Aranyárban a legmenőbb balatoni nyaralók. 2014.06.19.

Mennyiért?

Az Otthontérkép statisztikája szerint a kínálati árak a Balaton-parti kistérségek közül Siófokon a legmagasabbak, ezt követi Fonyód, majd Balatonfüred. Aki a lehető legkevesebbet szeretne fizetni egy Balaton közeli nyaralóért, annak érdemes a kevésbé népszerű Marcali és Tapolca térségében nézelődnie.

Aranyárban a legmenőbb balatoni nyaralók


Az OTP Ingatlan is megerősítette, hogy a nyaralók piaca felélénkül a nyár közeledtével, Siófok, Balatonfüred és Hévíz környéke a legnépszerűbb, utóbbi főleg az orosz vásárlók körében. A cég adatai alapján a térségben Balatonlellén kelnek el a legdrágábban az ingatlanok, míg Balatonalmádiban a legolcsóbban.

Aranyárban a legmenőbb balatoni nyaralók


Lássuk a nyaralókat! Még több képért és az adatlapért kattints a fotókra!

Siófok

Nem meglepő módon Siófokon találjuk a legtöbb új építésű lakást, illetve projektet. Aki egy 23 lakásból álló lakóparkba vágyik, ahol kerti pihenő, játszótér, és grillező is rendelkezésre áll, az egy 2 szobás, 72 négyzetméteres lakást 25 millió forintért vásárolhat meg a Balaton fővárosában. A lakások zöméből panoráma nyílik a Balatonra, vásárlás esetén kulcsrakész állapotban kerülnek átadásra, a konyha kivételével, azt minden lakó a saját igénye és ízlése alapján rendezheti be.

Aranyárban a legmenőbb balatoni nyaralók


Aki nagyobb családdal költözne vagy nyaralna, de kevesebb szomszédot szeretne, az is találhat magának kedvére valót Siófokon. Minőségi nappali + három szobás, teraszos, Balaton parti, örök panorámás, emelt szintű szerkezetkész lakást 15 lakásos, liftes házban 117 négyzetméteren 54,7 millió forintos irányáron kínálnak.

Aranyárban a legmenőbb balatoni nyaralók


Ha valaki még ennél is közelebb szeretne lenni a Balatonhoz, az - hajóvásárlás helyett - egy közvetlenül a vízparton lévő új építésű társasházban vásárolhat magának lakást. Egy 4 szobás, 95 négyzetméteres lakást 51,1 millió forintos irányáron kínálnak.

Aranyárban a legmenőbb balatoni nyaralók


Az Otthontérkép kínálatában a térség talán legmagasabb négyzetméterárral rendelkező új építésű ingatlanjai a Galérius Apartmanházban találhatók. Az apartmanház közvetlenül a vízparton fekszik, előtte széles sétány és strand van kialakítva. Lakások 32-től egészesen 102 négyzetméterig kaphatók. Nyaraló mellett befektetési célra is ajánlják, mivel szezonban magas áron lehet a lakásokat kiadni. A képre kattintva egy kisebb 1 szobás, panorámás lakás hirdetése látható 20,9 millió forintos irányáron.

Aranyárban a legmenőbb balatoni nyaralók


Aki valami exkluzívra vágyik, az a Balaton partjától mindössze 250 méterre vásárolhatja meg az alábbi ingatlant egy három lakóegységből álló házban. Az épület természetes anyagokból, energiatakarékos (A+) kivitelben épül és úgy kerül kialakításra, hogy a tetején mindhárom lakás számára egy saját nagy alapterületű tetőteraszt alakítanak ki faburkolattal. A legnagyobb, 101 négyzetméteres lakást 32 millió forintos irányáron hirdetik.

