• Robbanásként érheti a piacot a több tízezer új lakás?

    Robbanásként érheti a piacot a több tízezer új lakás?

    2017 első kilenc hónapjában csupán 93 ezer adásvétel történt egész Magyarországon, ami a korábbi évben tapasztalt számoktól néhány ezerrel maradt el. Lehetséges lenne tehát, hogy a lakásvásárlási kedv valamelyest megcsappant az elmúlt időszakban, vagy esetleg még valami hiányzik a számokból? Az FHB Bank legfrissebb elemzése alapján, a kínálati oldalon viszont erős az aktivitás, pörög a lakásépítési piac Magyarországon. 2017-ben több mint 20 százalékkal több építési engedélyt adtak ki, az elkészült új lakások száma pedig mintegy 43 százalékkal növekedett 2016-hoz képest. 

    Tovább olvasok

  • Így veri át a vevőket a megbízhatónak gondolt fejlesztő - Hiába minden óvatosság

    Így veri át a vevőket a megbízhatónak gondolt fejlesztő - Hiába minden óvatosság

    Egyre csak szaporodnak a horrorsztorik az újépítésű ingatlanvásárlásokkal kapcsolatban. A most megosztott történet bizonyítja, hogy még a legnagyobb körültekintés mellett is előfordulhat, hogy a fejlesztő átveri a vevőket. A mostani boomból nagyon sokan, és nagyon sokat akarnak nyerni, még akkor is, ha ehhez nincsen meg a megfelelő tőkéjük, így tisztességtelen módszereket találnak ki, hogy a vevőket megkárosítva, pénzüket használva érjék el a kívánt jövedelmet. A szélhámosok ellen pedig sokszor sajnos még a jól megírt szerződés sem elég. 

    Tovább olvasok

  • Név nélkül, de kitálalt: amikről nem szabadna tudnunk egy lakásfelújításnál.

    Név nélkül, de kitálalt: amikről nem szabadna tudnunk egy lakásfelújításnál.

    Rosszabb állapotú lakások megvásárlásával és felújításával foglalkozik az a vállalkozó, aki név nélkül számolt be nekünk arról, hogy milyen összegeket fizettek pár éve és most egy rossz állapotú lakásért, mekkora volt a realizált profit, illetve, hogy milyen munkabérek mellett találtak szakmunkásokat és milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük. 

    Tovább olvasok

  • Rendkívül erősen indult az év a lakáspiacon!

    Rendkívül erősen indult az év a lakáspiacon!

    A Duna House ismét közreadta havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB), amely szerint 2018 márciusában, országosan 13 426 lakóingatlan adásvétel bonyolódott. Az adásvételek számában 2018 első negyedéve a válság óta mért a legerősebb évkezdés volt.

    Tovább olvasok

  • Megéri elköltözni a bulinegyedből!

    Megéri elköltözni a bulinegyedből!

    A belváros megdrágulása ugyan azt jelenti, hogy sok lakásvásárló kiszorult a területről annak egyre kevésbé megfizethető árai miatt, ugyanakkor az onnan elköltözni szándékozók számára nagyon kedvező helyzetet teremtett az áremelkedés. Egy 50 négyzetméteres lakás árából egy külsőbb kerületben ugyanis már dupla akkora méretű otthont vásárolhatunk magunknak. De a bulinegyedből elköltözni szándékozók előtt is jó lehetőségek állnak. 

    Tovább olvasok

  • Itt a vége az építési boomnak? - Hamarosan elfogyhat a lendület

    Itt a vége az építési boomnak? - Hamarosan elfogyhat a lendület

    2017 utolsó negyedévében már jóval kisebb volt az elkezdett lakásépítések összértéke, mintegy 57 milliárd forint, ami 2016 eleje óta a legalacsonyabb értéknek számított. Mindeközben, a már folyamatban lévő fejlesztések közül több is átadásra került ebben az időszakban, az összérték megközelítette a 170 milliárd forintot. Az új lakások kivitelezési munkálatainak koncentrációjából az is kiderül, hogy a Közép-Magyarországi régió erős részt képvisel, itt összpontosul ugyanis a projektek 70 százaléka - derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből. 

    Tovább olvasok

  • Ezt láttad már? - Biztosan nem, mert ezek a legfrissebb lakáspiaci adatok!

    Ezt láttad már? - Biztosan nem, mert ezek a legfrissebb lakáspiaci adatok!

    Megjött a KSH legfrissebb jelentése a hazai lakásépítésekről, ami meglepetést ugyan nem, de megerősítést okozott a lakásépítések piacán. A legfontosabb, hogy 2017-ben (egész évben) 14 389 új lakás épült, 44 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 37 997 volt, 20 százalékka több a 2016. évinél. 

    Tovább olvasok

  • Ez vár a lakásárakra - friss prognózis érkezett

    Ez vár a lakásárakra - friss prognózis érkezett

    Az elmúlt évben folytatódott a lakásárak növekedése, az év második negyedévének végén az FHB Lakásárindex 249,3-as értéken állt, ami történelmi rekord, több mint 24 százalékkal haladja meg a válság előtti maximumot. A további drágulást több tényező is segítheti - állapítja meg az FHB legújabb elemzése.

    Tovább olvasok

  • Nem mindegyik panel kapós

    Nem mindegyik panel kapós

    Panelből a felújított a legnépszerűbb: nagyon jelentős árkülönbségek mutatkozhatnak a felújított és a közepes állapotú panellakások árai között, ezért érdemes lehet beruházni a lelakottabbakba - idézi a keddi Világgazdaságot az MTI.

    Tovább olvasok

  • Túl drága a pesti lakás - menekül a lakosság

    Túl drága a pesti lakás - menekül a lakosság

    Egyre növekszik az agglomerációs települések lakossága, miközben Budapest belső kerületeinek népességszáma stagnál, a külsőbb kerületeké pedig csökken. A jelenség mögött a drasztikus fővárosi lakásdrágulás áll - olvasható a szerdai Népszavában.

    Tovább olvasok

  • Lakáshitel: ezt a trükköt sokan nem ismerik

    Lakáshitel: ezt a trükköt sokan nem ismerik

    Kevesen kérik az előminősítést a lakáshiteleknél - olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.

    Tovább olvasok

  • Lakást venne? Ez a hír érdekelni fogja

    Lakást venne? Ez a hír érdekelni fogja

    Lendületben maradt a lakáspiac a legfrissebb adatok szerint. Az év első hat hetében a kereslet 23 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet. A nagy kereslet miatt nehéz alkudni, ritka az 5-10 százalékos engedmény, sőt előfordul, hogy a vevők egymásra licitálnak - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből.

    Tovább olvasok