3 érv az ingatlanközvetítők mellett: biztonság, kényelem, eredményesség!

Akár eladásról, akár vételről van szó, az ingatlanügyeinknél a biztos megoldásokat keressük. Tesszük mindezt azért, mert életünkben kevés tapasztataltot szerezhetünk ezekben az ügyletekben, hiszen nem adunk el minden héten lakást, másrészt pedig vagyonunk egy jelentős részét képezi ingatlantulajdonunk, amelyre nem árt tudatosan vigyázni. De milyen veszélyekkel és félelmekkel kell szembe néznünk, ha ingatlaneladásról van szó és adott esetben miben tud segíteni egy ingatlanközvetítő? A Duna House szakembereinek tapasztalatát gyűjtöttük össze:

Sokunknál a legfontosabb szempont a biztonság. Ingatlanunk eladására kiemelt figyelmet kell szentelnünk otthonunk és saját védelmünk érdekében. A magánhirdetésekre jelentkezőket nagyon nehezen tudjuk telefonon leellenőrizni, megszűrni, így igazából sokszor félve kell ajtót nyitnunk, mert nem tudjuk pontosan, ki fog állni a túloldalon. A komolytalan érdeklődők, lakásturisták vagy a veszélyesebbnek számító, előzetes terepszemlét tartó betörőkkel szemben védelmet nyújt a könnyebb azonosíthatóságot biztosító megtekintési nyilatkozat, amelyet az ingatlanközvetítők használnak. A Duna House szakemberei előszűrik a hirdetésünk iránt érdeklődőket, és csak a ténylegesen komoly és tisztességes szándékkal érkezőket engedik be otthonunkba, emellett személyesen jelen is vannak az ingatlan bemutatásakor. Az értékesítés folyamatát az értékesítők végig kísérik, amely például a hiteles vásárlók esetén hatványozottabban bonyolult lehet.

A biztonság mellett a kényelmi szempontok is az ingatlanközvetítők mellett szólnak. Aki már adott fel hirdetést az tudja, hogy a lehető legrosszabb pillanatokban megcsörrenő telefonok, az adminisztrációs ügyintézés és a folyamatos rohangálás milyen sok időt vesznek el életünkből és milyen kellemetlenségeket tudnak okozni. Az utolsó pillanatokban lemondott ingatlanmegtekintések okozta időveszteség és bosszúság, a tulajdoni lap, energetikai tanúsítvány és egyéb papírok beszerzésének végeláthatatlan sorozata sok tulajdonost bosszant fel már a folyamat legelején. Egy tapasztalt és a hivatali ügyekben rutinos értékesítő ezektől mind-mind megkíméli a tulajdonost, aki inkább következő otthonának megtalálására, berendezésére vagy talán csak megálmodására használhatja felszabaduló óráit.

Pénzügyi vonatkozásban is érezhető a támogató funkció: a kényelmetlen alkufolyamatban az értékesítő tanácsot ad és vezeti a tárgyalásokat, így a tulajdonosnak csak a jóváhagyása szükséges a végső döntéshez.

 

Az eredményességre sokan csak azt mondják, hab a tortán, de ezen a „habon” milliók múlhatnak. Egy jó induló árat meghatározva, akár jelentősen magasabb áron értékesíthetjük ingatlanunkat, ebben viszont érdemes szakember segítségét kérni, aki jelentős kapcsolatrendszerrel, hálózattal rendelkezik. Az ingatlanközvetítői tapasztalatok alapján a saját tulajdonos sok esetben nem látja reálisan otthonának előnyeit és hátrányait, így nem tudja helyesen meghatározni annak értékét. A Duna House statisztikái szerint viszont a piacismeret kulcsfontosságú a sikeres és hatékony eladási folyamatban. A túlárazott ingatlanokat gyakrabban alkudják végül reális piaci ár alá a vevők, míg a pontos piaci áron meghatározott ingatlanoknál sok esetben inkább már licitálnak a vásárlók. Ráadásul a nagy ingatlanközvetítő hálózatoknál több tízezer vevői igény van regisztrálva, ami alapján szinte azonnal, még a hirdetés publikálása előtt nagy tömegekhez jut el eladó lakásunk híre. Ez jelentősen gyorsítja a tranzakció folyamatát.

+1 jótanács eladóknak: Nézzünk körbe és válasszunk saját igényeink alapján olyan értékesítőt, aki a mi habitusunknak, életkorunknak, stílusunknak megfelelő segítséget ad nekünk, és jelentős tapasztalata van a környékünkön. 

   


Vissza