• Visszataláltak a befektetők az ingatlanpiacra. 2013.10.20.

  Erősödik az optimizmus a globális ingatlanbefektetési piacon, a befektetők egyre nagyobb kockázatot vállalnak a pénzpiacinál jóval kedvezőbb hozamok elérése érdekében - derül ki az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő és a Jones Lang LaSalle (JLL) ingatlan-tanácsadó friss nemzetközi körképéből.

  Tovább olvasok

 • Megállt az áresés a családi házak piacán - DH 2013.10.20.

  A válság kitörése óta, egészen a tavalyi évig folyamatos volt a megvásárolt házak átlagos négyzetméterárának esése, idén azonban megállt a trend - állítja a Duna House (DH).

  Tovább olvasok

 • Így értéktelenedik el a lakása. 2013.10.21.

  A teljes 2013-as év adásvételeinek száma az elmúlt évekhez hasonlóan várhatóan most is 90 ezer körül lesz, ebből alig 3 százalék az új lakások részesedése. A használt lakások áresése folytatódik, a válság óta átlagosan 20 százalékos az értékvesztés - derül ki az Otthon Centrum (OC) által közzétett lakáspiaci monitorból. Az új lakáshitelek nem hoztak trendfordulót. A bérleti díjak minimálisan emelkedtek, a bérbeadásból elérhető hozam 8-9 százalék között mozog.

  Tovább olvasok

 • Erre vigyázzon, ha a lakás eladása előtt felújít. 2013.10.13.

  A felújított lakások drágábban kelnek el felújítandó társaiknál, Budapesten 20 százalékos, vidéken akár kétszer ekkora is lehet a különbség, ez azonban korántsem garancia arra, hogy az eladók minden felújításra fordított befektetése megtérül - állítja az Otthon Centrum (OC), legújabb felmérésének eredményeire hivatkozva.

  Tovább olvasok

 • Budán már a nagyobb lakásokat is viszik. 2013.10.13.

  Szeptemberben országosan mintegy nyolcezer, az év során összesen 63 ezer ingatlan kelt el a Duna House (DH) becslése alapján. A második és a harmadik negyedév együttes forgalma nagyjából ugyanannyi - 44 ezer adásvétel - mint egy éve, amikor a Kombinált mikrohitel program erősítette a piacot. A tanácsadó szerint ez kismértékű erősödés, amelynek a hátterében az állami kamattámogatásos otthonteremtő hitelezést véli felfedezni.

  Tovább olvasok

 • Hatalmas bukás a telekpiaci befektetés. 2013.10.13.

  Míg a telekpiaci forgalom a válság éveiben nagyjából együtt mozgott a lakáspiac egészével, a telekárak kétszer akkorát estek, mint a lakásárak - derül ki az OTP Jelzálogbank elemzéséből. A négy év alatt bekövetkezett - és területileg nagy változatosságot mutató - országosan átlagos 30 százalékos értékvesztés a családi házak iránt jelentősen visszaesett keresletnek is köszönhető, az áresés következtében viszont jelenleg nagyon kedvező feltételekkel lehet jó telekhez jutni.

  Tovább olvasok

 • Ki törődik az ingatlanok energiahatékonyságával? 2013.09.29.

  Minél idősebbek és szegényebbek vagyunk, annál inkább foglalkozunk az energiamegtakarítással - legalábbis ez derül a Duna House legújabb felmérésből, amelyben annak jártak utána, vajon kik vásárolják az energiatakarékos ingatlanokat. A felmérés fő megállapítása azonban inkább az, hogy ez az egész még mindig nem érdekel igazán senkit, az energiatanúsítvány csak mint az adásvételi szerződés kötelező eleme, kerül szóba.

  Tovább olvasok

 • Megállíthatatlanul olvadnak a lakásárak. 2013.09.29.

  Noha az ingatlantanácsadók igyekeznek a lehető legderűlátóbban nézni a piacot, és folyamatosan a lakáspiaci áresés megállásáról, sőt az árak felfelé indulásáról beszámolni, a KSH legújabb adatai szerint még nincs szó trendfordulóról.

  Tovább olvasok

 • Így vehet olcsón új lakást - bedőlt fejlesztéseket dobnak piacra. 2013.09.24.

  Nem épül elég lakás? Csemegézzen a bedőlt projektekből, amelyekben az első körös, még a fejlesztő által meghirdetett árnál olcsóbban találhat új lakásokat a bankok, vagy felszámolók kínálatában.

  Tovább olvasok

 • Keresik a panelek szépét! 2013.09.24.

  Útjára indul az "I love pane" kampány, mely során a Főtáv azokat a lakóépületeket kívánja bemutatni, amelyek életében a korszerűsítés, az energiahatékonyság, valamint az esztétikum kiemelt szerepet játszik. Értékes nyereményekkel jutalmazzák azokat, akik kreatív megoldásokkal tették széppé, egyedivé, különlegessé panellakásukat.

  Tovább olvasok

 • Ezeket az ingatlanokat mentesítenék a helyi adó alól. 2013.09.24.

  Módosítaná a helyi adókról szóló 1990-es törvényt egy jobbikos egyéni képviselői indítvány, amely felmentené a helyi adó megfizetése alól a szükséglakások, illetve a tartósan kihasználatlan, a háziorvosi tevékenységre, illetve az ingatlannyilvántartás szerint növénytermesztésre, vagy állattartásra szolgáló és annak megfelelően is használt ingatlanok tulajdonosait.

  Tovább olvasok

 • Négymilliárdos ingatlancsomagot dobnak piacra. 2013.09.24.

  Mintegy 130 ingatlanból álló csomag elemeire lehet online licitálni október 16-tól, három körben. Az első kört október 16-18., majd november 11-13. valamint december 2-4. között rendezi az első online árverés sikerén felbuzdulva a CIB csoport. Az aukciókon szereplő ingatlanok összértéke meghaladja a 4 milliárd forintot.

  Tovább olvasok