• A régiós ingatlanpiacok fellendülnek, Magyarország kivétel. 2013.12.04.

    A válságnak vége és a régió ingatlanpiaci kilátásai pozitívak, ám a jelentősebb makroindikátorokat tekintve Magyarország a régió érettebb ingatlanpiaccal rendelkező országaihoz képest némileg gyengébb képet mutat - vélik az idei a Portfolio.hu Property Investment Fórum 2013 szakértői.

    Tovább olvasok

  • Vidéken házat kaphat egy átlagos budapesti lakás áráért. 2013.12.04.

    Az eladott lakások fele Budapesten kelt el, házból a legtöbbet Pest, Bács-Kiskun és Győr-Moson-Sopron megyében értékesítettek - derül ki az OTP Jelzálogbank friss Értéktérképéből.

    Tovább olvasok

  • Újraindul a panelprogram. 2013.12.04.

    Ismét elindítják az előző kormányzat által 2009-ben meghirdetett, de forráshiány miatt leállított panelprogram - jelentette be kedden Győrben Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter.

    Tovább olvasok

  • A bulinegyedbe költözne? Mutatjuk az árakat! 2013.12.04.

    Budapesten drágábbak a lakások az ismert bulinegyedek környékén, így a Kazinczy és a Ráday utcában, valamint a Liszt Ferenc téren, ám vidéken nincs ilyen hatása az ingatlanpiacra a szórakoztató és a vendéglátó létesítmények miatt felkapott utcáknak - derül ki az Otthon Centrum (OC) elemzéséből.

    Tovább olvasok

  • Itt érdemes lakást venni - meglepő folyamatok fővárosi ingatlanpiacon. 2013.11.25.

    Az épülő metró megállóinak környékén kevésbé csökkentek a lakásárak, de azért még így is elég alacsonyak - derül ki az OTP Ingatlanpont legújabb elemzéséből.

    Tovább olvasok

  • Ez kell az egészséges ingatlanpiachoz. 2013.11.25.

    Tavaly mindössze 100 millió eurónyi ingatlanfejlesztés valósult meg a magyarországi ingatlanfejlesztők többségét tömörítő szervezet, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) tagcégei által. Ez kevesebb mint 10 százaléka a 2008-as, 1,3 milliárdos teljesítménynek - összegezte a szektor helyzetét és teljesítményét az IFK az "Ingatlanfejlesztés Napja" alkalmából.

    Tovább olvasok

  • Az önrészt kell pótolni a lakásépítés fellendítéséhez. 2013.11.25.

    Valamennyi lakásépítést ösztönző konstrukciónál kulcsfontosságú az önrész kérdése, hiszen ennek hiánya jelenti a legnagyobb akadályt a magánerős beruházásoknál. Ennek biztosítása lehet uniós támogatásból eredő forrás illetve a szocpol módosított, kiterjesztett változata - hívja fel a figyelmet közleményében a Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) elnöke, Vidor Győző.

    Tovább olvasok

  • Olcsó hitel helyett hasznosabb lenne a szocpol. 2013.11.25.

    Sok veszéllyel járna, és nem feltétlenül hozna fellendülést, ha a magán lakásépítéseket olcsó hitelből lehetne finanszírozni: ebben az esetben nem lehet ösztönözni, hogy az igazán rászorultak kapjanak hitelt, hacsak az állam nem vállalna 100 százalékos állami garanciát a hitelek visszafizetésére. Ez viszont a másik oldalon jelentene jelentős kiadást - hívja fel a figyelmet az Otthon Centrum (OC) elemzése.

    Tovább olvasok

  • Nem várnak áremelkedést a szakemberek az ingatlanpiacon. 2013.11.11.

    Stagnáló, vagy minimálisan csökkenő árakra és a főváros több térségében enyhén emelkedő keresletre számítanak az ingatlanpiaci szereplők a következő egy évben a budapesti lakáspiacon, míg az ország más részein lényegében változatlan keresleti helyzetet valószínűsítenek - derül ki a GKI legújabb, októberi ingatlanpiaci felméréséből. A GKI fővárosi ingatlanindexe csaknem 3 ponttal növekedett a hat hónappal korábbihoz képest, míg az ország egészére vonatkozó mutató lényegében stagnált.

    Tovább olvasok

  • Van lakása? Így bukik Ön is százezreket, milliókat! 2013.11.02.

    Az első félév alatt mindössze 31,8 ezer lakás cserélt gazdát, szemben a tavalyi 44 ezerrel, új lakásból mindössze 652-t sikerült értékesíteni. A forgalom visszaesését kitartó árcsökkenés kíséri, az első hat hónap alatt további 4,1 százalékkal estek az eladási árak. A teljes árindex a 2009 negyedik negyedévi mélypontot sem éri el, a 2010-es bázis 82,7 százalékán áll - derül ki a KSH legújabb lakásárindexéből.

    Tovább olvasok

  • Ilyen lakások állnak üresen százezrével Magyarországon! 2013.11.02.

    Közel négyszázezer lakás áll üresen Magyarországon, legnagyobb részük ráadásul - elvileg - nem is a leglerobbantabb kategóriát képviseli, hiszen háromnegyedük legalább komfortos, és csupán negyedük épült vályogból.

    Tovább olvasok

  • Ezeket a lakásokat viszik. 2013.10.30.

    A XIV. kerületi, 9 milliós és a drága II. kerületi ingatlanokból fogy manapság a legtöbb a fővárosban. Mindkettőből nagyjából 350 darabot lehet évente eladni, legalábbis így volt ez az elmúlt 3 évben és nagyjából idén is így alakul - derül ki a Duna House (DH) elemzéséből.

    Tovább olvasok