• Megéri elköltözni a bulinegyedből!

  Megéri elköltözni a bulinegyedből!

  A belváros megdrágulása ugyan azt jelenti, hogy sok lakásvásárló kiszorult a területről annak egyre kevésbé megfizethető árai miatt, ugyanakkor az onnan elköltözni szándékozók számára nagyon kedvező helyzetet teremtett az áremelkedés. Egy 50 négyzetméteres lakás árából egy külsőbb kerületben ugyanis már dupla akkora méretű otthont vásárolhatunk magunknak. De a bulinegyedből elköltözni szándékozók előtt is jó lehetőségek állnak. 

  Tovább olvasok

 • Itt a vége az építési boomnak? - Hamarosan elfogyhat a lendület

  Itt a vége az építési boomnak? - Hamarosan elfogyhat a lendület

  2017 utolsó negyedévében már jóval kisebb volt az elkezdett lakásépítések összértéke, mintegy 57 milliárd forint, ami 2016 eleje óta a legalacsonyabb értéknek számított. Mindeközben, a már folyamatban lévő fejlesztések közül több is átadásra került ebben az időszakban, az összérték megközelítette a 170 milliárd forintot. Az új lakások kivitelezési munkálatainak koncentrációjából az is kiderül, hogy a Közép-Magyarországi régió erős részt képvisel, itt összpontosul ugyanis a projektek 70 százaléka - derül ki az EBI Építésaktivitási Jelentésből. 

  Tovább olvasok

 • Ezt láttad már? - Biztosan nem, mert ezek a legfrissebb lakáspiaci adatok!

  Ezt láttad már? - Biztosan nem, mert ezek a legfrissebb lakáspiaci adatok!

  Megjött a KSH legfrissebb jelentése a hazai lakásépítésekről, ami meglepetést ugyan nem, de megerősítést okozott a lakásépítések piacán. A legfontosabb, hogy 2017-ben (egész évben) 14 389 új lakás épült, 44 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 37 997 volt, 20 százalékka több a 2016. évinél. 

  Tovább olvasok

 • Ez vár a lakásárakra - friss prognózis érkezett

  Ez vár a lakásárakra - friss prognózis érkezett

  Az elmúlt évben folytatódott a lakásárak növekedése, az év második negyedévének végén az FHB Lakásárindex 249,3-as értéken állt, ami történelmi rekord, több mint 24 százalékkal haladja meg a válság előtti maximumot. A további drágulást több tényező is segítheti - állapítja meg az FHB legújabb elemzése.

  Tovább olvasok

 • Nem mindegyik panel kapós

  Nem mindegyik panel kapós

  Panelből a felújított a legnépszerűbb: nagyon jelentős árkülönbségek mutatkozhatnak a felújított és a közepes állapotú panellakások árai között, ezért érdemes lehet beruházni a lelakottabbakba - idézi a keddi Világgazdaságot az MTI.

  Tovább olvasok

 • Túl drága a pesti lakás - menekül a lakosság

  Túl drága a pesti lakás - menekül a lakosság

  Egyre növekszik az agglomerációs települések lakossága, miközben Budapest belső kerületeinek népességszáma stagnál, a külsőbb kerületeké pedig csökken. A jelenség mögött a drasztikus fővárosi lakásdrágulás áll - olvasható a szerdai Népszavában.

  Tovább olvasok

 • Lakáshitel: ezt a trükköt sokan nem ismerik

  Lakáshitel: ezt a trükköt sokan nem ismerik

  Kevesen kérik az előminősítést a lakáshiteleknél - olvasható a Magyar Nemzet szerdai számában.

  Tovább olvasok

 • Lakást venne? Ez a hír érdekelni fogja

  Lakást venne? Ez a hír érdekelni fogja

  Lendületben maradt a lakáspiac a legfrissebb adatok szerint. Az év első hat hetében a kereslet 23 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet. A nagy kereslet miatt nehéz alkudni, ritka az 5-10 százalékos engedmény, sőt előfordul, hogy a vevők egymásra licitálnak - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből.

  Tovább olvasok

 • Felújítaná a lakását? Erre mindenképpen figyeljen oda!

  Felújítaná a lakását? Erre mindenképpen figyeljen oda!

  Ugyanolyan körültekintéssel kell ingatlant felújítani, mint vásárolni - figyelmeztetnek szakemberek, nem szabad bedőlni annak, hogy számla nélkül olcsóbb egy munka, mert utána már nem tudja a megrendelő a hathavi garanciát érvényesíteni - idézi a Magyar Nemzet cikkét az MTI.

  Tovább olvasok

 • Kemény fejtörő előtt a lakásvásárlók

  Kemény fejtörő előtt a lakásvásárlók

  Új, újszerű vagy használt - teszik fel a kérdés a lakásvásárlók nevében a Duna House (DH) szakemberei, akik a döntéshez segítenek összegyűjteni a legfontosabb szempontokat.

  Tovább olvasok

 • Búcsúzzon el a lakáshitelétől! - Mutatunk egy trükköt

  Búcsúzzon el a lakáshitelétől! - Mutatunk egy trükköt

  Alig több mint havi nyolcvanezer forintos kiadással hat évvel lerövidíthető a húszéves lakáshitel futamideje. Mutatjuk, hogyan.

  Tovább olvasok

 • Érdemes-e lakást venni? - Most megmondjuk a tutit!

  Érdemes-e lakást venni? - Most megmondjuk a tutit!

  Egyre többször kérdezik, hogy érdemes-e lakást venni. Egyre több helyen jelenik meg cikk/vélemény, hogy miért érdemes, vagy éppen miért katasztrofális döntés. Könnyű megtalálni azt a nézőpontot, ami szerint még van kakaó a piacban, és azt is, amely szerint buborék van. A nagyon szofisztikált módszertanok és kutatások meg klasszikusan nem mondanak előretekintően semmi megdöbbentőt. Egyrészt, másrészt .... 

  Tovább olvasok