• Új lakást venne? Mutatjuk, mire számíthat. 2015.03.08.

    Tavaly mintegy 50 százalékkal több új társasházi lakást adtak el Budapesten, mint 2013-ban. Az élénkülő keresletre a beruházók még csak most kezdenek reagálni új projektek indításával. A kis csúszás ellenére az elemzők arra számítanak, hogy idén akár negyedével nőhet az új társasházi lakások száma.

    Tovább olvasok

  • Ennyibe kerül egy átlagos budapesti lakás - íme, a friss számok. 2015.02.18.


    Nem állt meg a gyorsuló növekedés az ingatlanpiacon. Az egyébként általában gyenge első hónapokhoz képest 9 ezernél is több adás-vétellel indult - ez a tavaly januári másfélszerese - a 2015-ös év, ami a válság utáni legerősebb adat. Az intenzív januári kereslet biztató előjel a következő hónapok forgalmára vonatkozóan - írja legújabb összefoglalójában a Duna House (DH).

    Tovább olvasok

  • Új korszak jött a lakáspiacon. 2015.02.19.

    A lakásárak növekedése 2013 vége óta valóban beindult, megfordult az évek óta tartó lejtmenet: 2014 első kilenc hónapjában a lakóingatlanok értéke 3,7 százalékkal (reálértelemben 4 százalékkal) emelkedett - derül ki az FHB legújabb Lakásárindexéből.

    Tovább olvasok

  • Budapesten válság előtti árakon vitték a lakásokat. 2015.01.16.

    A vártnál nagyobb forgalommal, közel 10 ezer ingatlan adás-vétellel zárta az évet az ingatlanpiac decemberben. Az Országos Lakásár Index az előző két negyedév 1-1 százalékpontos emelkedését felülmúlva 2 ponttal nőtt - közölte a Duna House (DH).

    Tovább olvasok

  • Lakásbérlés vagy vásárlás? Melyik a jobb? Itt a válasz! 2015.01.16.

    A hitelezési feltételek kedvezőbbé válása, a munkalehetőségek bővülése, illetve az alacsony inflációs szint következtében folyamatosan javul az első lakásukat megvásárlók helyzete - derül ki az FHB legújabb elemzéséből, amely a bérlés kontra vásárlás dilemmájában is segít eligazodni.

    Tovább olvasok

  • Panelben lakik? Erre készüljön fel! 2015.01.16.

    Kínálatiból keresletivé vált a lakáspiac a XIII. és a XIV. kerületben. A favorit a kis panellakás - olvasható a Balla Ingatlanirodák elemzésében.

    Tovább olvasok

  • Így kell adót fizetni az albérlet után - íme, minden tudnivaló! 2015.01.10.

    Mikor, mennyi adót kell fizetni egy magánszemélynek az albérlet után, mi a teendő, ha a bérlő nevére jönnek a közüzemi számlák? - ezekre és számos más kérdésre is választ ad a Nemzeti Adó- és Vámhatóság (NAV) összefoglalója. Van olyan eset is, amikor a 14 százalékos egészségügyi hozzájárulást is meg kell fizetni.

    Tovább olvasok

  • Bérelt ingatlant vesz? - Erre figyeljen! 2014.12.08.

    Az ingatlanpiacon gyakran cserélnek gazdát bérbe adott ingatlanok. A bérleti szerződések ekkor átszállnak az új tulajdonosra. Az új Ptk. szerint azonban az új tulajdonos nem veheti igénybe a bérletet korábban biztosító kezességet, óvadékot, bankgaranciát vagy más biztosítékot.

    Tovább olvasok

  • A panel a lakáspiac új sztárja! 2014.11.26.

    Az országos lakásáresést valamivel meghaladóan, hozzávetőleg 18 százalékkal csökkent az eladott lakótelepi lakások átlagára Magyarországon 2008 óta. Több nyugat-magyarországi városban ugyanakkor a válság előttinél magasabbak az árak jelenleg - derül ki az OTP Jelzálogbank 2014-es Lakótelep Értéktérkép elemzéséből. A két szélső ár között ötszörös a különbség.

    Tovább olvasok

  • Forintosítás: És mi lesz a lakáspiaccal? 2014.11.26.

    A lakáshitelezés és a lakáspiac szorosan kapcsolódik egymáshoz, így az Otthon Centrum utánajárt, hogy milyen hatása lehet a devizahiteles mentőcsomagnak.

    Tovább olvasok

  • Jó hír jött: többéves esés érhet véget! 2014.11.26.

    Az idei második negyedévben az FHB Lakásárindex értéke 158,2 pontra nőtt, az első negyedévi 154 pontról. Az előző év azonos időszakával összehasonlítva a lakásárak szintén emelkedtek: mind a nominális, mind a reál értelemben vett növekedés mértéke megközelítette az 1,4 százalékot - adta hírül az FHB.

    Tovább olvasok

  • Hova költöznek a budapestiek? És mennyiért? 2014.11.26.

    Az agglomeráció lakáspiacáról, a ki- és visszaköltözés volumenéről, üteméről, a Budapest környéki lakásárakról mostanáig nem rendelkeztünk teljes körű információval, ám a KSH a napokban megjelent összesítése minden kérdésünkre választ adhat.

    Tovább olvasok