• Hol érdemes ingatlant venni? Új elemzés érkezett!

    Hol érdemes ingatlant venni? Új elemzés érkezett!

    A budapesti újlakáspiacot jelentős mértékben azon vevők mozgatják, akik befektetési céllal, kiadásra vásárolnak. De hol érdemes vásárolni?

    Tovább olvasok

  • Egy fejlesztés, ami átrajzolta az óbudai hegyoldalt!

    Egy fejlesztés, ami átrajzolta az óbudai hegyoldalt!

    Már jóval a jelenlegi lakáspiaci boom kitörése előtt nagy várakozások fűződtek az óbudai hegyoldal felértékelődéséhez, a várható infrastrukturális fejlesztések, átminősítések a budapesti ingatlanpiac egyik legígéretesebb térségévé tették a területet. A dinamikus fejlődés nem is maradt el, a térség legnagyobb fejlesztése, a Harsánylejtő Kertváros projekt is új fázisba lépett, a telekalakítás után immár lakásokat is épít a fejlesztő BIF Nyrt.

    Tovább olvasok

  • Van egy kerület, ahol igazán jól járnak a lakásbefektetők!

    Van egy kerület, ahol igazán jól járnak a lakásbefektetők!

    Lakásáfa, áremelkedés, építőipari munkaerőhiány voltak novemberben is a kulcsszavak a hazai lakáspiacon. A továbbra is élénk környezetben az elmúlt hónapban is történtek újdonságok, amelyekről a Portfolio által megrendezett Property Investment Forum konferencián is megszólaltak a szakértők. Az adásvételek száma továbbra is emelkedik, az idei év várhatóan a tavalyinál is erősebb lesz. A világban azonban még mindig vannak olyan helyek, ahol csökkennek az árak és tart a lakáspiaci válság. 

    Tovább olvasok

  • Szárnyalnak a bulinegyed lakásárai!

    Szárnyalnak a bulinegyed lakásárai!

    Sörbiciklik ide - hangos romkocsmák oda, a pesti "bulinegyed" lakásárai kitartóan araszolnak fölfelé. A főváros VII. kerületének belső részén nem torpant meg az ingatlanpiaci kereslet, annak ellenére sem, hogy az elmúlt hónapokban sok ellentmondásos hír jelent meg a lakónegyedről - derül ki az OTP Ingatanpont elemzéséből. 

    Tovább olvasok

  • Megtaláltuk az agglomeráció legjobb településeit!

    Megtaláltuk az agglomeráció legjobb településeit!

    Hol érdemes keresgélni azoknak a kisgyerekes családoknak, akik kertes házra vágynak Budapesten vagy Pest megyében? Egészségügyi, oktatási ellátás, utazás és ingatlanárak alapján állította össze az Otthon Centrum az agglomeráció legjobb településeit és a főváros legjobb kerületeit.     

    Tovább olvasok

  • Hogyan lehet szabályosan felmondani a lakásbérleti szerződést?

    Hogyan lehet szabályosan felmondani a lakásbérleti szerződést?

    Lakásbérlet esetén szükség lehet arra, hogy akár a bérbeadó, akár a bérlő a bérleti szerződést felmondással megszüntesse. A felmondás akkor számít jogszerűnek, ha megfelel a törvényi rendelkezéseknek is. Ellenkező esetben könnyen előfordulhat, hogy a bérleti szerződés felmondása jogellenes lesz. Ezért érdemes tudni, miként szüntethető meg a lakásbérleti szerződés.

    Tovább olvasok

  • 140 négyzetméter félmilliárdért? - Ez a magyar valóság?!

    140 négyzetméter félmilliárdért? - Ez a magyar valóság?!

    A napokban nyilvánosságra hozták az egyik belvárosi fejlesztés épülő lakásainak árlistáját, amivel megdőlt az eddigi rekord, az ott épülő legdrágább penthouse négyzetméterára majdnem eléri a 3 millió forintot. Bár több olyan projekt is fut jelenleg, amelyekben a vételár a jövőben megközelítheti ezt, azokról egyelőre nincsenek hivatalos adatok. Ennyiért viszont már Bécsben is szép számmal válogathatunk a lakáskínálatból, éppen ezért összehasonlítottuk az osztrák és a magyar fővárost a luxuslakások árai és azok bérbeadásával elérhető hozamok, valamint a lakás lehetséges hasznosítási módjainak szempontjából. 

    Tovább olvasok

  • Országos lakáspiaci körkép: hol épül és mennyiért a legtöbb új lakás?

    Országos lakáspiaci körkép: hol épül és mennyiért a legtöbb új lakás?

    Több tízezer kiadott lakásépítési engedély, több ezer elkészült új lakóingatlan és 7-8 hónapos csúszás jellemezte a lakáspiacot az év első felében. Nemcsak a főváros, de az ország más területei is jól teljesítettek, Győr-Moson-Sopron megyében adták át a legtöbb új lakást, de a Balaton környéki településeken is több száz lakóingatlan készült el. A mennyiség mellett az árak is ezeken a helyeken voltak a legmagasabbak. 

    Tovább olvasok

  • Rossz hírt kaptak a lakásvásárlók - viszlát kedvezményes áfa?

    Rossz hírt kaptak a lakásvásárlók - viszlát kedvezményes áfa?

    Egyelőre a kormány nem vizsgálja az újépítésű lakások vásárlását érintő kedvezményes áfa határidejének meghosszabbítását, az otthonteremtés támogatása a csokon keresztül folytatódik, az építőipar pedig 20 milliárdos, vissza nem térítendő támogatásra pályázhat élőmunkát kiváltó technológiai beruházásokra, kapacitásbővítésre decembertől - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az építőipar képviselőivel tartott ágazati egyeztetést követő sajtótájékoztatón.

    Tovább olvasok

  • Illetékkedvezmény?

    Illetékkedvezmény?

    Egy, a parlamentnek kedden benyújtott törvényjavaslat januártól az adózók számára kedvezően módosítaná a magánszemélyek lakásvásárlásakor érvényesíthető illetékalapkedvezmény, illetve illetékmentesség szabályozását - írja az MTI.

    Tovább olvasok

  • Minden negyedik lakásprojekt csúszik - drámai áremelkedés jöhet-

    Minden negyedik lakásprojekt csúszik - drámai áremelkedés jöhet-

    Mintegy 15 százalékkal nőtt a budapesti új lakások átlagos négyzetméterára, amely így már elérte a 688 ezer forintot. A kereslet továbbra is erős, a kínálat bővülése ugyanakkor lelassult. Év végéig összesen 8000 új lakást adhatnak el a fővárosban. Minden negyedik projekt legalább két negyedév csúszásban van - derül ki a Cordia Zrt. friss piackutatásából.

    Tovább olvasok

  • Véget ér a lakásboom? Egyre többen aggódnak!

    Véget ér a lakásboom? Egyre többen aggódnak!

    A friss adatok szerint a lakásépítési kedv egyelőre fokozódik. A folytatás nagyban függ attól, hogy 2019 után marad-e a kedvezményes újlakásáfa.

    Tovább olvasok