki lakjon nyaralóban? 2012.09.26.

  Nem mindegy, hogy az ingatlan, amiben élünk, üdülőként vagy lakóépületként van a földhivatalban bejegyezve. A lakóépületek helyi építményadója ugyanis jóval kedvezőbb az üdülőkénél, amelyek esetében ráadásul nincsenek olyan kötelezettségei − szemétszállítás, hóeltakarítás − a helyhatóságoknak, mint a lakások esetében.

  Tovább olvasok

 • Részletfizetéssel, ajándék garázzsal vehet lakást. 2012.09.26.

  A gyenge lakáspiaci kereslet egyre innovatívabb eladásösztönző technikák bevetésére kényszeríti a lakásfejlesztőket − derül ki az OTP Ingatlanpont friss piaci helyzetértékeléséből.

  Tovább olvasok

 • Eltűnő fűtésköltség - új projektbe kezdenek Budapesten. 2012.09.26.

  Nyílt közbeszerzésen keres Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzata kivitelezőt a Jász utcában felépítendő 100 lakásos passzívházra - a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

  Tovább olvasok

 • Eltűnnek az új lakások a kínálatból. 2012.09.26.

  Budapesten 3810 újépítésű lakás közül választhat a vásárló, a legnagyobb kínálatszűkülésre a III. és a VII. kerületben került sor - derül ki a Cordia Zrt. legújabb piackutatásából.

  Tovább olvasok

 • Ennyit nőtt az ingatlanpiac egy év alatt

  Augusztus országosan 7 379 ingatlan adás-vétel bonyolódott, ez továbbra is a tavalyi átlag feletti érték. Az év első 8 hónapjában kötött adásvételek száma 20 százalékos növekedést mutat - közölte tranzakció becslésében a Duna House.

  Tovább olvasok

 • Tovább csökkentek a lakásárak 2012.07.24.

  Az FHB Lakásárindex adatai szerint, 2012 első negyedévében tovább csökkentek a lakásárak Magyarországon. A 2010-es -5,1 százalék után 2011-ben is süllyedtek 1,9 százalékkal a lakásárak, 2012 első negyedévében pedig tovább csökkent az ár, nominálisan 0,4 százalékkal. A 2011-es 92 ezer darab tranzakció alig harmada a lakáspiaci forgalom 2003. évi csúcsértéknek.Az első negyedév eddig beérkezett adatai egyelőre megerősítik az FHB elemzőinek azon várakozásait, miszerint az idén se áll vissza korábbi szintjére a lakáspiaci aktivitás, a forgalmi adatokra az állami beavatkozások hatása pedig elhúzódó és késleltetett lesz.A lakásépítés soha nem látott gödörben van. Tavaly 12 655 új lakást adtak át Magyarországon,
  Budapesten mindössze 3192-t. Az idei első negyedévben további 22 százalékos visszaesés volt tapasztalható, mindössze 2444 új lakást adtak át a tavalyi első negyedévi 3141-hez képest.

  Tovább olvasok

 • Indul a roham az albérletekért - mutatjuk az árakat 2012.07.24.

  A vidéki városokban még nem indult el a diákok rohama az albérletekért, de a lakástulajdonosok már várják megjelenésüket. A felújított, igényesen berendezett lakásokra megbízhatóbb, tartós bérlők jelentkeznek, mint a lelakottakra − állítják a lapunk által megkérdezett közvetítők.

  Tovább olvasok

 • Ezeket a lakásokat a legkönnyebb kiadni 2012.07.24.

  A legtöbb lakást kereső havi 60 ezer forintért bérelne, s a könnyen kiadható ingatlanok tulajdonosai a jelenlegi viszonyok mellett 8 és 10 százalék közötti hozammal számolhatnak - derül ki az Otthon Centrum (OC)friss felméréséből. Az elemzők szerint az albérleti piacon hamarosan megindul az egyetemisták szokásos rohama.

  Tovább olvasok

 • Példátlan ütemben tűnnek el az építőipari cégek 2012.07.24.

  Rendkívüli ütemben nő a kényszereljárások száma az építőiparban, a második negyedévben több mint 1200 céggel szemben indult felszámolás, amire korábban sosem volt példa. A helyzet minden bizonnyal tovább romlik az év hátralevő részében - hívja fel a figyelmet az Opten céginformációs szolgáltató.

  Tovább olvasok

 • Elköltözne Budapestről? Íme, az agglomeráció árai 2012.07.24.

  Az agglomeráció továbbra sem veszít vonzerejéből, kivéve a fejlesztésekben lemaradt településeket. A kitelepülő családok ma már tudatosan mérlegelik az elővárosi lét előnyeit és hátrányait, s választáskor kérik a zöldkártyát is.

  Tovább olvasok

 • Zöldkártya nélkül is eladható az ingatlan. 2012.06.23.

  Energetikai tanúsítvány nélkül is bejegyzik az ingatlan-adásvételt.

  Tovább olvasok

 • Tovább agonizál az építőipar. 2012.06.23.

  Az építőipari termelés áprilisban 4,8 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Mindkét építményfőcsoport termelése csökkent. Az új szerződések növekedése ellenére az április végi szerződésállomány továbbra is kisebb az előző évinél.

  Tovább olvasok