Bemutatták a hat óra alatt felépíthető lakóházat - Átverés vagy megoldás a lakáshiányra?

A lakáshiány a világon sok helyen probléma, Európában London az egyik iskolapélda. A brit fővárosban 1997 és 2016 között negyedével, 1,7 millió fővel nőtt a népesség, mialatt mindössze 370 ezer lakás épült. A város éppen ezért egy olyan ötéves stratégia kidolgozásával foglalkozik, melynek során növelni akarják a lakáskapacitást, ami akár előregyártott elemekből álló lakások segítségével is lehetséges. A lakásállomány megújítása emellett sok más európai városban is sürgető kérdés, a hat óra alatt elkészülő házat például egy olasz cég mutatta be.



Ahogy a videón is látszik, a házat szállítás után egy bútorhoz hasonlóan néhány ember is képes összeszerelni, ami nagyjából hat órát vesz igénybe. A felépítmény ára 27 négyzetméteres alapterület esetén 28 ezer euró, ami 310 ezer forint körüli négyzetméterárat jelent, a nagyobb, 84 négyzetméteres egységnél viszont az ár fajlagosan 230 ezer forintra csökken.

Az így készülő és a hagyományos téglaházak várható élettartama között valószínűleg van különbség, akárcsak a természeti csapásokkal szembeni ellenállóságban is, de hétvégiházként, nyaralóként Magyarországon is látunk hasonló példákat. Te költöznél ilyen házba? 

 

   


Zurück