Budapest legnagyobb ingatlan-portfoliója cserél gazdát

Jászai Gellért az ingatlanfejlesztési piac jövedelmezőségi kilátásai, az egyre mélyülő európai válság és a bankok hitelezési aktivitásának további csökkenése miatt döntött úgy, hogy értékesíti budapesti ingatlanait, illetve fejlesztés előtt álló projektjeit - tudatta az InfoRádióhoz eljuttatott közleményében a Fortis.

"Naponta dőlnek meg az ingatlanpiac korábban megingathatatlannak tűnő fundamentumai. A mai helyzetben ezért két lehetőség közül kellett választanunk. Az első, hogy további befektetésekkel a megváltozott környezetben is eredményes üzemméretet és portfóliót alakítunk ki. A második, hogy eladjuk valakinek ezt a kiemelkedő színvonalú ingatlancsomagot, aki vélhetően hasonló megfontolások alapján vásárolja meg azt" - indokolta az eladásról szóló döntését az üzletember.

Nobilis Kristóf megerősítette a tranzakció tényét, de nem kívánt a további részletekről nyilatkozni.

Az adásvétel érinti többek között a II. kerületi Akadémia Park beruházást és a már elkészült Officium Irodaházat, a szintén II. kerületi Hárshegy utcai 2 hektáros telket, de az ügylettel Nobilis több értékes V. kerületi ingatlanhoz is jut. A tranzakcióval a vevőhöz kerül a déli Klotild Palota, a Párizsi udvar, valamint a Szent István tér 15. alatti ingatlanok vásárlási joga is.

Jászai Gellért továbbra is figyelemmel kíséri a piaci folyamatokat, nem tartja kizártnak, hogy kellő időben visszatér az ingatlan befektetésekhez. Addig elsősorban egyéb üzleti portfóliójának erősítésére koncentrál.


Vissza