• Hol lakik a legtöbb cégvezető? - Íme, a lista! 2013.09.01.

  Mind a cégvezetők, mind pedig a cégtulajdonosok körében a legkedveltebb lakóhely Budapesten a II. kerület, itt ugyanis a lakosok közel 31 százaléka cégtulajdonos és 22 százaléka cégvezető - derül ki a Bisnode üzleti információ szolgáltató elemzéséből.

  Tovább olvasok

 • Ezek a lakások vannak a legnagyobb veszélyben - itt a friss lista. 2013.08.27.

  Tovább nőtt a kényszerértékesített lakások száma a harmadik negyedévben – derül ki a PSZÁF legfrissebb statisztikájából.

  Tovább olvasok

 • Semmi sem állítja meg a lakásárak zuhanását. 2013.08.15.

  Az első negyedévben újabb 2,2 százalékkal csökkentek a magyarországi lakásárak - derül ki a legújabb FHB Lakásárindexből. A forgalom változatlanul alacsony.

  Tovább olvasok

 • Ennyit vesztett, ha tavaly adta el a lakását! Tuti számok a piacról - KSH. 2013.08.09.

  Az elmúlt évben 86 ezer lakáspiaci tranzakciót hoztak tető alá. A használt lakások ára 3,8 százalékkal volt kevesebb mint 2011-ben. A válság előttihez képest a nominális értékvesztés 14,1, a valós értékcsökkenés pedig 28,4 százalék - derül ki a KSH ma közzétett lakáspiaci statisztikájából.

  Tovább olvasok

 • Eladná a lakását? Ennyit kell várni a vevőre. 2013.08.09.

  Az első hat havi forgalom ugyan a 2011 első félévi, közel 42 ezres szintet idézi, de a többi lakáspiaci mutató továbbra is romlik. A teljes árengedmény mértéke átlépte a 14 százalékot, az értékesítési idők pedig a 2012-es stagnálás után ismét növekedtek. Továbbra is az 50-60 négyzetméteres lakásokat vásároljuk, az árak viszont szinte minden ingatlantípusnál alacsonyabbak mint egy éve - derül ki az Otthon Centrum (OC) legfrissebb Lakáspiaci Tanácsadójából.

  Tovább olvasok

 • Nem megy a felújítandó lakás. 2013.08.09.

  Tavaly és 2011-ben is ugyanebben az időszakban még a szezonalitásnak megfelelő csekély esés volt tapasztalható, idén azonban 5 százalékkal több ingatlan cserélt gazdát, mint júniusban. Az idei forgalom az első hét hónapban 48 ezer tranzakciót hozott és a nyári hónapoktól eltekintve folyamatos a havi növekedés a Duna House (DH) szerint.

  Tovább olvasok

 • Még mélyebbre zuhant a lakásépítés. 2013.08.01

  Az első félévben 2680 új lakás épült, 40 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A kiadott lakásépítési engedélyek száma 3401 volt, ami 30 százalékos csökkenést jelent 2012 első félévéhez képest. A visszaesés valamennyi régióra jellemző, csak a fővárosban nőtt a használatba vett lakások száma néhány nagyobb beruházás befejeződésének köszönhetően - közölte a KSH.

  Tovább olvasok

 • Áll a belvárosi lakáspiac, menekülnek a közvetítők. 2013.08.01.

  Aki mostanában belefutott néhány nagyobb ingatlanos cég elemzésébe, mely a belvárosi ingatlanpiaci lehetőségeket taglalta, azt hiheti, hogy a válság után végre beindult a mozgás, s akár még bérbeadási céllal is megéri ingatlant vásárolni a belső kerületekben. A helyzet azonban közel sem ilyen reménykeltő - hívta fel a figyelmet Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák tulajdonos-ügyvezetője.

  Tovább olvasok

 • Vészhelyzetre figyelmeztet a Társaság a Lakásépítésért Egyesület. 2013.08.01.

  Hatszázhetven év alatt újulhat meg a magyar lakásállomány a jelenlegi építési ütemmel kalkulálva, pedig a mai magyar lakásállomány nem alkalmas arra, hogy több mint 600 évig fennmaradjon - hívja fel a figyelmet a Társaság a Lakásépítésért Egyesület (TLE) közleményben

  Tovább olvasok

 • Hol juthat legolcsóbban lakáshoz? - Mutatjuk az árakat. 2013.07.09.

  Az országos lakásárak 2008 első negyedéve óta a legalacsonyabb szinten stagnálnak. A hazai lakásállomány - fogyasztói árindexszel korrigált adat alapján - 36 százalékkal értékelődött le - derül ki a Duna House legfrissebb elemzése szerint.

  Tovább olvasok

 • Nem kapkodnak a bedőlt hitelesek lakásaiért. 2013.07.02.

  A bedőlt hitelesek bankokhoz került 115 ezer ingatlanából eddig csak valamivel több mint húszezret jelöltek ki eladásra. A bankoknál 900 milliárd forintnyi olyan jelzáloghitel van, amelynek megtérülésére kevés az esély - írta a Világgazdaság.

  Tovább olvasok

 • Tovább esik a lakások ára! 2013.07.02.

  A KSH első negyedéves lakásárindexe a használt lakások újabb 3,5 százalékos értékvesztését tükrözi, igaz, a NAV késedelmes adatközlése miatt, becslések szerint mindössze a tranzakciók harmadát dolgozhatták fel.

  Tovább olvasok