Ezek ma a legnépszerűbb lakások. 2014.04.15.

A hitelezés átalakult, hiszen alacsonyabb kamatok (forint) jellemzik, illetve nagyobb önerő szükséges. Megnőtt az előtakarékosság jelentősége. Folyamatosan alakul a támogatási rendszer. Átgondoltabbak és kockázatkerülőbbek az újlakás-fejlesztők (kevesebb projekt, lassabb növekedés). A felújítások és energiahatékonyságot segítő beruházások felértékelődnek. Szétszakadnak az egyes alpiac, hiszen vannak területek, amik az átlagnál sokkal válságállóbbak, míg mások egyre jobban leszakadnak. Mindezek mellett a lakáskeresési piacon is zajlik az átalakulás, többek között az Otthontérkép immáron ingyenesen elérhető magánfeltöltésének köszönhetően is.

Az Otthontérkép ingatlankereső portálon elvégezett több százezer keresés alapján megvizsgáltuk, hogy az egyre fokozódó érdeklődés mely területekre és milyen típusú ingatlanokra koncentrálódik. Az eredmény azt mutatja, hogy a lakáskeresők körében a legnépszerűbb területek között jelenleg magasan a XI. kerület vezet, míg Újbudát a XIII. és a XIV. kerületek követik - mondja Ditróy Gergely, az Otthontérkép vezető elemzője.



Az árakat illetően is egyértelmű a fölénye a 10 és 15 millió forint közötti ingatlanoknak a keresési statisztikák alapján. A legnépszerűbb méretkategória pedig az 50 négyzetméter körüli ingatlanoké. A napokban végre elindult az Otthontérkép legújabb szolgáltatása, a mindenki számára ingyenesen elérhető magánfeltöltés is. Ezzel a fejlesztéssel egy óriási ugrást tesz a legdinamikusabban fejlődő hazai lakáskereső portál, hiszen nem csak az oldalon elérhető ingatlanok számát bővítik majd tovább nagy léptekkel, hanem minden magánszemély számára elérhetővé teszik, a rendkívül komoly fejlesztési és szakmai munkával létrehozott, új dimenziót képviselő ingatlanhirdetési rendszer ingyenes használatát.

Az Otthontérkép legújabb fejlesztései közöl a hirdetésfeltöltés a lakásukat értékesíteni vágyóknak jelenthet nagy segítséget, míg az ezzel egy időben élesített hirdetésfigyelő alkalmazás pedig a lakást keresők számára könnyíti meg az új otthon megtalálását.



Vissza