Van 20 milliója lakásra? Csaknem hatszor nagyobbat kap érte vidéken, mint a fővárosban

A vizsgálatba bevont megyeszékhelyek közül Miskolcon lehet a legnagyobb használt lakást megvásárolni a rendelkezésre álló összegből, közel 130 négyzetmétert. A skála másik végén Budapest áll, ahol ez a 20 millió forint már csak alig több mint 30 négyzetméterre elegendő, azaz közel 100 négyzetméter a különbség. Miskolchoz hasonlóan, 100 négyzetméter feletti lakás érhető el a keretösszegből Békéscsabán és Szolnokon, de Kaposváron is hasonlóak a lehetőségek.

© Duna House

Öt megyeszékhelyen 70-80 négyzetméter közötti használt lakást vásárolhatnánk, Szombathelyen 67 négyzetméteres ingatlant, míg további öt településen 50 és 60 négyzetméter közötti alapterületű lakás jön ki a keretből. A legdrágább vidéki városnak Győr bizonyult, de még itt is 70 százalékkal nagyobb alapterületű lakás tulajdonosai lehetünk, mint a fővárosban.

© Duna House

A budapesti kerületek esetében a skála 22 és 51 négyzetméter között változik, legtöbbet a XXIII. kerületben, legkevesebbet pedig az V. kerületben éri a pénzünk. Általánosságban elmondható, hogy a külsőbb kerületekben, elsősorban a pesti oldalon kapható 20 millió forintért a legnagyobb használt lakás, míg a pesti belvárosban és a központi budai kerületekben a jóval drágább ingatlanoknak köszönhetően csak garzonlakások érhetők el a keretből.

 
 

   


Vissza