Aranyárban a legmenőbb balatoni nyaralók


Zamárdi

Néhány hét múlva, június 30-án kerül átadásra Zamárdi legszebb részén egy új építésű társasház a strand mellet. A legfelső szinteken jacuzzi kap helyet, a földszinti lakásokhoz kertkapcsolatos terasz, az emeletiekhez, balatoni panorámás erkély tartozik. Egy 46 négyzetméteres, 1 szobás lakás 22,2 millió forintért vihető.

Aranyárban a legmenőbb balatoni nyaralók


Balatonfüred

Az északi part talán legkedveltebb városában, Balatonfüreden több lakást is hirdetnek a Laki üdülőben. Pár percre a parttól, csendes, nyugodt környezetben új építésű, 8 lakásos társasházban, földszinti lakást kínálnak eladásra 25,4 millió forintos irányáron. A 73 négyzetméteres lakáshoz egy 11 négyzetméteres, kertkapcsolatos terasz is tartozik.

Aranyárban a legmenőbb balatoni nyaralók


A Balaton északi fővárosának kedveltebb utcájában, a Tagore sétányon, az Esterházy strand közelében új építésű sorházban kínálnak megvételre nyaralókat . Az épületegyüttes 6 db kétszintes tetőteraszos apartmanházból , 39 lakásból, üzletekből, továbbá 4 nyaraló-villából áll. A fákkal borított kerttel, medencével és wellness részleggel rendelkező komplexumban egy 105 négyzetméter alapterületű, 3 szobás ingatlant 72,9 millió forintért kínálnak.

Aranyárban a legmenőbb balatoni nyaralók


Balatonalmádi

Az északi part másik kedvelt városában épül a Diós lakópark, pár száz méterre a Balatontól, a tervek szerint 100 lakással. Az első ütemben 30 lakás épül, ezek közül egy 52 négyzetméteres, első emeleti, 1 szobás lakást 18,9 millió forintért kínálnak. A lakáshoz nagy terasz és aktív, növényekkel borított zöldtető tartozik.

Aranyárban a legmenőbb balatoni nyaralók


Balatonboglár

Az OTP Ingatlan legjelentősebb új építésű projektje az elmúlt években a Balaton környékén a siófoki Tóparti Lakópark volt, ahol mára minden lakás elkelt. A cég most induló beruházása a balatonboglári Platán Lakópark. A lakópark Balatonboglár egyik legszebb adottságú részén, a Jankovich üdülőtelep és a Balaton part közvetlen szomszédságában épül. A Balatontól mindössze 20 méterre található, közvetlen kijárattal a szabad strandra. A lakások összetétele változatos, a projekt honlapján fellelhető információk szerint a legkisebb 42 négyzetméteres lakás 19,8 millió forintért, a legnagyobb, 88 négyzetméteres 48,2 millió forintért vihető.

Aranyárban a legmenőbb balatoni nyaralók


Hévíz

A Balatontól kicsit távolabb, de rendkívül kedvelt helyen, Hévízen egy új tizenhat lakásos új építésű társasházban találtunk eladó lakást. Az összkomfortos, földszinti lakás parkosított udvarral rendelkezik, 42 négyzetméteren 8,7 millió forintos irányáron árulják, ami a környék átlagos négyzetméteráraihoz képes kifejezetten kedvezőnek mondható.

Aranyárban a legmenőbb balatoni nyaralók


Kehidakustány

A Balaton partjától még messzebb, de egy másik kedvelt fürdővárosban is érdemes szétnéznie annak, aki a régióban szeretne nyaralót vagy lakóingatlant vásárolni. Kehidakustányban, a fürdő bejáratától száz méterre található a 2008-ban megnyílt Aparthotel. A 3 szintes, liftes hotelben 56 db, 50 négyzetméteres, nappali + 1 hálószobás apartman kapott helyet, konyhával, fürdővel és egy tágas erkéllyel. Egy 50 négyzetméteres lakást 15,9 millió forintos irányáron hirdetnek. A sármelléki repülőtér közelsége miatt Kehidakustány orosz és német befektetőknek különösen ajánlott.

Aranyárban a legmenőbb balatoni nyaralók

 


Vissza