• Lakásbérlés vagy vásárlás? Melyik a jobb? Itt a válasz! 2015.01.16.

  A hitelezési feltételek kedvezőbbé válása, a munkalehetőségek bővülése, illetve az alacsony inflációs szint következtében folyamatosan javul az első lakásukat megvásárlók helyzete - derül ki az FHB legújabb elemzéséből, amely a bérlés kontra vásárlás dilemmájában is segít eligazodni.

  Tovább olvasok

 • Panelben lakik? Erre készüljön fel! 2015.01.16.

  Kínálatiból keresletivé vált a lakáspiac a XIII. és a XIV. kerületben. A favorit a kis panellakás - olvasható a Balla Ingatlanirodák elemzésében.

  Tovább olvasok

 • Így kell adót fizetni az albérlet után - íme, minden tudnivaló! 2015.01.10.

  Mikor, mennyi adót kell fizetni egy magánszemélynek az albérlet után, mi a teendő, ha a bérlő nevére jönnek a közüzemi számlák? - ezekre és számos más kérdésre is választ ad a Nemzeti Adó- és Vámhatóság (NAV) összefoglalója. Van olyan eset is, amikor a 14 százalékos egészségügyi hozzájárulást is meg kell fizetni.

  Tovább olvasok

 • Bérelt ingatlant vesz? - Erre figyeljen! 2014.12.08.

  Az ingatlanpiacon gyakran cserélnek gazdát bérbe adott ingatlanok. A bérleti szerződések ekkor átszállnak az új tulajdonosra. Az új Ptk. szerint azonban az új tulajdonos nem veheti igénybe a bérletet korábban biztosító kezességet, óvadékot, bankgaranciát vagy más biztosítékot.

  Tovább olvasok

 • A panel a lakáspiac új sztárja! 2014.11.26.

  Az országos lakásáresést valamivel meghaladóan, hozzávetőleg 18 százalékkal csökkent az eladott lakótelepi lakások átlagára Magyarországon 2008 óta. Több nyugat-magyarországi városban ugyanakkor a válság előttinél magasabbak az árak jelenleg - derül ki az OTP Jelzálogbank 2014-es Lakótelep Értéktérkép elemzéséből. A két szélső ár között ötszörös a különbség.

  Tovább olvasok

 • Forintosítás: És mi lesz a lakáspiaccal? 2014.11.26.

  A lakáshitelezés és a lakáspiac szorosan kapcsolódik egymáshoz, így az Otthon Centrum utánajárt, hogy milyen hatása lehet a devizahiteles mentőcsomagnak.

  Tovább olvasok

 • Jó hír jött: többéves esés érhet véget! 2014.11.26.

  Az idei második negyedévben az FHB Lakásárindex értéke 158,2 pontra nőtt, az első negyedévi 154 pontról. Az előző év azonos időszakával összehasonlítva a lakásárak szintén emelkedtek: mind a nominális, mind a reál értelemben vett növekedés mértéke megközelítette az 1,4 százalékot - adta hírül az FHB.

  Tovább olvasok

 • Hova költöznek a budapestiek? És mennyiért? 2014.11.26.

  Az agglomeráció lakáspiacáról, a ki- és visszaköltözés volumenéről, üteméről, a Budapest környéki lakásárakról mostanáig nem rendelkeztünk teljes körű információval, ám a KSH a napokban megjelent összesítése minden kérdésünkre választ adhat.

  Tovább olvasok

 • Kettészakadt az ország! 2014.10.31.

  Kettészakadó lakáspiacú országról, néhol növekvő lakáseladásokról és emelkedő árakról, máshol további csökkenésről tanúskodik a KSH legújabb, a második negyedév adatait tükröző lakáspiaci árindexe, amely szerint Budapest valahol a félúton helyezkedik el. A magyar átlaglakás 9,4 millió forintért, egy fővárosi átlaglakás 13,3 millió forintért kelt el az első félévben.

  Tovább olvasok

 • Elkezdett fűteni? Ezekre a veszélyekre figyeljen! 2014.10.28.

  A fűtési szezonban ügyelni kell a lakások megfelelő szellőztetésére, mert így elkerülhető a belső térben megtalálható allergének, valamint a szén-dioxid és a szén-monoxid okozta egészségkárosodás.

  Tovább olvasok

 • Panelben lakik? - Ennek a hírnek örülni fog. 2014.10.17.

  Rekordhónappal kezdődött az ősz az ingatlanpiacon. Az eladások száma meghaladta a 10 ezret, ami nemcsak az idei legerősebb, de az elmúlt 5 év második legerősebb havi forgalmát jelenti - közölte a Duna House (DH). A DH szerint az áremelkedés trendszerűvé vált.

  Tovább olvasok

 • Rekordot hozott az ősz! 2014.10.03.

  Szeptemberben, országosan 10 059 ingatlan cserélt gazdát, így az idei összforgalom megközelíti a 74 ezer adásvételt, ami immár 17 százalékos erősödést jelent év/év alapon - derül ki a Duna House (DH) legújabb tranzakciószám becsléséből.

  Tovább olvasok