• Vészhelyzetre figyelmeztet a Társaság a Lakásépítésért Egyesület. 2013.08.01.

    Hatszázhetven év alatt újulhat meg a magyar lakásállomány a jelenlegi építési ütemmel kalkulálva, pedig a mai magyar lakásállomány nem alkalmas arra, hogy több mint 600 évig fennmaradjon - hívja fel a figyelmet a Társaság a Lakásépítésért Egyesület (TLE) közleményben

    Tovább olvasok

  • Hol juthat legolcsóbban lakáshoz? - Mutatjuk az árakat. 2013.07.09.

    Az országos lakásárak 2008 első negyedéve óta a legalacsonyabb szinten stagnálnak. A hazai lakásállomány - fogyasztói árindexszel korrigált adat alapján - 36 százalékkal értékelődött le - derül ki a Duna House legfrissebb elemzése szerint.

    Tovább olvasok

  • Nem kapkodnak a bedőlt hitelesek lakásaiért. 2013.07.02.

    A bedőlt hitelesek bankokhoz került 115 ezer ingatlanából eddig csak valamivel több mint húszezret jelöltek ki eladásra. A bankoknál 900 milliárd forintnyi olyan jelzáloghitel van, amelynek megtérülésére kevés az esély - írta a Világgazdaság.

    Tovább olvasok

  • Tovább esik a lakások ára! 2013.07.02.

    A KSH első negyedéves lakásárindexe a használt lakások újabb 3,5 százalékos értékvesztését tükrözi, igaz, a NAV késedelmes adatközlése miatt, becslések szerint mindössze a tranzakciók harmadát dolgozhatták fel.

    Tovább olvasok

  • Így zuhant össze az egykori magyar sikerágazat. 2013.07.02.

    Az építőipar 2012-ben 3,7 százalékkal járult hozzá a GDP - hez, szemben a 2006-os 5,1 százalékos részesedésével. A folyamatosan zsugorodó ágazat tavaly az ország munkavállalóinak 6,3 százalékát foglalkoztatta, míg 2006-ban 8,1 százalékuknak adott munkát, a 163 ezer forintos bruttó építőipari átlagkereset pedig arra utal, hogy ez az egyik legkisebb jövedelemmel kecsegtető szektor - derül ki az ágazat teljes tavalyi teljesítményét összefoglaló KSH jelentésből.

    Tovább olvasok

  • Ilyen családi házakat keresnek a vevők. 2013.07.02.

    A kedvező árú, kisebb alapterületű, felújítandó, illetve az újszerű, drágább családi házakat keresik leginkább országszerte - derül ki az OTP Ingatlanpont friss piaci elemzéséből.

    Tovább olvasok

  • Érdemes-e a lakásárak emelkedésére spekulálni? 2013.05.28.

    A kamattámogatások és a szociálpolitikai támogatási rendszer kis mértékben ugyan élénkíti az ingatlanpiacot, arra azonban az eladók ne számítsanak, hogy az árak is emelkedésnek indulnának - vélekedett Bartal László, a Balla Ingatlanirodák bel-budai irodájának vezetője. Ennek az az oka, hogy a hatalmas kínálat kioltja az árfelhajtó hatást.

    Tovább olvasok

  • Eladná a lakását? Mutatjuk mire számíthat! 2013.05.28.

    Továbbra is erősen kínálati a piac, az egyes fővárosi kerületek azonban eltérnek abban, hogy az eladásra kínált ingatlanok jellemzői mennyiben felelnek meg a keresleti igényeknek, a túlkínálat ugyanis nem egységesen sújtja az eladókat - derül ki a Duna House (DH) elemzéséből.

    Tovább olvasok

  • Valamivel nőtt a kényszerértékesített lakások száma. 2013.05.28.

    A pénzintézetek a második negyedévre 3752 hitelfedezetként szolgáló lakóingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre, 192-vel többet, mint az első negyedévben, 2011. október 1. óta pedig összesen 20 912 darabot - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) honlapján pénteken közzétett statisztikából.

    Tovább olvasok

  • Kiadja az ingatlanát? Erre figyeljen! 2013.05.28.

    A nem, vagy késedelmesen fizető bérlők ellen egyre nehezebb a fellépés és a jövő nyáron életbe lépő új Polgári törvénykönyv is a bérlőknek kedvez. Ettől függetlenül mind a bérlők, mind a bérbeadók számára fontos tudni, hogy a peres eljárás csak az utolsó lépés, amit számos egyéb intézkedés megelőzhet - derül ki a Szecskay Ügyvédi Iroda összeállításából.

    Tovább olvasok

  • Romhalmazzá válhat a lakásállomány. 2013.05.28.

    A jelenlegi lakásépítési volumennel számolva a hazai lakásállomány 400 év alatt újulhat meg, a lakóépületek fenntartására ezen a távon nincs koncepció - állította Maráczi Zsolt, a Társaság a Lakásépítésért Egyesület (TLE) elnöke egy mai, a lakásépítés jövőjével foglalkozó sajtótájékoztatón.

    Tovább olvasok

  • Erre találhatók Budapest legkeresettebb lakóhelyei. 2013.05.28.

    A nagyközönség számára is elérhető az Otthontérkép nevű ingatlanpiaci alkalmazás. Az új ingatlanpiaci alkalmazással egyszerű hozzájutni a legfontosabb információkhoz - közölte az FHB Jelzálogbank Nyrt. A lakáskeresők összehasonlíthatják az egyes városrészek átlagos eladási és kínálati árait, valamint információkat gyűjthetnek például arról, hogy a kiszemelt környéken mekkora a zöld közterületek aránya.

    Tovább olvasok