Budapest legdrágább lakásai - Több százmilliós álomhajlékok. 2013.012.03.

Bár nem egyszerű az interneten pontosan felkutatni, hogy igazából melyek is a legdrágább eladó lakások Budapesten, a nyilvános lakáskereső portálok publikus kínálatából igyekeztünk újra összeszedni a legmagasabb kínálati árral rendelkező ajánlatokat. A keresést azzal a feltétellel szűkítettük, hogy kizárólag lakásként funkcionáló ingatlanokat vizsgáltunk, és az önálló házakat, több lakásból összenyitott irodákat, fejlesztési területeket, telkeket, és egyéb ingatlanokat az összeállítás elkészítésekor nem vettük figyelembe. 

A cikkünkben kizárólag a már megépült és használatba vett lakások közül válogattunk. Nem vettük figyelembe a tervasztalon lévő vagy a jelenleg eladás alatt álló új építésű, de még el nem adott lakásokat. A listát kizárólag a interneten nyilvánosan elérhető hirdetésekből állítottuk össze. A cikk kizárólag tájékoztató jellegű.


A legtöbb ingatlanos oldalon ugyan akadtak nagyobb összegért hirdetett ingatlanok azoknál, amik végül felkerültek a listánkra, ám ezek vagy nem tartoztak a lakás kategória alá, vagy kétséget kizáróan elírás következményeként kerültek a legmagasabb áron kínált lakások közé. Ilyen például a 16 500 milliárd forintért hirdetett, 112 négyzetméteres, VII. kerületi lakás is, amely bár az adatlapja szerint jó állapotú és összkomfortos, 0,0165 milliárd forintért valamivel nagyobb eséllyel találna magának vevőt. 

Pest a csúcs 

A legdrágább budapesti (jelenleg értékesítés alatt álló) lakás sokak számára talán a város egyik meglepő helyén, mégpedig a Ferencvárosban található. Ha valaki kicsit is járatos, az amúgy nem a magas lakásárairól ismert IX. kerületben, az azonnal rájöhet arra, hogy ez a luxusotthon nem lehet más (bár a hirdetésben ezt konkrétan nem tüntették fel), mint a Duna-parti Milleniumi Városközpont részeként megvalósult Duna Pest Rezidenciák egyik különleges adottságú öröklakása. Az épületegyüttest és a teljes Milleniumi Városközpontot a TriGranit fejlesztette és fejleszti még ma is. Itt található több multinacionális cég székháza mellett a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája is. 

Budapest legdrágább lakásai - Több százmilliós álomhajlékok


Forrás: Engel & Voelkers 

A lakás adatlapja szerint a vételár 2,4 millió euró (mintegy 700 millió forint), ám ezért a pénzért nemcsak egy IX. kerületi lakást kapunk, hanem 7 beállóhelyet a teremgarázsban, 430 négyzetméter nettó lakóterületet, melyben található két egybenyíló nappali modern konyhával és egy felszerelt bárral, 3 hálószoba, 3 pazar fürdőszoba, egy vendégmosdó, és számos más kiszolgáló helyiség, két télikert jacuzzival, és a már önmagában lenyűgöző 570 négyzetméteres terasz. Amennyiben ez sem elég, akkor használhatjuk a társasház többi lakójával közös wellness részleget, medencét és szaunát is. 

A második helyezett lakás, ami szinte minden ingatlanközvetítő portálon megtalálható, a Vörösmarty téren, 2007 végén átadott, Vörösmarty1 fantázia névre keresztelt projekt tetején található. A közel 20 ezer négyzetméteres épületet az ING Real Estate fejlesztette, és több kiskereskedelmi egység és iroda mellett az 5. és 6. szinteken nyolc exkluzív lakást is kialakítottak. A korábbi hírek szerint a lakások mindegyike még a tervezőasztalról elkelt, az akkori árszinteket figyelembe véve vélhetően 1 millió forintot is jócskán meghaladó négyzetméterárakon. Aki kihasználja a különlegesnek hirdetett ajánlatot és megvásárolja a Belváros jelenleg legdrágább eladásra kínált használt lakását, az a pletykák szerint több híresség szomszédja is lehet egy csapásra. 

