• Egyre többet kell engedni az árból. 2012.10.24.

    Az eladók által adott teljes árengedmény átlagos mértéke 2012-ben lépte át először a csúcsnak számító 13 százalékos határt - derül ki az Otthon Centrum (OC) legújabb elemzéséből.

    Tovább olvasok

  • Eladná a házát? Megmutatjuk mennyit várhat a vevőre. 2012.10.24.

    A végtörlesztés miatti lendület hamar kifulladt a lakáspiacon, így a teljes 2012-es évre nagyjából 90 ezer lakáspiaci tranzakció várható. Az áralku tavalyhoz képest nőtt, az értékesítési idő viszont nem, az árak pedig stagnálnak - derül ki többek között az Otthon Centrum (OC)legfrissebb Lakáspiaci Tanácsadó elemzéséből.

    Tovább olvasok

  • Még több építőcég dől be. 2012.09.26.

    Augusztusban az ágazati adatokban nem volt tetten érhető az építőipar válsága, de ez nem jelenti a kilátások javulását. Sokkal inkább a szezonális hatások és a megváltozott jogszabályok vezettek kedvezőbbnek tűnő eredményre, ám nem kétséges, hogy a közeljövőben egyre több cég szűnik meg az ágazatban – közölte az Opten céginformációs szolgáltató.

    Tovább olvasok

  • Jövőre elektronikusan intézhetők az építésügyi engedélyek. 2012.09.26.

    Jövő évtől elektronikus ügyintézést tesz lehetővé az építésügyi engedélyezési eljárásokban az építésügyi, a területrendezési és a településfejlesztési törvényt módosító javaslat, amelyet hétfőn 244 igen szavazattal, 90 nem ellenében fogadott el a parlament.

    Tovább olvasok

  • Fenyeget az ingatlanadó, avagy ki lakjon nyaralóban? 2012.09.26.

    Nem mindegy, hogy az ingatlan, amiben élünk, üdülőként vagy lakóépületként van a földhivatalban bejegyezve. A lakóépületek helyi építményadója ugyanis jóval kedvezőbb az üdülőkénél, amelyek esetében ráadásul nincsenek olyan kötelezettségei − szemétszállítás, hóeltakarítás − a helyhatóságoknak, mint a lakások esetében.

    Tovább olvasok

  • Részletfizetéssel, ajándék garázzsal vehet lakást. 2012.09.26.

    A gyenge lakáspiaci kereslet egyre innovatívabb eladásösztönző technikák bevetésére kényszeríti a lakásfejlesztőket − derül ki az OTP Ingatlanpont friss piaci helyzetértékeléséből.

    Tovább olvasok

  • Eltűnő fűtésköltség - új projektbe kezdenek Budapesten. 2012.09.26.

    Nyílt közbeszerzésen keres Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzata kivitelezőt a Jász utcában felépítendő 100 lakásos passzívházra - a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

    Tovább olvasok

  • Eltűnnek az új lakások a kínálatból. 2012.09.26.

    Budapesten 3810 újépítésű lakás közül választhat a vásárló, a legnagyobb kínálatszűkülésre a III. és a VII. kerületben került sor - derül ki a Cordia Zrt. legújabb piackutatásából.

    Tovább olvasok

  • Ennyit nőtt az ingatlanpiac egy év alatt

    Augusztus országosan 7 379 ingatlan adás-vétel bonyolódott, ez továbbra is a tavalyi átlag feletti érték. Az év első 8 hónapjában kötött adásvételek száma 20 százalékos növekedést mutat - közölte tranzakció becslésében a Duna House.

    Tovább olvasok

  • Tovább csökkentek a lakásárak 2012.07.24.

    Az FHB Lakásárindex adatai szerint, 2012 első negyedévében tovább csökkentek a lakásárak Magyarországon. A 2010-es -5,1 százalék után 2011-ben is süllyedtek 1,9 százalékkal a lakásárak, 2012 első negyedévében pedig tovább csökkent az ár, nominálisan 0,4 százalékkal. A 2011-es 92 ezer darab tranzakció alig harmada a lakáspiaci forgalom 2003. évi csúcsértéknek.Az első negyedév eddig beérkezett adatai egyelőre megerősítik az FHB elemzőinek azon várakozásait, miszerint az idén se áll vissza korábbi szintjére a lakáspiaci aktivitás, a forgalmi adatokra az állami beavatkozások hatása pedig elhúzódó és késleltetett lesz.A lakásépítés soha nem látott gödörben van. Tavaly 12 655 új lakást adtak át Magyarországon,
    Budapesten mindössze 3192-t. Az idei első negyedévben további 22 százalékos visszaesés volt tapasztalható, mindössze 2444 új lakást adtak át a tavalyi első negyedévi 3141-hez képest.

    Tovább olvasok

  • Indul a roham az albérletekért - mutatjuk az árakat 2012.07.24.

    A vidéki városokban még nem indult el a diákok rohama az albérletekért, de a lakástulajdonosok már várják megjelenésüket. A felújított, igényesen berendezett lakásokra megbízhatóbb, tartós bérlők jelentkeznek, mint a lelakottakra − állítják a lapunk által megkérdezett közvetítők.

    Tovább olvasok

  • Ezeket a lakásokat a legkönnyebb kiadni 2012.07.24.

    A legtöbb lakást kereső havi 60 ezer forintért bérelne, s a könnyen kiadható ingatlanok tulajdonosai a jelenlegi viszonyok mellett 8 és 10 százalék közötti hozammal számolhatnak - derül ki az Otthon Centrum (OC)friss felméréséből. Az elemzők szerint az albérleti piacon hamarosan megindul az egyetemisták szokásos rohama.

    Tovább olvasok