• Megtaláltuk az agglomeráció legjobb településeit!

  Megtaláltuk az agglomeráció legjobb településeit!

  Hol érdemes keresgélni azoknak a kisgyerekes családoknak, akik kertes házra vágynak Budapesten vagy Pest megyében? Egészségügyi, oktatási ellátás, utazás és ingatlanárak alapján állította össze az Otthon Centrum az agglomeráció legjobb településeit és a főváros legjobb kerületeit.     

  Tovább olvasok

 • Hogyan lehet szabályosan felmondani a lakásbérleti szerződést?

  Hogyan lehet szabályosan felmondani a lakásbérleti szerződést?

  Lakásbérlet esetén szükség lehet arra, hogy akár a bérbeadó, akár a bérlő a bérleti szerződést felmondással megszüntesse. A felmondás akkor számít jogszerűnek, ha megfelel a törvényi rendelkezéseknek is. Ellenkező esetben könnyen előfordulhat, hogy a bérleti szerződés felmondása jogellenes lesz. Ezért érdemes tudni, miként szüntethető meg a lakásbérleti szerződés.

  Tovább olvasok

 • 140 négyzetméter félmilliárdért? - Ez a magyar valóság?!

  140 négyzetméter félmilliárdért? - Ez a magyar valóság?!

  A napokban nyilvánosságra hozták az egyik belvárosi fejlesztés épülő lakásainak árlistáját, amivel megdőlt az eddigi rekord, az ott épülő legdrágább penthouse négyzetméterára majdnem eléri a 3 millió forintot. Bár több olyan projekt is fut jelenleg, amelyekben a vételár a jövőben megközelítheti ezt, azokról egyelőre nincsenek hivatalos adatok. Ennyiért viszont már Bécsben is szép számmal válogathatunk a lakáskínálatból, éppen ezért összehasonlítottuk az osztrák és a magyar fővárost a luxuslakások árai és azok bérbeadásával elérhető hozamok, valamint a lakás lehetséges hasznosítási módjainak szempontjából. 

  Tovább olvasok

 • Országos lakáspiaci körkép: hol épül és mennyiért a legtöbb új lakás?

  Országos lakáspiaci körkép: hol épül és mennyiért a legtöbb új lakás?

  Több tízezer kiadott lakásépítési engedély, több ezer elkészült új lakóingatlan és 7-8 hónapos csúszás jellemezte a lakáspiacot az év első felében. Nemcsak a főváros, de az ország más területei is jól teljesítettek, Győr-Moson-Sopron megyében adták át a legtöbb új lakást, de a Balaton környéki településeken is több száz lakóingatlan készült el. A mennyiség mellett az árak is ezeken a helyeken voltak a legmagasabbak. 

  Tovább olvasok

 • Rossz hírt kaptak a lakásvásárlók - viszlát kedvezményes áfa?

  Rossz hírt kaptak a lakásvásárlók - viszlát kedvezményes áfa?

  Egyelőre a kormány nem vizsgálja az újépítésű lakások vásárlását érintő kedvezményes áfa határidejének meghosszabbítását, az otthonteremtés támogatása a csokon keresztül folytatódik, az építőipar pedig 20 milliárdos, vissza nem térítendő támogatásra pályázhat élőmunkát kiváltó technológiai beruházásokra, kapacitásbővítésre decembertől - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az építőipar képviselőivel tartott ágazati egyeztetést követő sajtótájékoztatón.

  Tovább olvasok

 • Illetékkedvezmény?

  Illetékkedvezmény?

  Egy, a parlamentnek kedden benyújtott törvényjavaslat januártól az adózók számára kedvezően módosítaná a magánszemélyek lakásvásárlásakor érvényesíthető illetékalapkedvezmény, illetve illetékmentesség szabályozását - írja az MTI.

  Tovább olvasok

 • Minden negyedik lakásprojekt csúszik - drámai áremelkedés jöhet-

  Minden negyedik lakásprojekt csúszik - drámai áremelkedés jöhet-

  Mintegy 15 százalékkal nőtt a budapesti új lakások átlagos négyzetméterára, amely így már elérte a 688 ezer forintot. A kereslet továbbra is erős, a kínálat bővülése ugyanakkor lelassult. Év végéig összesen 8000 új lakást adhatnak el a fővárosban. Minden negyedik projekt legalább két negyedév csúszásban van - derül ki a Cordia Zrt. friss piackutatásából.

  Tovább olvasok

 • Véget ér a lakásboom? Egyre többen aggódnak!

  Véget ér a lakásboom? Egyre többen aggódnak!

  A friss adatok szerint a lakásépítési kedv egyelőre fokozódik. A folytatás nagyban függ attól, hogy 2019 után marad-e a kedvezményes újlakásáfa.

  Tovább olvasok

 • Lelopják a képeket az Airbnb-ről, meghirdetik a lakást, lelépnek a foglalóval!

  Lelopják a képeket az Airbnb-ről, meghirdetik a lakást, lelépnek a foglalóval!

  Erika, mint annyian mások, veszettül keres jó lakást Budapest belvárosában, ahol évek óta turbóznak az egekbe az árak, és nem látszik az emelkedés vége. Lassan évek óta ott tart a piac, hogy ha felkerül egy jobbnak látszó lakás egy megosztóoldalra, azonnal rohanni kell pénzt (foglalót) tenni az asztalra, különben elviszik. Akár még aznap. Ezt használják ki az újkori ingatlanos csalók, akik egy régi, sokszor átdolgozott trükköt aktualizáltak: más ingatlanait hirdetik meg, aztán lenyúlják a foglalót.

  Tovább olvasok

 • Panelben lakik? Nagyon jó hírünk van!

  Panelben lakik? Nagyon jó hírünk van!

  Egyre kedvezőbb a panelek lakáspiaci megítélése, országosan minden harmadik, Budapesten pedig minden második vevő panelt keres - olvasható a Népszava pénteki számában.

  Tovább olvasok

 • Fordulat a vidéki lakáspiacon - Indulhat a felzárkózás?

  Fordulat a vidéki lakáspiacon - Indulhat a felzárkózás?

  Folytatódott a lakáspiac szerkezeti átrendeződése, főként a lakáspolitikai intézkedések hatására az ingatlanpiaci forgalom a válság által különösen sújtott kisebb településeken is megélénkült. Az MNB számítása szerint nem csak az adásvételek száma, hanem az ára is jelentősen nőtt vidéken.

  Tovább olvasok

 • Trükkös árjáték a pesti belvárosban: lehull a lepel az ingatlanos praktikáról.

  Trükkös árjáték a pesti belvárosban: lehull a lepel az ingatlanos praktikáról.

  Mivel az újépítésű lakóingatlanok piacáról szóló hírek rendre a horror árakról szólnak, így nem nagy meglepetés, hogy a marketingesek mindent bevetnek az értékesítés során. Érdemes azonban nyitott szemmel járni, a figyelemfelkeltő hirdetések ugyanis többnyire a végleteket mutatják. Konkrét példán a bizonyíték.

  Tovább olvasok