• Eladták az óbudai Új Udvart. 2014.01.15.

  Az izraeli Plaza Centers és az ingatlan másik tulajdonosa is eladta 50-50 százalékos részesedését a Kolosy tér közelében lévő Új Udvar bevásárlóközpontban - írta a hvg.hu.

  Tovább olvasok

 • Családi háza van? Ez a hír érdekelni fogja! 2014.01.15.

  A jelenlegi tervek szerint februárban indul a panelprogram következő része, de a panelek után a többi ingatlant is felújíthatják állami pénzből – mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a Kossuth Rádióban.

  Tovább olvasok

 • Ez vár a hazai ingatlanpiacra - mutatjuk, kik tűntek el. 2013.12.31.

  A 2012-2013-as év megnyugvást hozott az ingatlanpiacra, a tisztulás nagyjából lezajlott, az alkalmazkodásra képtelen cégek zömmel eltűntek, de sokan talpon is maradtak és azok a sokoldalúan képzett szakemberek sem maradtak munka nélkül, akik képesek voltak az új igények kielégítésére átpozicionálni magukat. Érdemi fellendülésre 2015 előtt nem érdemes számítani - értékelte a szektor elmúlt két évét és középtávú kilátásait a Napi.hu-nak Baross Pál FRICS, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatótanácsának elnöke.

  Tovább olvasok

 • Sorra dőltek a negatív rekordok a lakáspiacon. 2013.12.31.

  A lakáspiac 2013-ban sorra döntötte a negatív rekordokat, de azért a 85-90 ezer körüli adásvétel újra összejött, ahogy 2009 óta minden évben. Az alacsony hitelkamatok és a válság kezdete óta 20 százalékot zuhanó árak befektetésre ösztönözhetnek, de jövőre még nem várható drasztikus változás - összegezte az idei évet az Otthon Centrum.

  Tovább olvasok

 • Így rontja el az ingatlan árazását. 2013.12.17.

  A lehető legmagasabb, de még piacképes ár megtalálása az egyik legnehezebb része az ingatlan értékesítésnek - állítja az Otthon Centrum, amely legújabb elemzésében összeszedte azokat a szempontokat, viszonyítási alapokat, amelyek a leginkább félrevezethetnek egy eladás előtt álló tulajdonost ingatlana értékének megállapításában.

  Tovább olvasok

 • Miért lesz jó neked is a lakástakarék? 2013.12.13.

  Többször írtunk már arról, hogy mennyivel hoz többet a lakástakarék (LTP), mint akár egy lekötött betét vagy megtakarítási betét. A számok magukért beszéltek… Arról is írtunk már, hogy az LTP biztos befektetés, amiben érdemes kihasználni az állami támogatást akár árfolyamgáthoz is. Sokan mégsem élnek a lehetőséggel, mondván nem akarok lakást venni. Nektek ezt üzenjük: az LTP közel se csak lakásra használható, sőt a hiteltörlesztéstől a beépített mosogatógépig rengeteg megoldás van, hogy állami támogatásból gazdálkodhassunk!

  Tovább olvasok

 • Megéri a lakástakarék! 2013.12.13.


  A betétkamatok odáig csökkentek, hogy a lakás-takarékpénztárak hagyományosan alacsony kamatai már felveszik velük a versenyt. Állami támogatással még mindig kétszámjegyű lehet a kasszák hozama, de az alapkamat csökkenése csak mérsékelten hat a keresletükre.

  Tovább olvasok

 • Novemberben sem vettünk túl sok lakást. 2013.12.04.

  A minden bizonnyal idei legerősebb - és egyetlen 8 ezer fölött produkáló - hónapot, vagyis a szeptembert követően októberben és novemberben is csökkent kissé az ingatlan adás-vételek száma, országszerte mindössze 7 ezer lakás cserélt gazdát - közölte a Duna House (DH).

  Tovább olvasok

 • A régiós ingatlanpiacok fellendülnek, Magyarország kivétel. 2013.12.04.

  A válságnak vége és a régió ingatlanpiaci kilátásai pozitívak, ám a jelentősebb makroindikátorokat tekintve Magyarország a régió érettebb ingatlanpiaccal rendelkező országaihoz képest némileg gyengébb képet mutat - vélik az idei a Portfolio.hu Property Investment Fórum 2013 szakértői.

  Tovább olvasok

 • Vidéken házat kaphat egy átlagos budapesti lakás áráért. 2013.12.04.

  Az eladott lakások fele Budapesten kelt el, házból a legtöbbet Pest, Bács-Kiskun és Győr-Moson-Sopron megyében értékesítettek - derül ki az OTP Jelzálogbank friss Értéktérképéből.

  Tovább olvasok

 • Újraindul a panelprogram. 2013.12.04.

  Ismét elindítják az előző kormányzat által 2009-ben meghirdetett, de forráshiány miatt leállított panelprogram - jelentette be kedden Győrben Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter.

  Tovább olvasok

 • A bulinegyedbe költözne? Mutatjuk az árakat! 2013.12.04.

  Budapesten drágábbak a lakások az ismert bulinegyedek környékén, így a Kazinczy és a Ráday utcában, valamint a Liszt Ferenc téren, ám vidéken nincs ilyen hatása az ingatlanpiacra a szórakoztató és a vendéglátó létesítmények miatt felkapott utcáknak - derül ki az Otthon Centrum (OC) elemzéséből.

  Tovább olvasok