• Budán már a nagyobb lakásokat is viszik. 2013.10.13.

  Szeptemberben országosan mintegy nyolcezer, az év során összesen 63 ezer ingatlan kelt el a Duna House (DH) becslése alapján. A második és a harmadik negyedév együttes forgalma nagyjából ugyanannyi - 44 ezer adásvétel - mint egy éve, amikor a Kombinált mikrohitel program erősítette a piacot. A tanácsadó szerint ez kismértékű erősödés, amelynek a hátterében az állami kamattámogatásos otthonteremtő hitelezést véli felfedezni.

  Tovább olvasok

 • Hatalmas bukás a telekpiaci befektetés. 2013.10.13.

  Míg a telekpiaci forgalom a válság éveiben nagyjából együtt mozgott a lakáspiac egészével, a telekárak kétszer akkorát estek, mint a lakásárak - derül ki az OTP Jelzálogbank elemzéséből. A négy év alatt bekövetkezett - és területileg nagy változatosságot mutató - országosan átlagos 30 százalékos értékvesztés a családi házak iránt jelentősen visszaesett keresletnek is köszönhető, az áresés következtében viszont jelenleg nagyon kedvező feltételekkel lehet jó telekhez jutni.

  Tovább olvasok

 • Ki törődik az ingatlanok energiahatékonyságával? 2013.09.29.

  Minél idősebbek és szegényebbek vagyunk, annál inkább foglalkozunk az energiamegtakarítással - legalábbis ez derül a Duna House legújabb felmérésből, amelyben annak jártak utána, vajon kik vásárolják az energiatakarékos ingatlanokat. A felmérés fő megállapítása azonban inkább az, hogy ez az egész még mindig nem érdekel igazán senkit, az energiatanúsítvány csak mint az adásvételi szerződés kötelező eleme, kerül szóba.

  Tovább olvasok

 • Megállíthatatlanul olvadnak a lakásárak. 2013.09.29.

  Noha az ingatlantanácsadók igyekeznek a lehető legderűlátóbban nézni a piacot, és folyamatosan a lakáspiaci áresés megállásáról, sőt az árak felfelé indulásáról beszámolni, a KSH legújabb adatai szerint még nincs szó trendfordulóról.

  Tovább olvasok

 • Így vehet olcsón új lakást - bedőlt fejlesztéseket dobnak piacra. 2013.09.24.

  Nem épül elég lakás? Csemegézzen a bedőlt projektekből, amelyekben az első körös, még a fejlesztő által meghirdetett árnál olcsóbban találhat új lakásokat a bankok, vagy felszámolók kínálatában.

  Tovább olvasok

 • Keresik a panelek szépét! 2013.09.24.

  Útjára indul az "I love pane" kampány, mely során a Főtáv azokat a lakóépületeket kívánja bemutatni, amelyek életében a korszerűsítés, az energiahatékonyság, valamint az esztétikum kiemelt szerepet játszik. Értékes nyereményekkel jutalmazzák azokat, akik kreatív megoldásokkal tették széppé, egyedivé, különlegessé panellakásukat.

  Tovább olvasok

 • Ezeket az ingatlanokat mentesítenék a helyi adó alól. 2013.09.24.

  Módosítaná a helyi adókról szóló 1990-es törvényt egy jobbikos egyéni képviselői indítvány, amely felmentené a helyi adó megfizetése alól a szükséglakások, illetve a tartósan kihasználatlan, a háziorvosi tevékenységre, illetve az ingatlannyilvántartás szerint növénytermesztésre, vagy állattartásra szolgáló és annak megfelelően is használt ingatlanok tulajdonosait.

  Tovább olvasok

 • Négymilliárdos ingatlancsomagot dobnak piacra. 2013.09.24.

  Mintegy 130 ingatlanból álló csomag elemeire lehet online licitálni október 16-tól, három körben. Az első kört október 16-18., majd november 11-13. valamint december 2-4. között rendezi az első online árverés sikerén felbuzdulva a CIB csoport. Az aukciókon szereplő ingatlanok összértéke meghaladja a 4 milliárd forintot.

  Tovább olvasok

 • Ekkora az árkülönbség a legdrágább és a legolcsóbb lakások között. 2013.09.24.

  Kétmilliós és tízezer forint alatti négyzetméteráron is vásárolhattunk tavaly az ingatlanpiacon, a legalacsonyabb és legmagasabb fajlagos ár közötti különbség százhatvanszoros volt - derül ki az Otthon Centrum (OC) összesítéséből, amelyben a tavalyi legeket gyűjtötték csokorba.

  Tovább olvasok

 • Lenullázhatja Magyarországot a devizahitelesek mentése! 2013.09.19.

  Lenullázhatja a növekedési lehetőségeket, ha a bankoknak a fix és a jövőbeni árfolyam tőkerészének különbségére céltartalékot kell képezniük, az ezermilliárdos tétel nemcsak a lakossági szegmensben éreztetné hatását.

  Tovább olvasok

 • Nem dobhatjuk ki a bérlőt, ha elkel a lakás. 2013.09.07.

  Eladták a bérelt lakást a feje fölül? Határozatlan idejű szerződéssel a zsebében nincs ok az aggodalomra, még akkor sem, ha a bérbeadó, mint az egyre gyakrabban megesik, igyekszik rövid úton kitenni a szűrét - állítják a lapunk által megkérdezett szakértők. A bérbeadóknak viszont mélyen kell a zsebükbe nyúlni.

  Tovább olvasok

 • Ezért nem vásároltunk lakást augusztusban. 2013.09.04.

  Augusztusban országosan mintegy hétezer ingatlan cserélt gazdát a Duna House (DH) tranzakciószám becslése szerint. Az előző havihoz képest 7 százalékos visszaesést a sok munkaszüneti nappal magyarázza a tanácsadó.

  Tovább olvasok