Ennyiért vehetsz új lakást a vidéki városokban - Itt a teljes lista

A gyűjtésbe azok a megyeszékhelyek és megyei jogú városok kerültek be, ahol volt értékelhető számú új lakás ahhoz, hogy ki lehessen számolni az aktuális átlagos négyzetméterárakat. A legdrágább vidéki projekt Pécsett ismert, ahol egy négyzetmétert 740 ezer forintért kínál a beruházó, míg a legolcsóbb, 190 ezer forintos négyzetméterárral egy miskolci projekt rendelkezik. Az átlagárakat tekintve szintén Pécs került az élre, amiben feltehetően az ott épülő legdrágább projekt is szerepet játszott.

A drágább megyeszékhelyeken 450-500 ezer forint között mozog az új lakások négyzetméterára, az olcsóbbakban pedig alulról közelíti a 400 ezer forintot. Ez egyébként éppen fele a budapesti áraknak, ahol a Budapesti Lakáspiaci Riport adatai szerint a szabad lakások átlagára mintegy 800 ezer forint négyzetméterenként. 

Ennyiért vehetsz új lakást a vidéki városokban - Itt a teljes lista

A cég megyei jogú városokban végzett felmérése alapján 290 társasházi projekt volt elérhető 2018 decemberében, ezekben összesen 8770 új lakást hirdettek megvételre - mondta el Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője.

A 23 megyei jogú város közül a legtöbb beruházás Győrben, Debrecenben, Pécsett és Szegeden ismert: itt épül az online meghirdetett újlakás-projektek 48,3 százaléka. A legtöbb lakás Győrben, Debrecenben és Szegeden épült, ahol sorban 1530, 1080 és 1050 új lakást kínáltak megvételre. 

 

   


Vissza