• Itt érdemes lakást venni - meglepő folyamatok fővárosi ingatlanpiacon. 2013.11.25.

  Az épülő metró megállóinak környékén kevésbé csökkentek a lakásárak, de azért még így is elég alacsonyak - derül ki az OTP Ingatlanpont legújabb elemzéséből.

  Tovább olvasok

 • Ez kell az egészséges ingatlanpiachoz. 2013.11.25.

  Tavaly mindössze 100 millió eurónyi ingatlanfejlesztés valósult meg a magyarországi ingatlanfejlesztők többségét tömörítő szervezet, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) tagcégei által. Ez kevesebb mint 10 százaléka a 2008-as, 1,3 milliárdos teljesítménynek - összegezte a szektor helyzetét és teljesítményét az IFK az "Ingatlanfejlesztés Napja" alkalmából.

  Tovább olvasok

 • Az önrészt kell pótolni a lakásépítés fellendítéséhez. 2013.11.25.

  Valamennyi lakásépítést ösztönző konstrukciónál kulcsfontosságú az önrész kérdése, hiszen ennek hiánya jelenti a legnagyobb akadályt a magánerős beruházásoknál. Ennek biztosítása lehet uniós támogatásból eredő forrás illetve a szocpol módosított, kiterjesztett változata - hívja fel a figyelmet közleményében a Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) elnöke, Vidor Győző.

  Tovább olvasok

 • Olcsó hitel helyett hasznosabb lenne a szocpol. 2013.11.25.

  Sok veszéllyel járna, és nem feltétlenül hozna fellendülést, ha a magán lakásépítéseket olcsó hitelből lehetne finanszírozni: ebben az esetben nem lehet ösztönözni, hogy az igazán rászorultak kapjanak hitelt, hacsak az állam nem vállalna 100 százalékos állami garanciát a hitelek visszafizetésére. Ez viszont a másik oldalon jelentene jelentős kiadást - hívja fel a figyelmet az Otthon Centrum (OC) elemzése.

  Tovább olvasok

 • Nem várnak áremelkedést a szakemberek az ingatlanpiacon. 2013.11.11.

  Stagnáló, vagy minimálisan csökkenő árakra és a főváros több térségében enyhén emelkedő keresletre számítanak az ingatlanpiaci szereplők a következő egy évben a budapesti lakáspiacon, míg az ország más részein lényegében változatlan keresleti helyzetet valószínűsítenek - derül ki a GKI legújabb, októberi ingatlanpiaci felméréséből. A GKI fővárosi ingatlanindexe csaknem 3 ponttal növekedett a hat hónappal korábbihoz képest, míg az ország egészére vonatkozó mutató lényegében stagnált.

  Tovább olvasok

 • Van lakása? Így bukik Ön is százezreket, milliókat! 2013.11.02.

  Az első félév alatt mindössze 31,8 ezer lakás cserélt gazdát, szemben a tavalyi 44 ezerrel, új lakásból mindössze 652-t sikerült értékesíteni. A forgalom visszaesését kitartó árcsökkenés kíséri, az első hat hónap alatt további 4,1 százalékkal estek az eladási árak. A teljes árindex a 2009 negyedik negyedévi mélypontot sem éri el, a 2010-es bázis 82,7 százalékán áll - derül ki a KSH legújabb lakásárindexéből.

  Tovább olvasok

 • Ilyen lakások állnak üresen százezrével Magyarországon! 2013.11.02.

  Közel négyszázezer lakás áll üresen Magyarországon, legnagyobb részük ráadásul - elvileg - nem is a leglerobbantabb kategóriát képviseli, hiszen háromnegyedük legalább komfortos, és csupán negyedük épült vályogból.

  Tovább olvasok

 • Ezeket a lakásokat viszik. 2013.10.30.

  A XIV. kerületi, 9 milliós és a drága II. kerületi ingatlanokból fogy manapság a legtöbb a fővárosban. Mindkettőből nagyjából 350 darabot lehet évente eladni, legalábbis így volt ez az elmúlt 3 évben és nagyjából idén is így alakul - derül ki a Duna House (DH) elemzéséből.

  Tovább olvasok

 • Visszataláltak a befektetők az ingatlanpiacra. 2013.10.20.

  Erősödik az optimizmus a globális ingatlanbefektetési piacon, a befektetők egyre nagyobb kockázatot vállalnak a pénzpiacinál jóval kedvezőbb hozamok elérése érdekében - derül ki az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő és a Jones Lang LaSalle (JLL) ingatlan-tanácsadó friss nemzetközi körképéből.

  Tovább olvasok

 • Megállt az áresés a családi házak piacán - DH 2013.10.20.

  A válság kitörése óta, egészen a tavalyi évig folyamatos volt a megvásárolt házak átlagos négyzetméterárának esése, idén azonban megállt a trend - állítja a Duna House (DH).

  Tovább olvasok

 • Így értéktelenedik el a lakása. 2013.10.21.

  A teljes 2013-as év adásvételeinek száma az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan most is 90 ezer körül lesz, ebből alig 3 százalék az új lakások részesedése. A használt lakások áresése folytatódik, a válság óta átlagosan 20 százalékos az értékvesztés - derül ki az Otthon Centrum (OC) által közzétett lakáspiaci monitorból. Az új lakáshitelek nem hoztak trendfordulót. A bérleti díjak minimálisan emelkedtek, a bérbeadásból elérhető hozam 8-9 százalék között mozog.

  Tovább olvasok

 • Erre vigyázzon, ha a lakás eladása előtt felújít. 2013.10.13.

  A felújított lakások drágábban kelnek el felújítandó társaiknál, Budapesten 20 százalékos, vidéken akár kétszer ekkora is lehet a különbség, ez azonban korántsem garancia arra, hogy az eladók minden felújításra fordított befektetése megtérül - állítja az Otthon Centrum (OC), legújabb felmérésének eredményeire hivatkozva.

  Tovább olvasok