• Még több építőcég dől be. 2012.09.26.

  Augusztusban az ágazati adatokban nem volt tetten érhető az építőipar válsága, de ez nem jelenti a kilátások javulását. Sokkal inkább a szezonális hatások és a megváltozott jogszabályok vezettek kedvezőbbnek tűnő eredményre, ám nem kétséges, hogy a közeljövőben egyre több cég szűnik meg az ágazatban – közölte az Opten céginformációs szolgáltató.

  Tovább olvasok

 • Jövőre elektronikusan intézhetők az építésügyi engedélyek. 2012.09.26.

  Jövő évtől elektronikus ügyintézést tesz lehetővé az építésügyi engedélyezési eljárásokban az építésügyi, a területrendezési és a településfejlesztési törvényt módosító javaslat, amelyet hétfőn 244 igen szavazattal, 90 nem ellenében fogadott el a parlament.

  Tovább olvasok

 • Fenyeget az ingatlanadó, avagy ki lakjon nyaralóban? 2012.09.26.

  Nem mindegy, hogy az ingatlan, amiben élünk, üdülőként vagy lakóépületként van a földhivatalban bejegyezve. A lakóépületek helyi építményadója ugyanis jóval kedvezőbb az üdülőkénél, amelyek esetében ráadásul nincsenek olyan kötelezettségei − szemétszállítás, hóeltakarítás − a helyhatóságoknak, mint a lakások esetében.

  Tovább olvasok

 • Részletfizetéssel, ajándék garázzsal vehet lakást. 2012.09.26.

  A gyenge lakáspiaci kereslet egyre innovatívabb eladásösztönző technikák bevetésére kényszeríti a lakásfejlesztőket − derül ki az OTP Ingatlanpont friss piaci helyzetértékeléséből.

  Tovább olvasok

 • Eltűnő fűtésköltség - új projektbe kezdenek Budapesten. 2012.09.26.

  Nyílt közbeszerzésen keres Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzata kivitelezőt a Jász utcában felépítendő 100 lakásos passzívházra - a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

  Tovább olvasok

 • Eltűnnek az új lakások a kínálatból. 2012.09.26.

  Budapesten 3810 újépítésű lakás közül választhat a vásárló, a legnagyobb kínálatszűkülésre a III. és a VII. kerületben került sor - derül ki a Cordia Zrt. legújabb piackutatásából.

  Tovább olvasok

 • Ennyit nőtt az ingatlanpiac egy év alatt

  Augusztus országosan 7 379 ingatlan adás-vétel bonyolódott, ez továbbra is a tavalyi átlag feletti érték. Az év első 8 hónapjában kötött adásvételek száma 20 százalékos növekedést mutat - közölte tranzakció becslésében a Duna House.

  Tovább olvasok

 • Tovább csökkentek a lakásárak 2012.07.24.

  Az FHB Lakásárindex adatai szerint, 2012 első negyedévében tovább csökkentek a lakásárak Magyarországon. A 2010-es -5,1 százalék után 2011-ben is süllyedtek 1,9 százalékkal a lakásárak, 2012 első negyedévében pedig tovább csökkent az ár, nominálisan 0,4 százalékkal. A 2011-es 92 ezer darab tranzakció alig harmada a lakáspiaci forgalom 2003. évi csúcsértéknek.Az első negyedév eddig beérkezett adatai egyelőre megerősítik az FHB elemzőinek azon várakozásait, miszerint az idén se áll vissza korábbi szintjére a lakáspiaci aktivitás, a forgalmi adatokra az állami beavatkozások hatása pedig elhúzódó és késleltetett lesz.A lakásépítés soha nem látott gödörben van. Tavaly 12 655 új lakást adtak át Magyarországon,
  Budapesten mindössze 3192-t. Az idei első negyedévben további 22 százalékos visszaesés volt tapasztalható, mindössze 2444 új lakást adtak át a tavalyi első negyedévi 3141-hez képest.

  Tovább olvasok

 • Indul a roham az albérletekért - mutatjuk az árakat 2012.07.24.

  A vidéki városokban még nem indult el a diákok rohama az albérletekért, de a lakástulajdonosok már várják megjelenésüket. A felújított, igényesen berendezett lakásokra megbízhatóbb, tartós bérlők jelentkeznek, mint a lelakottakra − állítják a lapunk által megkérdezett közvetítők.

  Tovább olvasok

 • Ezeket a lakásokat a legkönnyebb kiadni 2012.07.24.

  A legtöbb lakást kereső havi 60 ezer forintért bérelne, s a könnyen kiadható ingatlanok tulajdonosai a jelenlegi viszonyok mellett 8 és 10 százalék közötti hozammal számolhatnak - derül ki az Otthon Centrum (OC)friss felméréséből. Az elemzők szerint az albérleti piacon hamarosan megindul az egyetemisták szokásos rohama.

  Tovább olvasok

 • Példátlan ütemben tűnnek el az építőipari cégek 2012.07.24.

  Rendkívüli ütemben nő a kényszereljárások száma az építőiparban, a második negyedévben több mint 1200 céggel szemben indult felszámolás, amire korábban sosem volt példa. A helyzet minden bizonnyal tovább romlik az év hátralevő részében - hívja fel a figyelmet az Opten céginformációs szolgáltató.

  Tovább olvasok

 • Elköltözne Budapestről? Íme, az agglomeráció árai 2012.07.24.

  Az agglomeráció továbbra sem veszít vonzerejéből, kivéve a fejlesztésekben lemaradt településeket. A kitelepülő családok ma már tudatosan mérlegelik az elővárosi lét előnyeit és hátrányait, s választáskor kérik a zöldkártyát is.

  Tovább olvasok