• Így zuhant össze az egykori magyar sikerágazat. 2013.07.02.

  Az építőipar 2012-ben 3,7 százalékkal járult hozzá a GDP - hez, szemben a 2006-os 5,1 százalékos részesedésével. A folyamatosan zsugorodó ágazat tavaly az ország munkavállalóinak 6,3 százalékát foglalkoztatta, míg 2006-ban 8,1 százalékuknak adott munkát, a 163 ezer forintos bruttó építőipari átlagkereset pedig arra utal, hogy ez az egyik legkisebb jövedelemmel kecsegtető szektor - derül ki az ágazat teljes tavalyi teljesítményét összefoglaló KSH jelentésből.

  Tovább olvasok

 • Ilyen családi házakat keresnek a vevők. 2013.07.02.

  A kedvező árú, kisebb alapterületű, felújítandó, illetve az újszerű, drágább családi házakat keresik leginkább országszerte - derül ki az OTP Ingatlanpont friss piaci elemzéséből.

  Tovább olvasok

 • Érdemes-e a lakásárak emelkedésére spekulálni? 2013.05.28.

  A kamattámogatások és a szociálpolitikai támogatási rendszer kis mértékben ugyan élénkíti az ingatlanpiacot, arra azonban az eladók ne számítsanak, hogy az árak is emelkedésnek indulnának - vélekedett Bartal László, a Balla Ingatlanirodák bel-budai irodájának vezetője. Ennek az az oka, hogy a hatalmas kínálat kioltja az árfelhajtó hatást.

  Tovább olvasok

 • Eladná a lakását? Mutatjuk mire számíthat! 2013.05.28.

  Továbbra is erősen kínálati a piac, az egyes fővárosi kerületek azonban eltérnek abban, hogy az eladásra kínált ingatlanok jellemzői mennyiben felelnek meg a keresleti igényeknek, a túlkínálat ugyanis nem egységesen sújtja az eladókat - derül ki a Duna House (DH) elemzéséből.

  Tovább olvasok

 • Valamivel nőtt a kényszerértékesített lakások száma. 2013.05.28.

  A pénzintézetek a második negyedévre 3752 hitelfedezetként szolgáló lakóingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre, 192-vel többet, mint az első negyedévben, 2011. október 1. óta pedig összesen 20 912 darabot - derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) honlapján pénteken közzétett statisztikából.

  Tovább olvasok

 • Kiadja az ingatlanát? Erre figyeljen! 2013.05.28.

  A nem, vagy késedelmesen fizető bérlők ellen egyre nehezebb a fellépés és a jövő nyáron életbe lépő új Polgári törvénykönyv is a bérlőknek kedvez. Ettől függetlenül mind a bérlők, mind a bérbeadók számára fontos tudni, hogy a peres eljárás csak az utolsó lépés, amit számos egyéb intézkedés megelőzhet - derül ki a Szecskay Ügyvédi Iroda összeállításából.

  Tovább olvasok

 • Romhalmazzá válhat a lakásállomány. 2013.05.28.

  A jelenlegi lakásépítési volumennel számolva a hazai lakásállomány 400 év alatt újulhat meg, a lakóépületek fenntartására ezen a távon nincs koncepció - állította Maráczi Zsolt, a Társaság a Lakásépítésért Egyesület (TLE) elnöke egy mai, a lakásépítés jövőjével foglalkozó sajtótájékoztatón.

  Tovább olvasok

 • Erre találhatók Budapest legkeresettebb lakóhelyei. 2013.05.28.

  A nagyközönség számára is elérhető az Otthontérkép nevű ingatlanpiaci alkalmazás. Az új ingatlanpiaci alkalmazással egyszerű hozzájutni a legfontosabb információkhoz - közölte az FHB Jelzálogbank Nyrt. A lakáskeresők összehasonlíthatják az egyes városrészek átlagos eladási és kínálati árait, valamint információkat gyűjthetnek például arról, hogy a kiszemelt környéken mekkora a zöld közterületek aránya.

  Tovább olvasok

 • Budapest legdrágább és legolcsóbb városrészei - Itt a lista! 2013.05.13.

  Az, hogy Budapesten a lakásárak szempontjából a budai oldal kerületei számítanak drágábbnak, a pesti oldalé pedig általában olcsóbbnak, Csepel pedig zárja a rangsort, talán már senkinek sem újdonság. A megújult Otthontérkép adatainak segítségével azonban most arra is fény derült, hogy a kerületek mellett pontosan mely városrészek a legdrágábbak és a legolcsóbbak a fővárosban. A listát nem egy II. kerületi városrész vezeti, és nem csepeli a legolcsóbb környék Budapesten. 

  Tovább olvasok

 • Szocpolra vár a használtlakáspiac. 2013.04.25.

  Nagy lenne az igény a szocpol bővítésére - derül ki a Lakásfókusz Elemzési Központ friss online felméréséből. A megkérdezettek több mint négyötöde számottevő élénkülést vár a lakásvásárlási támogatás használt ingatlanokra való kiterjesztésétől. A felfokozott lakossági és szakértői várakozások ellenére azonban továbbra sincs hír arról, hogy az eredetileg áprilisra várt változtatásokat mikor lépteti életbe a kormány.

  Tovább olvasok

 • Így buktak rengeteget a lakástulajdonosok. 2013.04.03.

  Egy tízmilliós lakás tulajdonosa félmillió forintot is veszthetett egy év alatt a lakása értékéből - állapítja meg a KSH frissen közzétett lakásárindexe. A használt lakások országos, átlagos árcsökkenése 2012-ben 3,6 százalék volt, 2008-hoz képest pedig 13,9 százalékos a veszteség. Előzetes becslés szerint a tranzakciók száma nem fogja elérni a 2011-es 88 ezer adásvételt.

  Tovább olvasok

 • Lassan nő az ingatlanpiac - Duna House becslés. 2013.04.03.

  Márciusban országosan 6 738 ingatlan adás-vétel bonyolódott - derül ki a Duna House havi tranzakciószám becsléséből.

  Tovább olvasok