• Ekkora az árkülönbség a legdrágább és a legolcsóbb lakások között. 2013.09.24.

    Kétmilliós és tízezer forint alatti négyzetméteráron is vásárolhattunk tavaly az ingatlanpiacon, a legalacsonyabb és legmagasabb fajlagos ár közötti különbség százhatvanszoros volt - derül ki az Otthon Centrum (OC) összesítéséből, amelyben a tavalyi legeket gyűjtötték csokorba.

    Tovább olvasok

  • Lenullázhatja Magyarországot a devizahitelesek mentése! 2013.09.19.

    Lenullázhatja a növekedési lehetőségeket, ha a bankoknak a fix és a jövőbeni árfolyam tőkerészének különbségére céltartalékot kell képezniük, az ezermilliárdos tétel nemcsak a lakossági szegmensben éreztetné hatását.

    Tovább olvasok

  • Nem dobhatjuk ki a bérlőt, ha elkel a lakás. 2013.09.07.

    Eladták a bérelt lakást a feje fölül? Határozatlan idejű szerződéssel a zsebében nincs ok az aggodalomra, még akkor sem, ha a bérbeadó, mint az egyre gyakrabban megesik, igyekszik rövid úton kitenni a szűrét - állítják a lapunk által megkérdezett szakértők. A bérbeadóknak viszont mélyen kell a zsebükbe nyúlni.

    Tovább olvasok

  • Ezért nem vásároltunk lakást augusztusban. 2013.09.04.

    Augusztusban országosan mintegy hétezer ingatlan cserélt gazdát a Duna House (DH) tranzakciószám becslése szerint. Az előző havihoz képest 7 százalékos visszaesést a sok munkaszüneti nappal magyarázza a tanácsadó.

    Tovább olvasok

  • Hol lakik a legtöbb cégvezető? - Íme, a lista! 2013.09.01.

    Mind a cégvezetők, mind pedig a cégtulajdonosok körében a legkedveltebb lakóhely Budapesten a II. kerület, itt ugyanis a lakosok közel 31 százaléka cégtulajdonos és 22 százaléka cégvezető - derül ki a Bisnode üzleti információ szolgáltató elemzéséből.

    Tovább olvasok

  • Ezek a lakások vannak a legnagyobb veszélyben - itt a friss lista. 2013.08.27.

    Tovább nőtt a kényszerértékesített lakások száma a harmadik negyedévben – derül ki a PSZÁF legfrissebb statisztikájából.

    Tovább olvasok

  • Semmi sem állítja meg a lakásárak zuhanását. 2013.08.15.

    Az első negyedévben újabb 2,2 százalékkal csökkentek a magyarországi lakásárak - derül ki a legújabb FHB Lakásárindexből. A forgalom változatlanul alacsony.

    Tovább olvasok

  • Ennyit vesztett, ha tavaly adta el a lakását! Tuti számok a piacról - KSH. 2013.08.09.

    Az elmúlt évben 86 ezer lakáspiaci tranzakciót hoztak tető alá. A használt lakások ára 3,8 százalékkal volt kevesebb mint 2011-ben. A válság előttihez képest a nominális értékvesztés 14,1, a valós értékcsökkenés pedig 28,4 százalék - derül ki a KSH ma közzétett lakáspiaci statisztikájából.

    Tovább olvasok

  • Eladná a lakását? Ennyit kell várni a vevőre. 2013.08.09.

    Az első hat havi forgalom ugyan a 2011 első félévi, közel 42 ezres szintet idézi, de a többi lakáspiaci mutató továbbra is romlik. A teljes árengedmény mértéke átlépte a 14 százalékot, az értékesítési idők pedig a 2012-es stagnálás után ismét növekedtek. Továbbra is az 50-60 négyzetméteres lakásokat vásároljuk, az árak viszont szinte minden ingatlantípusnál alacsonyabbak mint egy éve - derül ki az Otthon Centrum (OC) legfrissebb Lakáspiaci Tanácsadójából.

    Tovább olvasok

  • Nem megy a felújítandó lakás. 2013.08.09.

    Tavaly és 2011-ben is ugyanebben az időszakban még a szezonalitásnak megfelelő csekély esés volt tapasztalható, idén azonban 5 százalékkal több ingatlan cserélt gazdát, mint júniusban. Az idei forgalom az első hét hónapban 48 ezer tranzakciót hozott és a nyári hónapoktól eltekintve folyamatos a havi növekedés a Duna House (DH) szerint.

    Tovább olvasok

  • Még mélyebbre zuhant a lakásépítés. 2013.08.01

    Az első félévben 2680 új lakás épült, 40 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 3401 volt, ami 30 százalékos csökkenést jelent 2012 első félévéhez képest. A visszaesés valamennyi régióra jellemző, csak a fővárosban nőtt a használatba vett lakások száma néhány nagyobb beruházás befejeződésének köszönhetően - közölte a KSH.

    Tovább olvasok

  • Áll a belvárosi lakáspiac, menekülnek a közvetítők. 2013.08.01.

    Aki mostanában belefutott néhány nagyobb ingatlanos cég elemzésébe, mely a belvárosi ingatlanpiaci lehetőségeket taglalta, azt hiheti, hogy a válság után végre beindult a mozgás, s akár még bérbeadási céllal is megéri ingatlant vásárolni a belső kerületekben. A helyzet azonban közel sem ilyen reménykeltő - hívta fel a figyelmet Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák tulajdonos-ügyvezetője.

    Tovább olvasok