Egy listán az ország legdrágább lakótelepei

Lakótelepek a megyeszékhelyeken


A magyar nagyvárosokban három év alatt összességében 60 százalékkal drágultak a lakótelepi lakások. Legnagyobb mértékben, 80 százalékot hajszállal meghaladóan a tatabányai lakótelepek ára nőtt 2015 óta. A 75 százalékot még Egerben és Kecskeméten érte el a drágulás szintje. A sor végén álló - amúgy harmadik legdrágább - Győrben is harmadával többet kell ma fizetni egy lakótelepi lakásért, mint három évvel ezelőtt.

A megyeszékhelyeken összességében, átlagosan 227 ezer forint jelenleg egy lakótelepi lakás négyzetmétere. A legdrágább Székesfehérvár 298 ezres négyzetméterárral, és Fejér megye székhelyét Debrecen, Győr és Kecskemét követik viszonylag szorosan. Salgótarján a többi nagyvárostól jelentősen lemaradva, egyedüliként a százezres limit alatt áll a lista végén. 

Egy listán az ország legdrágább lakótelepei

A legolcsóbb lakótelepekhez viszont a kisebb városokba kell menni. A legalacsonyabb négyzetméterárak az ózdi Régi Béke lakótelepen mérhetők, ahol az 50 ezer forintot sem éri el egy átlagos lakás négyzetméterára. Ugyancsak olcsó még Komló, ahol 60-80 ezer forintos árszintekkel lehet találkozni, a megyeszékhelyek közül pedig a pécsi Meszes lakótelep lett a legolcsóbb, ott éppen csak 100 ezer forint alatt maradnak az árak.

A legdrágább lakótelepeken ezzel szemben a 300 ezer forintot is meghaladják a négyzetméterárak. A budapesti agglomeráció néhány települését - például Budaörsöt és Érdet - leszámítva a legdrágábbak közé bekerült két debreceni, egy kecskeméti, egy veszprémi és egy székesfehérvári lakótelep, de nem sokkal utánuk következik a legdrágább győri lakótelep is. Az árak mindegyikben 300 és 340 ezer forint között mozognak négyzetméterenként. 

   


Vissza