Budapest legdrágább lakásai - Több százmilliós álomhajlékok


Forrás: ingatlan.com 

Tökéletesen pontos adatokat a lakás adottságairól sajnos annak ellenére nem lehet tudni, hogy azt minden hirdető ügynökség feltünteti, mivel az egyik helyen "csupán" 449 millió forintért juthatunk hozzá a Pest közepén található álomlakáshoz, máshol azonban valamivel drágábban, 1 millió 950 ezer euróért (kb. 570 millió forint) lehet a miénk ez a 348 vagy 314 négyzetméteres, óriásteraszos szuperotthon. A méretbeli különbségek nyilván a 280 négyzetméteres lakás és a hozzá tartozó 68 négyzetméteres terasz (ebben sincs sajnos egyezség a különböző ügynökök között) beszámítási módszertanából fakadhatnak, ám az, hogy az árak miért térnek el ennyire egymástól, azt maximum a jutalékok különbségével, avagy az egyes irodák óvatosságával magyarázható, akik előre felkészülnek a komoly alku lehetőségére. Mindenesetre 450-500 millió forint környéki áron lehet a miénk ez a közel 400 négyzetméteres belvárosi penthouse luxuslakás, a hatalmas nappalival, a 4 darab hálóval, a 2 darab teremgarázs beállóval, illetve a teljes bútorzattal együtt. 

A budai elit 

A budai listát természetesen egy rózsadombi ajánlat vezeti a maga 1,3 millió eurós (ami ma 380 millió forintot is meghalad) kínálati árával. Bár az ingatlanhoz készült képek igencsak elgondolkodtatják az egyszerű keresgélőt, hogy vajon mi kerülhet ezen a lakáson közel 400 millió forintba, a kültéri medence, a napozóterasz, a 70 nm-es wellness és hozzá tartozó bárpult, valamint a hangulatos borospince a legtöbbünknek könnyen tágabbra nyitná a pénztárcáját, a különleges panorámáról és a három teremgarázs beállóhelyről már nem is beszélve. 

Budapest legdrágább lakásai - Több százmilliós álomhajlékok


Forrás: CDC Ingatlan 

A Rózsadombot Szemlőhegy követi a budai listán, vagyis továbbra is maradunk a hosszú ideje a legmagasabb átlag négyzetméterárakkal is rendelkező II. kerületben. A minden létező pozitív jelzővel ellátott lakás egy 2008-ban épült társasház legfelső szintjén található, vagyis ismét egy penthouse lakásról beszélünk. A 410 négyzetméteres luxuslakást most akciósan, már 348 millió forintért is megvásárolhatjuk, bár ha 310 millió készpénzzel érkezünk az eladóhoz, vélhetően megenyhül a szíve a vételárral kapcsolatban és hajlandó lesz engedni az árból. Különlegesség természetesen itt is van, hiszen a lift közvetlenül a leendő tetőteraszunkra szállít minket, ahol 12 fő számára kiépített fedett étkező várja a családot és a barátokat, továbbá gépesített grill konyha, japánkert, jacuzzi, medence, a kis lurkók számára pedig egy saját gyermekjátszótér teszi elviselhetőbbé a forró nyári estéket. 

Budapest legdrágább lakásai - Több százmilliós álomhajlékok


Forrás: Duna House 

De nem csak a II. kerületben vannak egymillió eurónál is drágább lakások Budán. A XI. kerületi Gellérthegyen egy 264 nm-es, plusz 80 nm teraszos, valamint 6 szobával rendelkező otthonnak kereken 1 millió euró, vagy 1 millió 60 ezer a vételára, attól függően, hogy melyik közvetítőiroda ajánlatára bólint rá a vevő. Az 1996-ban felújított villaépület természetesen egyedülálló panorámával rendelkezik, az új lakók kényelmét pedig az uszoda és a wellness helyiség mellett 2 teremgarázs beállóhely szolgálja. 

Budapest legdrágább lakásai - Több százmilliós álomhajlékok


Forrás: Otthon Centrum 

A lista innentől kezdve szinte végtelen, egymás után futhatunk bele a város legkülönbözőbb pontjain kínált, 200 millió forintnál drágább használt és jelenleg eladósorban lévő lakásokba. A legtöbb luxuslakás a tapasztalatok szerint a II., a XII., az V. és a XI. kerületekben található, de amint azt az összeállításunk első helyezettje is bebizonyította, egy igazán különleges, drága és exkluzív otthonra nem csak az elitnek titulált budai kerületekben bukkanthatunk.


Vissza