• Most kell lakást venni és kiadni? Mutatjuk a tuti tippeket. 2014.02.06.

    A padló alatti lakásárakról, alacsony betéti kamatokról, valamint a kiadó lakások lassan szembetűnővé váló hiányáról szóló információk mind inkább vásárlásra sarkallhatják a befektetni vágyókat, akik e piacra tévedve siralmas megtérüléssel, elbizonytalanító szabályozással és átláthatatlan adózási környezettel szembesülhetnek. Ha ön mégis úgy dönt, hogy a lakáspiacon csinál pénzt, az alábbiakat mindképpen érdemes megfontolnia.

    Tovább olvasok

  • Lakása van? - Milliókat veszíthet. 2014.02.05.

    Tavaly az első félévben 38, a harmadik negyedévben további 16 ezer használt lakás eladását regisztrálta a KSH. Új lakásokból ugyanezen időszak alatt 1341-et értékesítettek. A használt lakások ára 2,8 százalékkal csökkent az előző évhez képest, ez 2008 óta reálértékben 31,5 százalékos értékvesztés - derül ki a KSH frissen közzétett elemzéséből. Országosan 9, Budapesten 14 ezer forinttal kevesebbet ért a piacon egy átlagos négyzetméter, mint 2012-ben.

    Tovább olvasok

  • Ez az év is a vevőké a lakáspiacon. 2014.01.15.

    Miután a válságot követő évek legalacsonyabb ingatlanpiaci forgalmát zárjuk 2013-ban és az ingatlanárak sem moccannak már jó ideje, joggal merül fel a kérdés: van-e még lejjebb, vagy épp ellenkezőleg, itt az ideje a fordulópontnak - veti fel legújabb elemzésében a Duna House (DH).

    Tovább olvasok

  • Panelben lakik? - Erre számíthat a választások után! 2014.01.15.

    A Társaság a Lakásépítésért Egyesület (TLE) a pártok honlapjáról gyűjtötte össze, milyen lakáspolitikát terveznek a következő parlamenti ciklus potenciális szereplői.

    Tovább olvasok

  • Eladták az óbudai Új Udvart. 2014.01.15.

    Az izraeli Plaza Centers és az ingatlan másik tulajdonosa is eladta 50-50 százalékos részesedését a Kolosy tér közelében lévő Új Udvar bevásárlóközpontban - írta a hvg.hu.

    Tovább olvasok

  • Családi háza van? Ez a hír érdekelni fogja! 2014.01.15.

    A jelenlegi tervek szerint februárban indul a panelprogram következő része, de a panelek után a többi ingatlant is felújíthatják állami pénzből – mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter a Kossuth Rádióban.

    Tovább olvasok

  • Ez vár a hazai ingatlanpiacra - mutatjuk, kik tűntek el. 2013.12.31.

    A 2012-2013-as év megnyugvást hozott az ingatlanpiacra, a tisztulás nagyjából lezajlott, az alkalmazkodásra képtelen cégek zömmel eltűntek, de sokan talpon is maradtak és azok a sokoldalúan képzett szakemberek sem maradtak munka nélkül, akik képesek voltak az új igények kielégítésére átpozicionálni magukat. Érdemi fellendülésre 2015 előtt nem érdemes számítani - értékelte a szektor elmúlt két évét és középtávú kilátásait a Napi.hu-nak Baross Pál FRICS, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatótanácsának elnöke.

    Tovább olvasok

  • Sorra dőltek a negatív rekordok a lakáspiacon. 2013.12.31.

    A lakáspiac 2013-ban sorra döntötte a negatív rekordokat, de azért a 85-90 ezer körüli adásvétel újra összejött, ahogy 2009 óta minden évben. Az alacsony hitelkamatok és a válság kezdete óta 20 százalékot zuhanó árak befektetésre ösztönözhetnek, de jövőre még nem várható drasztikus változás - összegezte az idei évet az Otthon Centrum.

    Tovább olvasok

  • Így rontja el az ingatlan árazását. 2013.12.17.

    A lehető legmagasabb, de még piacképes ár megtalálása az egyik legnehezebb része az ingatlan értékesítésnek - állítja az Otthon Centrum, amely legújabb elemzésében összeszedte azokat a szempontokat, viszonyítási alapokat, amelyek a leginkább félrevezethetnek egy eladás előtt álló tulajdonost ingatlana értékének megállapításában.

    Tovább olvasok

  • Miért lesz jó neked is a lakástakarék? 2013.12.13.

    Többször írtunk már arról, hogy mennyivel hoz többet a lakástakarék (LTP), mint akár egy lekötött betét vagy megtakarítási betét. A számok magukért beszéltek… Arról is írtunk már, hogy az LTP biztos befektetés, amiben érdemes kihasználni az állami támogatást akár árfolyamgáthoz is. Sokan mégsem élnek a lehetőséggel, mondván nem akarok lakást venni. Nektek ezt üzenjük: az LTP közel se csak lakásra használható, sőt a hiteltörlesztéstől a beépített mosogatógépig rengeteg megoldás van, hogy állami támogatásból gazdálkodhassunk!

    Tovább olvasok

  • Megéri a lakástakarék! 2013.12.13.


    A betétkamatok odáig csökkentek, hogy a lakás-takarékpénztárak hagyományosan alacsony kamatai már felveszik velük a versenyt. Állami támogatással még mindig kétszámjegyű lehet a kasszák hozama, de az alapkamat csökkenése csak mérsékelten hat a keresletükre.

    Tovább olvasok

  • Novemberben sem vettünk túl sok lakást. 2013.12.04.

    A minden bizonnyal idei legerősebb - és egyetlen 8 ezer fölött produkáló - hónapot, vagyis a szeptembert követően októberben és novemberben is csökkent kissé az ingatlan adás-vételek száma, országszerte mindössze 7 ezer lakás cserélt gazdát - közölte a Duna House (DH).

    Tovább olvasok